Runde - ikke bare fugler
Var en tur på Runde i fascinerende uvær, der havet og skjærgården viste seg fra sin vakreste og villeste side. Et litt drømmeaktig uttrykk kom fram ved å la vannet strømme fram og tilbake i alle retninger på en gang.
Bildet inngår i albumet Runde - Fugleøya - Fra Runde på Nordvestlandet, øya med alle fuglene.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/44
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139123} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Vegard L.
Et bilde med mange interessante elementer og farger. Men jeg ville hatt det en del skarpere. mvh Vegard
Eli B.
Malerisk, fint med lengden på lukkertiden, det er vel den som gjør det drømmeaktige inntrykket. Jeg likte komposisjon og virvaret av steiner. Synes det er vannet og gråheten som gjør mye av stemningen. Et bilde jeg kan se på lenge og få mye ut av. Det er spennende og slipper ikke så lett oppmerksomheten.
mvh Eli
Thomas B.
Et interessant bilde dette som virkelig får frem det dårlige været. Men større skarphet hadde virkelig vært positivt. Her ville jeg nok heller gått ned på ISOen for å kunne brukt 2 trinn større blender og dermed økt skarpheten.

Mvh
Thomas
Stig B.
Takk for raske kommentarer. Kan nok være enig i at løsningen med f44 kanskje ikke var den beste, men under disse forholdene trodde jeg det var det som skulle til. Det er ikke så tydelig på bildet, men i øvre venstre kant er det på vei inn masssse vann, som kanskje ikke gjorde meg for stødig i opptaksøyeblikket heller :-)

Stig
Finn Arne M.
Velkomponert bilde som inneholder gode elementer og fin dramatikk.
Bedre skarphet, ville løftet bildet et hakk.

mvh.

Finn Arne
Jan Frode A.
Utrolig mye liv og bevegelse her :-)

Skikkelig ruskevær som du har formidlet i et flott bilde. Malerisk er nevnt, og det er jeg veldig enig i. Den opprørte sjøen og steinene utover er spennende å se på, med flotte brytninger og bevegelser.

Fokus er nevnt, men jeg syntes faktisk at denne 'manglende' fokusen forsterker inntrykket av vær og vind.

Imidlertid er der litt smårusk oppe mot venstre hjørnet, som du lett kunne klonet bort.

mvh -jfa-
Odd Tore S.
Dette var virkelig flotte saker, sjøen er helt på topp og landet har også overbevisende struktur og farger. Belysningen passer helt til motivet.
Personlig ville jeg valgt litt skarpere forgrunn, om du hadde gått til ISO100, kunne du blendet opp med samme lukkertid og kanskje unngått litt uskarphet gr. liten blender.
Litt finabeide med fjerning av flekker i det grå hadde gjort seg, men ikke noe av dette forandrer på det positive førsteinntrykket her.
Odd Tore
Harald H.
Du er selvsagt klar over at den ''gamle gode'' reglen om at jo mindre blender jo skarpere - den funker ikke digital. Noe av årsaken til uskarpheten her kan ligge i f:44.
H :-)
Stig B.
Helt enig i at jeg burde gått ned på iso og fått litt større blender. F44 er nok ikke egnet til bruk i det hele tatt. Helst skulle jeg i tillegg hatt med meg et gråfilter, men her sto jeg i skikkelig regnvær med store bølger som så sultent på meg og kamera og objektiv innpakket i plast og skulle prøve å stille inn noe fornuftig. trengs nok mer trening der ja :-)

Stig
Bjørn H.
Jeg syns det er mye fint her Stig, men desverre er forgrunnen og steinene for uskarpe og drar ned endel !!

Men virkelig et deilig lys, fin dybde og herlige farger i bildet ditt -

Ha en fin 17 mai

Bjørn ;¤
Kay R.
Funker ikke helt for meg heller Stig.. Uskarpheta trekker for mye ned i et ellers så pent motiv. Kanskje et gråfilter med en del høyere blender hadde funket noe bedre... alternativ å dratt ut noe senere når lyset ikke var fult så sterkt.. Ikke helt i mål idag..
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
Stig B.
Takker for kommentarer igjen.

Jeg lærte nok litt mht liten blender her. Været og forholdene var nok sånn at det var svært vanskelig å skulle arbeide med noe filter dessverre, og forholdene var akkurat der og da. Blir sånn noen ganger.

Får prøve å dra dit noen ganger i møkkavær igjen, og jobbe med en kamerabeskyttelse som fungerer bedre for fotografering. Den jeg hadde fungerte bra for kameraet, men vanskeliggjorde fotograferingen.

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu