''
'
Skulpturen ''Elg'' av Ørnulf Bast.

Elgen har sitt territorium i Kirkeparken, Moss.'
Utstyr
  • ''
  • ''
  • Brennvidde''mm
  • Blender-
  • Lukker'1/'s
  • Filmtype''
  • Nei
  • Annet''
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1157
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140189} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Avsluttet .
liker dette godt, super komp og bruk av form. Linjene spiller sine roller i bildet godt, naturlig dragning mot elgen.

På min skjerm er det svake toner synlig i elgen, føler at tonene der enten bør være helt sorte, eller med flere toner enn dette.

Ø

Gunnar B.
Et flott eksempel på at det ofte ikke er brenvidden/utsnittet som avgjør om et bilde blir bra eller ikke, men derimot perspektivet. Og timing, men det spiller ingen rolle her.
Godt sett!
Hilsen
Gunnar Bye.
Thorfinn B.
Øyvind: Skal ikke være være noen tegninger i elgen. Den skal være helt svart og er det på min skjerm. Enten er min skjerm for mørk eller så er din for lys. Håper det siste :-)
Avsluttet .
Perspektivet og kompen er meget bra i mine øyne.

MvhJRH
Trond H.
dersom eg tilter på skjermen på min bærbare ser eg litt tegning i elgen.... Uansett var dette et ganske fett bilde, du beveger i grenseland mellom foto og grafikk, og slikt liker eg...

MVH TH
Thorfinn B.
hmmm, sitter på min bærbare nå og der har også jeg tegninger. På tide å investere i skjermkalibreringsutstyr forstår jeg :-(
Hans Jacob H.
Det tok noen sekunder før jeg så elgen, men da satt det (bildet) som et skudd!
Flott grafisk effekt med elghodet mot senter av de spinkle greinene/trærne.
Avsluttet .
Tøff elg, men den doku-fotografiske prestasjonen hadde vært større om elgen var ekte...hehe! Liker perspektivet. Men ser vel ikke helt det samme trøkket og den samme rammheten som i dine mange andre bilder.
Hege Helen R.
Heisan, jo dette liker jeg. Til tross for at jeg får følelsen av å ligge under en elg :-)) Kreativ innfallsvinkel og bra komp.
Frank W. G.
Strålende bra utført! Elgen kommer ypperlig fram slik det fremvises her.
(Jeg ser også tegninger i elgen)

Frank
Eirik H.
Sterkt og klart uttrykk. Du treff definitivt meg med denne, om enn meir morosamt og finurleg enn estetisk vakkert.
Avsluttet .
Av en eller annen grunn føles bildet og komposisjonen veldig riktig. Utrolig flott linjeføring i bildet, og ikke minst tilfører du noe vesentlig til skulpturen som gjør dette til noe annet enn en avbildning. Dårlig setning - men skitt au.

Veldig originalt og et meget godt bilde.

-k
Asbjørn M.
Har vert inne og kikket flere ganger på dette bildet, men får ikke de
samme kicket som dei fleste andre her.
OK med en gang man ser de, men man blir ganske fort ferdig med de.
Du har laget mere spennende bilder før.

mvh Asbjørn
Arne S.
Stilren og lekker komposisjon som vanlig. Godt eksempel på at det går an å få mye ut av lite.

Jepp, godkjent! :)
Ann F.
Fint ståsted i forhold til elgen, bildets oppbyging meget bra.
Mulig jeg ville gjort himmelen LITT lysere og lettere.
Jeg ser også tegninger i elgen, det pussige er at på den dårlige skjermen jeg har på jobben ser jeg slik langt oftere enn på den jeg har hjemme som skal være en bedre skjerm. De tegningene som vises omtrent midt mellom hornene kan vekk, men de som vises helt i høyre kant av elgen nede ved kanten av bildet kan egentlig godt være der fortsatt.
Mvh Ann
Rune Edvin H.
Ny vri på en klassiker. Det er bra. Ikke bare en avbilding av annen manns verk, men også en videreutvikling. Helt kicket får jeg ikke, kanskje fordi det ikke er rart nok (hadde blitt bedre om du hadde tatt med en utstoppet en).
Rune
Odd Tore S.
Jeg likte denne vinklingen godt, uvanlig å se bredmuleelg mot himmel med trær på denne måten. Plasseringen av hodet i forhold til trærne er avgjørende og riktig etter min oppfatning.
Litt tegning på elgen er synlig på denne skjermen. (LCD med fabrikkinnstilling som stort sett gjengir bilder som kommer rett ut av kameraet bra). Ren siluett ville passet bedre etter min oppfatning.
Avbilding av annen manns verk? Utvilsomt, og på en slik måte at det blir mye mer enn en ren betraktning av selve verket. Kan ikke skjønne annet enn at grensen må gå ved det som tilsvarer betraktning av verket av en rimelig kunstinteressert tilskuer, og du er langt forbi denne.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Fin elg dette. mangler soloppgange. Men ok siluett. Kreativt.
Caroline M. S.
He, he - morsomt! Og bra at det tok meg mer en ett sekund å se det var en elg (ca tre sekund). Gode elgbilder er en mangelvare. Denne er nå bokmerket (sammen med det andre favorittelgbildet mitt på Dotten - Bjørn Rørsletts bilde nr. 5932). :-)
Toini B.
tøft, jeg liker. Kul vinkel, trærne gir en fin innramming.
Bjørn H.
Herlig, et anerledes elgbilde :)

Bjørn ;¤
Dag J.
Absolutt tøft og flott dette.

Hilsen en tidligere leieboer hos enken etter skulptøren (med flere litografier som jeg fikk i avskjedspresang på veggene i heimen). :)
Magnus R.
Så med det samme at dette var et Thorfinn bilde. SÅ enkelt og SÅ bra som bare du kan. Har vært inne på Samfotoarkivet å sett på bildene dine, blir skikkelig imponert og inspirert,
Med vennlig hilsen
Magnus
Christer B.
staselig komp, nesten noe grafisk over dette. jeg får en følelse av at trærne overmanner elgen, får ikke det helt til å ''stemme''. men overfladisk veldig kult!
Thorfinn B.
Takk for kommentarer.

Gunnar: nja, brennvidden hadde vel litt å si her den også. Uten 12 mm (på 12-24 DX) ville dette vært umulig ettersom jeg lå på bakken. Alternativt ville da vært å gravd en skyttergrav, men da ville onkel kommet :-)

Hege: Jeg lå under elgen ja!

Magnus: Takk takk for varmende ord, selv om arkivet blir litt hummer og kanari..

André M.
Fint linjespill. Kult perspektiv og stilren komp. Overlegen og helt konge. Elgen altså (ok, du også, da .-).
Arild S.
Liker denne, Thorfinn.
På tumben ser elgen ut som et kors, og det passer jo fint i kirkeparken..
Trærne rundt minner kanskje litt om en svart messe.. og rammer bildet og elgen inn med bra perspektiv. Tipper du elget deg under'n med 12mm'n kongeklar..

:-
Kristel S.
Elg meg her og elg meg der... Jeg ser et spooky Frankenstein-liknende monster som bøyer seg over meg og skal ta meg med noen usansynlig store hender! Utrolig bra!!! Kan du ikke lage en variant med et par knotter ut av hodet?
Mvh Kristel.
Lars-Anders M.
Dette er det beste elgebildet. Ok.
Jo Christian S.
Elg i motlys er MYE bedre enn ditto i solnedgang...
mvh
jo chr.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu