Kamp i fuglefjellet
I stede for å legge ut 7 bilder over 7 uker for å gi en dokumentasjon fra fuglefjellet har jeg valgt å lage en liten montasje. Endelig er vi inne i hekketiden igjen. Krykkjene i fuglefjellet på ekkerøy har virkelig kommet til liv igjen. Denne typen slossing er en helt natrulig del av fuglelivet i et fuglefjell. Kan vel for ordens skyld også nevne at bildene er tatt over flere turer. Detter er altså ikke et enkelt senario. Har bare laget montasjen på den måten for å illustrere hvordan det kan gå når krykkjene ryker i tottene på hverandre. Enkelte må bøte med livet... Håper min montasje gir et ok innblikk...

MVH Kay:-)
Bildet inngår i albumet Ekkerøy/Fuglefjellet - Vakkert sted ca. 10km. øst for vadsø. Utrolig fugleliv, samt historikk fra dette stedet.
Fotograf
Utstyr
  • 20D
  • 300mm f2.8L is usm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet- Håndholdt panorering
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Frank K.
Joda, veldig effektfull dokumentasjon dette. Selv om du manipulerer utkommet i fra den aktuelle hendelsen, så er det jo beskrivende for hvordan det *kan* gå og hvordan livet kan utarte seg i slike kolonier. Hadde vært interessant å høre andres meninger om akkurat dette (om det i det heletatt burde kreves en ''sann'' handling i denne type dokumentasjon).. Av de sju bildene så synes jeg det første peker seg ut som en klar ''vinner''. Herlige former, selv om den nedreste fikk en litt kunstig hodestilling. Synes også det skulle vært minst ett bilde til i mellom det 6. og det 7. bildet. Her blir det et litt for stort sprang i ''historien'' (men jeg ser selvfølgelig problemet med å løse dette). Synes du også burde ha ungått at nr 2 blir større enn de andre to på sidene. Hadde gitt et inntrykk av at hendelsen i større grad beveger seg mot betrakteren.

Kay R.
Takk for tilbakemeldingen Frank.

''Kan gå'' er bare en utrykksmåte jeg har brukt nettopp fordi jeg snakker om den aktuelle montasjen. Hadde jeg sakt ''vil gå'' hadde jeg gitt utrykk for at alle slosskampene endte slik. Dette er ikke tilfellet. Ofte er det bare snakk om litt knuffing mens andre ganger er døden et utfall. Har satt sammen montasjen for å gi et totalintrykk av livet i fuglefjellet. Som sagt ville jeg ikke sette ut enkeltbilder over 7 uker... Tragisk utfall av disse kampene skjer titt og ofte så manipulasjon er det absolutt ikke. Ga utrykk for nettopp dette i teksten under bildet så jeg skulle sleppe diskusjonen under bildet. Noen ganger får man med seg slossing i luften, andre ganger slossing i vannet og utfallet... Ditt synspunkt er notert Frank, men jeg synes det ble besvart allerede i underteksten...

MVH Kay:-)
Marius F.
Fin og dynamisk montasje du viser her. Blir litt en historie av det i det du viser ''slossing'' og det som muligens kan tolkes som et utfall av den. Ikke vet jeg om måker faktisk er i stand til drepe hverandre. Litt minus for det som for meg ser ut som støv på de to bildene oppe i midten og til høyre.

Mvh, MF
Allan K.
Uvanlig og helt greit presentert. Dette er vel det nærmeste man kommer video i stillbilder.
Kanskje en god idé til postkort?

Mvh

Allan
Frank K.
Bare en oppklaring: Jeg leste teksten din i forkant og er enig med deg om at det skal være mulig å dokumentere livet i et fuglefjell på denne måten, som jeg jo også mener å ha antydet i min første kommentar. i tillegg: Når jeg snakker om den kunstige hodestillingen så er det fortsatt snakk om bilde nr 1 og ikke nr 7 :-)
Rolf J.
Her herskar tydeligvis jungelens lov, den sterkeste har retten.
Synes du har beskrevet en av naturens måter å bringe arten fremover på på en grei måte, kun de beste får plass i berget og det er de som får forplante seg. At fugler kan drepe hverandre i kampen om make eller reirplass er ingen nyhet.
Synes at kvaliteten på bildene i montasjen er bra, du skriver jo litt om forhold etc. i underteksten.
Rolf
Roger K.
Hallo Kay!
Tid for leven i fuglefjellene nå. Nå falt jeg godt for bilde 1 og 4 her. Kamphaner med god øyekontakt og er det ingen som gir seg ender det i nr 7. Dette er helt klart et godt innblikk i det som kan hende og ikke en selvsagt utfall av kampen. Når jeg ser på montasjen din virker det rent til bilde nr 7. Selv om utfallet kan bli slik er jeg ikke sikker på om en montasje med en slik bekreftelse passer sammen. Slutten ble noe rotete og stikker seg ut. Som du nevner var det ikke det som var målet ditt, men en bekreftelse på et mulig utfall fra start til slutt. Det har du klart å få fint frem i din montasje her.

Mvh RK
Kai Frode G.
Du har fanget en dramatisk situasjon her. Jeg liker montasjen din godt, men synes den inneholder på grensen mange bilder. Bilde 1, 2 og 3 er mine absolutte favoritter, disse er rene og har gode motiver. Disse bildene hadde passet sammen i en montasje for seg selv, men da mister du samtidig den historien du forteller med alle 7 bildene.
Odd Arild E.
Hei igjen Kay -
Meget fint og illustrerende - synest du har laget en god dokumentasjon - tekst er ikke nødvendig her.Godt sammensatt - ikke færre og ikke flere bilder.
Odd A
Kristian S.
Flotte bilder! :D Hver for seg...
Syns ikke alle passet helt med hverandre. Blir litt rart med blå himmel øverst, og en død fugl nederst. (Jeg ser at det tar for seg en kamp + utfallet, men det blir liksom litt galt.)

Flott at du er tilbake!

mvh KES
Vegard L.
Interessant. Bra utført.
mvh Vegard
Line Kristin W.
Særlig liker jeg bildene 2 og 3 og skulle derfor gjerne sett dem som enkeltstående. De er flotte og forteller hver for seg sin egen, unike historie :-)

Bilde 1 blir for ''tuslete'' i sammenhengen (for smått/detaljløst, uskarpt og utbrent).
Jeg ser poenget med distansen i starten, men mener likevel det burde vært tatt ut.
Seks bilder ville også gitt montasjen et noe roligere uttrykk.

De to nederste bildene kunne med fordel fått større plass i høyden. Den lave formatet gjør at de virker flattrykt av vekten fra bildene over. I det nederste til venstre skulle jeg gjerne sett mer luft under vingene.

Du gjør det jo ikke så lett å kommentere innholdet utover ''Uff, jaja naturens gang...'' ;-) Som ren dokumentasjon og med detaljert fasit fremlagt blir det nødvendigvis tvunget/ferdig tygget, - det finnes ikke rom for egne assosiasjoner eller tolkninger.

Jeg forstår at det er nettopp slik du ønsker det, men synes likevel det er trist at fantasien ikke får slippe til. Tenk så mange spennende historier jeg kunne spunnet rundt bildet øverst til høyre ;-)
Dette siste også som et apropós til din kommentar til bilde nr. 175441 :-)

- Line :-)
Line Kristin W.
Hehe, vi kyss... eh krysset hverandre visst der, Kay! ;-D
Da vet jeg du skjønner hva jeg forsøker å uttrykke her også, - fint! :-)

(For uinnvidde; Ref. Kay's kommentar til min kommentar til hans kommentar til bl.a. min kommentar under tidligere nevnte bilde ;-)
Rune H.
Som montasje synes jeg det fungerer godt. Oppblåst i stort format hadde dette blitt skikkelig spenstig!

Har mest sansen for bilde 3 (øverst til høyre) og 7 (nederst til høyre). Som enkeltbilder har de mye å spinne rundt som Line Kristin også skriver!

I bilde nr 2 (midten oppe) har du fått et område under høyre vinge på den nederste fuglen som tar mye fokus. Likeså virker det som om du har fått en ''klonekant'' nede til venstre i bilde nr 3 - et loddrett skille ikke langt unna bildekanten til venstre.

Ellers synes jeg at det er positivt med de tre vannrette bildelagene dine (3 bilder øverst + 2 +2) - og det at høydeformatet i bildene i de tre lagene minker dess lengre ned i lagene du kommer. Kan umulig tenke meg annet enn at dette er gjennomtenkt. Uansett tilfører det tyngde til kampen og er en effekt som tilfører temaet i montasjen noe positivt!

Rune :)

Kay R.
Hei og takk for kommentarer alle sammen...

Line Kristin: og et flott kyss var det......! Joda, dine synspunkter faller godt inn hos meg. Du er virkelig flink å sette deg inn i bildene du kommenterer og fortjener stor respekt for det. Tror ikke denne montasjen gir mye rom for egen fantasi nei. Hær forteller fotografen alt og må ta det inn over seg. Skal prøve å ikke være fullt så fasit basert for fremtiden. Tusen takk for innspill.

Ellers må jeg vel nevne at montasjer alldri har vært min greie... Grunnen til at jeg laget det denne ene gangen var som nevnt for å gi et inntrykk av oppførselen til krykkja i fuglefjellet. Det er en fantastisk skue å kunne se dette med egne øyne og jeg har bare lyst at andre også skal få et visst inntrykk. Fra og med nu blir det nok enkeltstående bilder på meg...

Takker alle sammen for innspill..

MVH Kay:-)
Janne L.
Her viser du en ny side av deg selv. Dette var uvanlig kost fra deg. Montasjen i seg selv er vel ikke hverdagskost heller.
Jeg likte montasjen. Du forteller en historie. Jeg ble grepet med en gang. Jeg legger ikke vekt på om bildene kunne fungert enkeltvis. For de er ikke enkle, de er montert sammen.
Bra jobbet.
Janne
Jan-Eilert P.
Fin montasje, men brikken din er jævlig møkkete!

Nytt objektiv?
Kjell G.
Interessant dette. Flere av innslagene i montasjen hadde stått seg bra ''på egne ben'', men jeg er enig i at 7 bilder over 7 uker kunne ha blitt litt monomant.

Må være topp for en fotograf å ha slike omgivelser!

mvh kjellg
Ketil K.
Fin montasje - som samtidig er flott dokumentasjon med trist utgang på livets realiteter. Alt er langt fra idyll, selv om vi gjerne ønsker å tro det.. Likte særlig bildet øverst i venstre hjørne.
Bjørn H.
Hallo Kai -- Hyggelig at du er på plass igjen :)

Liker montasjen din godt, selvom også jeg i utgangspunktet ikke er mega overbegeistret for slike montasjer.

Dette er tydeligvis livets realiteter også i måkenes verden, hmm...(det er liksom ikke fred noe sted jo.. :))

Som enkeltbilde har jeg mest tro på det øverst til venstre.

pst: ser noen feite flekker, spesielt på det midterste i øvertse rad.

Ha en finfin maidag -

Bjørn ;¤





Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Kay....

Godt å se deg tilbake;-)

Dette var litt av ei samling med ulike bilder av dën artige fuglearten, i ulike situasjoner.
Førsteinntrykket kan virke litt kaotisk, men når en studerer de nøye og leser den godt skrevne historien du forteller, så ser en alt i en større sammenheng, og de hører mer sammen.

BRA det her!:)

Mvh -iav-
Odd Tore S.
Først en liten kommentar som gjelder systemet her på dotten:
Når man er så sent ute med kommentar som jeg er nå, er det svært upraktisk at plassen til å kommentere er helt på bunnen. Det hadde vært mye greiere om kommentarplassen hadde vært slik at man kunne se det man ønsket å kommentere ganske enkelt, helst samtidig. Dette nærmer seg heisen i The Twilight Zone!
Så til montasjen din:
Absolutt interessant, logisk oppbygget, mye aggresjon og den mest tragiske utgang. Først tanke jeg gjør meg da er hvor ofte ender dette med døden?
Om bildene:
1, 3 og 4 får best karakter pga av mest interessant karakterisering av action der. 6 virker for flatklemt. 2 og 5 synes jeg ikke er så interessante i forhold til historien, ville heller satset på mer plass for de andre.
Avdelingen for småpirk:
Ikke veldig begeistret for tre forskjellige, men likevel nokså like farger på himmelen, og to forskjellige typer vann. Om du utelater 2 og 5 fikser dette mesteparten av denne innvendingen.
Uvanlig å se flekker på dine bilder, se 2.
Oppsummert:
Vel verdt å spandere lunchen på montasjen din, også med nødvendige turer i dotten-heisen.
Odd Tore
Avsluttet .
Hei Kay

Hyggelig at du er tilbake igjen!

Montasje er ikke min greie, men ser at du har kommet bra ut av det. Som enkeltbilde liker jeg bilde 1 best, og synes at dette er en flott dokumentasjon av livets harde realiteter.

Grattis med 300 2.8 L IS....

MvhJRH
Bjarne B.
Hei Kay, fin dramatikk og godt fortalt bildehistorie om den harde virkeligheten som hersker i naturen, den sterkestes rett er den eneste lov som gjelder.
Det er mange fine situasjoner du har fanget her og alle hadde klart seg godt på egenhånd, men får et kraftigere uttrykk i en montasje som her.

Mvh Bjarne
Stine J.
Hei Kay,

Syns du kommer greit i havn med montasjen din, selv om enkelte av disse bildene ville vært flotte enkeltstående bilder. Liker spesielt det øverste til venstre og nr. 2 og nr. 3 øverst er også bra.

mvh Stine
Jonny E.
Hei hei Kay

Dette synes eg gjør seg absolutt best i gråskala,
mest pga fargeforskjellan, som også Odd Tore nevner,
som gjør montasjen din nokka ''uryddig''.
Komposisjonen synes eg e god pga trykket nedover
der det blir trangar og trangar, god effekt.

Ha ei god natt

. JonnyE
Siri Elisabeth J.
Valgets kvaler som fotograf: Plukk ett bilde.
Hvilket ville du valgt?

Siri;-)
Asbjørn M.
Måker er ikkje akkurat mitt favorittmotiv, men dette ble litt
utenom de vanlige.
Liker godt måten du har satt sammen denne montasjen på.
Luftig og åpent utsnitt utsnitt på dei fyrste bildene, med et strammere
utsnitt eter hvert som kampen utspiller seg. Likte godt dramaet.

mvh Asbjørn
Inger-Lise S.
Hei Kay! En annerledes og fin måte å presentere måker på:) Jeg syns montasjen er fin. Muligens ville jeg skilt den i 2, 1 av måkene i lufta, 1 av måkene i sjøen. Usikker der.. Men jeg liker dette:)

Inger-Lise
Anne-Grethe S.
Hei Kay

Det er ein kjempeflott montasje du har laga her. Mange bilder samla i ''eitt'' utan at det blir rotete. Etter det eg kan sjå, ser dei heilt skarpe ut alle sammen.
Lyset er etter min meining heilt perfekt, sjølv om det er sol på nokon av bilda.
Fin historie med tragisk slutt.

Mvh
Anne-Grethe
Pål Hilmar S.
Virkelig en flott montasje som uten dill dall forteller en historie om den sterkestes rett. Fotografiene er jo flotte hele veien, der mange står flott for seg selv, men som sammen danner en fortelling som gir en ekstra spenst.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu