Veps
Etter et døgn i vinduskarmen var denne karen klar for å posere ved en skål med vann og litt sukker. Utrolig hvor mye støv et slikt vesen klarer å trekke til seg.
Bra fokuspunkt
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D EX DG MACRO
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetRingblits og Kenko 1.4x telekonverter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger430
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139584} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole Magnus M.

Flott!

Fokus er som du sier helt riktig, riktignok kunne selvfølgelig følehornene/antennene vært skarpe også, men her må man selvfølgelig gjøre kompromisser så lenge man vil blande blitslys og tilgjengelig lys (som jeg gjetter det som om du har forsøkt på, gitt at du har en relativt lav lukkertid i forhold til brennvidden 105x1,4). Jeg syns dette fungerer utmerket her.

Det beste med dette bildet er hvordan detaljene er svært tydelige, og ikke minst fasettøyet til denne fyren.

Fargene er mindre spennende (da det forsåvidt bare er vepsen som har farge her), ikke så rart gitt situasjonen han er fotografert i, men ok, insekter trenger ikke alltid å sitte på en blomst eller et blad eller whatever.

Ser at ringblitsen fungerer bra og gir dugelig belysning, det eneste problemet denne skaper for deg her er at den nærmeste antennen kaster skygge i øyet og i panna/øyebrynet(om enn aldri så lite). Mener å ha sett at det er en Sigmaringblits, er du fornøyd med denne så langt?
Ingolf Zeiner P.

Flott bilde!
Ingen tvil om hvem som har piggsveis her nei! :-) (bra fokus med andre ord)
Hans Henrik F.

100% treff med fokusen, selvom littegranne mer dybde jo kunne gjort seg. Det er imidlertid, som OMM skriver, en mer teknisk utfordring antakelig. Flott bilde!
Nina E.

Her har du virkelig kommet nær innpå vepsen. Flott å se et nærbilde som er såpass skarpt og med gode farger. Mvh ne
Olav H.

Jeg har noen andre bilder hvor fokuset er bedre fordelt over hele vepsen. Men vil helst slippe å vise hvor mye støv vepsen har samlet fra vinduskarmen i løpet av et døgn.

Ringblitsen gjør at jeg kan velge blenderåpning og lukkertid etter eget ønske. Slike blider tar jeg gjerne håndholdt og ofte sitter insektene på bladet som blåser i vinden. Det er derfor kjekt med ekstra lys selv om bildene knipses ute i dagslys. Ringblitsen jeg bruker er en Sigma EM-140 DG. Er veldig fornøyd med denne. Blitsen består av to små blits m/reflektor på høyre og venstre side. Disse kan skrus av og på uavhengig av hverandre. I tilllegg er det to små hjelpelys oppe og nede som kan gjøre fokuseringen enklere. Blitsen kan føles litt tung og uhånterlig når man jakter på innsekter som flyr fort fra blomst til blomst. Man må vel være litt over gjennomsnitt interessert i makrofotografering for å gå til anskaffelse av en slik blits.
Avsluttet .

Får lyst å klappe den på hodet! ;D

(m.a.o. Kjempebra, usedvanlig skarpt og detaljrikt i forhold til de fleste insekt-makro jeg har sett ;)
Vegard L.

ENig med de andre. Flott og detaljrikt dette.
Mvh Vegard
Henrik G.

Sattan!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu