Kornkråke
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm AF-S II, f. 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger812
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kjell G.

Fin fokus på øyet. En trestamme (?) i bakgrunnen kunne kanskje vært unngått, men det er i grenseland til pirk. Jeg tipper du har brukt bortimot full blenderåpning, siden dybdeskarpheten er så liten (uskarp tupp av nebbet, nakke etc).

Vurdering: Flott artsbilde / portrett av en fugl som på mine kanter av landet (Oslo-området) oppleves som vanskelig å komme inn på.

mvh kjellg
Fred S.

Kråker er mer spennende enn måser; det skal du ha, og det er også noe med disse fuglene, så nært som du presenterer arten her, som gir meg noe utover det å betrakte et ''artsbilde'': Tror det har noe med tilsvarende bilder jeg har sett før, i en mer ''goth''-kontekst. Tenker ravn, jeg, og Edgar Allen Poe, men hvor mye felleskap det er mellom denne arten og en ravn får andre sie noe om. For alt jeg vet er Kornkråke og ravn mer eller mindre det samme...? )
Bakgrunnen holder lenge for meg, skarpheten også. Du er flink til å oppnå nærkontakt både med firbeinte og bevingete.

vh fred
Kjartan T.

Takk for tilbakemelding på bildet. Kjell, det er korrekt at her er det full åpning, f 2,8. Årsaken er at jeg var håndholdt da denne fuglen kom innenfor rekkevidde.

Kornkråka er ingen enkel skapning å komme seg nær her i Trøndelag heller, men i nærheten av Trondheim ser den ut til å være litt mer vant til folk.

Fred, jeg takker for tanker. Kornkråke og ravn er nok nære og kloke slekninger. Har ellers lest kommentaren på dit tåkebilde nr. 25 med et stort smil... :)
Johan K.

Veldig fint bilde av kornkråka, som jeg synes er en veldig fin fugl. Og du presenterer den bra her.
Tett og fint utsnitt, og velplassert fokus. Skulle ønsket litt mer dybdeskarphet for blant annet å fått nebbet mer skarpt.
Bakgrunnen har jeg ingen problemer med.

Johan
Jan Fredrik I.

Småpent Kjartan.
Liker den begrensede dybdeskarpheten som gjør at beskueren oppnår god kontakt med fuglen. Fint at du har fått med den utrolige glansen i fjærdrakten.
Kunne nok ønsket det litt beskjært på venstre side for å oppnå ennå større kontakt med fuglen da jeg synes at vingen blir litt dominerende. Her i Fredrikstad distriktet ser jeg sjelden denne, men noen mil sørover inn i Sverige virker den relativt vanlig på jordene.

Mvh

Jan Fredrik
Jarl Fr. E.

Snadder! Jeg liker det godt som det er. Fint med fullåpning på 300mm.
Vegard L.

Fint portrett. Fargene i fuglen kommer godt frem. Bra utført. Skulle gjerne hatt hele nebbet i fokus, men forlanger kanskje litt mye? :-)
Mvh Vegard
Kjartan T.

Takk igjen for hyggelige tilbakemeldinger, en beskjæring på venstre side kan nok ha noe for seg. Det finnes også rom for å sneie av litt i toppen av bildet, men jeg endte i første omgang opp med dette - som er tilnærmet orginalen.
Ketil K.

Glitrende nærgradsbilde av kornkråka! Flott fargegjengivelse, og en bakgrunn som får motivet frem. Den lave DOF-en sjenerer egentlig ikke, og gjør vel også sitt til at bakgrunnen blir så bra.
Jonas L.

Fint portrett av en spennende fugl. Har aldri sett den på så nært hold selv.
Fine detaljer. På avstand ser sen jo bare svart ut.
Herlig fin bakgrunn også.

mvh JL
Jan W.

Flott portrett av en noe uvanlig fugl Kjartan.

Likte godt at den metalliske glansen i fjærdrakten kommer så godt frem. Pirk-pirk på nebbspissen, men uansett har du lykkes i vise den fra sin beste side. Jeg har mange bilder av den fra syd-sverige og danmark og de var ikke fullt så fotogene som denne.
Ellers er jeg enig med sambygding Jan-Fredrik i at det er sjeldent en treffer på den her i distriktet.

Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu