Geotermal urkraft
Bildet inngår i albumet Geologi - Bilder fra inn- og utland relatert til geologi og geologiske prosesser.
Utstyr
  • Nikon FE2
  • 35-70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_14051} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Audun R.

Først vil jeg bare kommentere at digitaliseringen her er god, overrasket over at det er brukt en flatbed scanner!

Ellers et fint komponert bilde med behagelige farger og en pen himmel, men det ser da ut som om det var bedre motiver der enn den steinhaugen vi ser her?

MVH Audun
Arild I.

Hvis man er nøye når man scanner, og jobber litt med editering av bildet etterpå kan resultatet bli bra med en flatbed scanner, særlig hvis ikke bildet skal ha flere pixler enn her. Jeg synes jeg får best resultat hvis jeg scanner lysbildet på høyeste optiske oppløsning, og så resampler ned til passe størrelse.

Steinhaug og steinhaug. Jeg er geolog, så jeg var på dette stedet primært nettopp på grunn av ''steinhaugen'', og fouks under oppholdet her var av faglig karakter, så fotograferingen kom noe i bakgrunnen (men jeg har selvsagt flere bilder, kanskje noen dukker opp her, følg med). Men det er fint at du setter meg litt på plass: Når jeg ser på forgrunnen i bildet og denne ''steinhaugen'' ser jeg mineraliseringer og avleiringer, kjemisk forvitring og erosjon og ikke minst en ''vent'' for ''super-heated'' stim som holder en temperatur på flere hundre grader. For meg er den dynamisk og levende, og det er lett for meg å glemme at for folk flest så er den, - ja nettopp, en steinhaug.

Arild
Ann F.

Jeg synes det var et spennende og smådramatisk bilde med den mørke himmelen og noe som ser ut som dis på bakken, men det punktet med ''vent'' for ''super-heated'' stim må du være snill å forklare nærmere.
Mvh Ann
Arild I.

'Vent'' er bare et engelsk ord som kan bety ''slippe ut'', ''hull for utlufting'' osv. Jeg klarte ikke å finne noe god norsk ord i farten for å beskrive det som i grunnen bare er et hull i bakken hvor det kommer ut damp. Steinhugen foran i bildet er et slikt hull i bakken, men dampen som freste ut der ble tatt av vinden ut til høyre side. Disen foran i bildet er faktisk vanndamp som siver opp av bakken.

Hvilken fase (fast, flytende eller damp) et stoff opptrer i er avhengig av trykk og temperatur. Ved havnivå koker vann ved 100 grader, men på Mount Everest koker det ved bare 80 grader, for der er trykket lavere. Når vannet går over til damp, så stiger ikke temperaturen mer med mindre dampen blir satt under trykk. Nede i bakken er trykket høyere, og vann koker først ved temperaturer høyere enn 100 grader, og den dampen som avgis har også en høyere temperatur. Derfor kalte jeg den ''super-heated''.

Mvh Arild
Ann F.

Utrolig hva man kan lære på disse sidene i tillegg til foto!
Forstår jeg deg rett, da må dette være et område hvor det er eller har vært vulkansk aktivitet? Island?
mvh Ann
Egil O.

Bra bilde, med god dybde og fin komposisjon. Hva det enn er som foregår, så er det sikkert noe hyggelig. Men for meg skaper bildet en slags øde og uhyggestemning. Uansett, dette likte jeg.
EO
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu