Ut mot Havet
Var nordover til Andøy på fototur tidlig i mai og nok en gang var dette en mektig naturopplevelse! Selv liker jeg dette bildet veldig godt.

Bildet er ubehandlet og rett fra kamera. Jeg er klar over refleksen/flensen rundt sola (skulle brukt solblenderen). Normalt ville jeg fjernet dette før jeg la ut bildet, men pga mangel på bildebehandlingsprogram har jeg ikke fått gjort dette. Håper ikke det forstyrrer for mye!
Bildet inngår i albumet Ut mot Havet - I denne serien vil jeg samle forskjellige bilder fra kysten slik jeg opplever den.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/25
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger685
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138352} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Kurt S.
Ettersom du ikke har hatt dette i P.S synes jeg dette rett og slett er et imponerende godt opptak.
Bildet ble nyydelig. Flotte farger og fint lys. Refleksene rundt sola må være slik synes jeg.
Horisonten heller litt til høyre bare 0,3-0,4 grader tror jeg.
Vakkert!!
Mvh Kurt
Rune N.
Fint landskapsbilde, fin stemning!

mvh
Rune
Reidar T.
Nydelig solnedgang dette. Godt eksponert er det også når du sier det er rett fra kamera.
Enig med Kurt ang horisonten men det er bare pirk.
Godt jobbet

RT
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone

Veleksponert, velkomponert, vakkert og stemningsfullt.

Fint bilde, godt gjort at det er rett fra kamera.

Mvh Inger Anne
Steinulf L.
Stemningsfullt og fint bilde som blir enda bedre etter en tur i ps.
Rune H.
Enig med Steinulf her!
Flott stemning - og et rent uttrykk! Brytes fint av stein-/fjellformasjonen til venstre!
Godt originalopptak!
Du har en del støvflekker på bildebrikken din forresten.
Rune :)
Inger-Lise S.
Heisann Tone!
Kjempebra at du har klart å få et så fint resultat uten bruk av bildebehandlingsprogram. Imponerende! Fargene er lekre og jeg liker plasseringen av sola i billedflaten.
Veldig god stemning i bildet ditt!

Inger-Lise:)
Bjørn H.
Bortsett fra at det heller ørlite mot høyre, syns jeg du viser et meget stemningfult bilde Tone ...

Var på Andøya for endel år siden..., bare helt fantastisk, ja nord norge generelt er bare snadder for en fotograf ...

Flott er det ...

Pst : ser noen støvflekker :))

Bjørn :¤



Jan Frode A.
Jeg syntes dette ble bra :-)

Den lille skjevheten er nevnt, men pytt pytt.

Jeg syntes venstre- og høyresida er i så god balanse her. Sandstranda i forgrunnen med vakre speilinger på høyresiden, og steinen på venstresiden som matcher toppen som ligger ute i sjøen.

Skyene er fantastisk flotte; sjø og strand er fint plassert under den hvelvede himmelen. Formasjonene på skyene som skaper linjer ned mot sola.

Joda, et godt fanget stemningsøyeblikk.

mvh -jfa-
Janne L.
Dette var da nydeligt. Jeg likte godt den høye himmelen. Det flate landskapet over havet gav meg assosiasjoner til noe annet enn askøy. Det vulkanlignende fjellet var flott. Virkeligt vakkert.
Janne
Odd Tore S.
Bra med stemning her, og sola og toppen blanserer hverandre i bildeflaten samtidig som de utgjør ytterligheter.
Til å være et rent råbilde er det veldig bra, og samtidig hadde sikkert vært litt mer å hente med finfikling i PS. Men solblender hjelper heller lite mot de refleksene du får når du har sola i bildeflaten, så du trenger ikke være lei deg for at den ikke var på plass.
Odd Tore
Johan K.
Fin stemning og flotte farger
Bra balansert komposisjon.
Ser det heller bittelitt mot høyre, men ellers var dette helt knall :) Noen små justeringer i behandlingsprogram etterhvert vil nok heve det litt.

Johan
Tone B.
Takk for tilbakemeldinger - kjekt at dere likte arbeidet mitt! Det kommer nok mere etter hvert fra denne turen og denne flotte landsdelen.

Ser at bildet heller litt mot høyre samt at jeg har noen flekker av støv fra brikken og det skal jeg rette på. Ellers er det mitt mål at bildene skal bli så bra under opptak at det ikke skal være nødvendig med bildebehandling i etterkant. Kanskje dette er et vel idealistisk mål for det vil vel i de fleste tilfeller være nødvendig med en oppfiffing av farger og kontraster. Har ikke den helt store erfaringen enda til å uttale meg så bombastisk om dette, men jeg lærer vel etter hvert.

mvh Tone
Inga Helene J.
Hei Tone!

Til å være direkte fra kameraet er dette bra. Andøya er jo et fantasistisk vakkert sted og ser selv fram til en tur utover i løpet av sommeren. Ser også fram til at du får rettet det opp og evt behandlet dette i et fotoprogram.

Mvh
Inga Helene
Roger K.
Hei hei, Tone!
En tur nordover og fanger lyset er ikke så dumt. Rusk og helling nevner du og som er kjekt å få rettet opp i et program. Nå forbauser det meg ikke at bilde ble så bra med den linsa du bruker, en arbeidshest. Når det er sagt har kvalitet på bildene fra kamra mye å si på hvilket linsevalg man tar. Har svært lite justeringer eller ingen justeringer på bildene mine med min Nikon 17-55 f2,8. Her har du fått tak i det samme lyset som jeg hadde under et av mine siste bilder. Med noe skyer hvor solen sender litt farger innover er et flott syn. Dette får du godt frem her. Fin balanse og et herlig bilde du viser oss.

Mvh RK
Eli B.
Dette var flott, horisonten er nevnt, hadde nok prøvd å rette opp den. Ellers meget imponerende.
mvh Eli
Avsluttet .
Fint lanskap og flotte farger. Veldig flott komp, godt jobba.

Mvh Kyrre Lien
Kay R.
Hei Tone..

Ja til å være ubehandlet må jo dette sies å være bra. Rent og naturlig uberørt. Siden både du og andre nevner visse svakheter som du kunne rettet opp i behandlingsprogram skal ikke jeg nevne det... Synes bildet fremstår ok med en god stemning. Stå på...

MVH Kay:-)
Stig Morten S.
Fint og dramatisk bilde. Rett fra kamera?! Veldig bra!
Torgeir S.
Et flott bilde med fin komposisjon du har laget her. Du kunne nok uansett ha vunnet svært mye ekstra med å etterbehandlet bildet ytterligere i PS, jeg skjønner vel egentlig ikke helt hvorfor du har valgt å legge bildet ut ubehandlet. Uansett er jeg enig i at til å være rett i fra kameraet, så er bildet blitt veldig bra!

Mvh. Torgeir
Tone B.
Takk til dere siste for kommentarer!

Torgeir; som sagt er jeg uten bildebehandligsprogram derfor har jeg lagt det ut slik det var fra kamera. Uansett er jeg litt usikker på om jeg ville etterbehandlet dette bildet i noe særlig grad for jeg likte det godt slik det er. Men flekker ville jeg selvfølgelig fjernet.

mvh Tone
Avsluttet .
Ett flott landskapsbilde Sier meg veldig enig med Kurt's kommentar.

MvhJRH
Line Kristin W.
Veldig pent.
Jeg forstår godt at du ønsker å dele den fine stemningen man opplever i flott landskap med slike vakre solnedganger.

Men sorry Tone, dette skiller seg ikke nevneverdig ut fra mengden av andre vakre solnedgangsbilder og kommer nok til å gå veldig fort i min glemmebok...

- Line :-)
Hallgrim B.
Herleg bilete. Likte særleg godt plasseringa av sola som gjorde at biletet fekk ekstra sjarm. Det er faktisk ikkje alltid finast med sola i midta av biletet. Dette er eit godt døme på det
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu