Det suser såvidt i sivet
En lys junikveld ved et stille skogstjern.

Lang lukkertid og håndholdt kamera med tanke på å få fram bevegelse (sus) i sivet.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde65mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger374
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kai Frode G.
Fine reflekser i vannet. Jeg er litt usikker på hva jeg synes om rosaskjæret som sikkert kommer fra en solnedgang. Det virket litt irriterende i starten, men ved nærmere ettersyn så skaper det kanskje litt spenning i bildet også. Savner noe å hvile øynene på.
Steinulf L.
Vakkert lys. Savner også et fokuspunkt.
Bjørn H.
Syns du har mange fine fargevalører her ...men det ser ut til at det ligger et lite rosarødt stikk mellom sivene her :))

Motivet i seg seg selv er fint nok Jan Frode, men jeg også savner et fokuspunkt. et element til, en fugl, trebåt, eller lign. ...som gjør det lille ekstra.

Teknisk er det ok, men ser at det mangler litt på skarpheten og at det fremstår litt hardt -

Bjørn :¤



Kurt S.
Masse fine linjer og flotte farger.
Enig med Bjørn. Bildet ble uansett: Dekorativt.
Mvh Kurt
Magnar B.
Likar bildet ditt! Syns det at det ikkje er nokon stad å kvila augene gjer det spennande… då ser eg alt det andre. Viss det var ei and her ville jo det vore flott, men då ville eg sett anda og tenkt - fin and i fine omgivelsar, men no blir eg sitjande å sjå på former og linjer som er litt uendelege… det treff meg litt på ein annan måte.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Jan Frode

Dette likte eg umiddelbart.

Blir imponert over, det ihvertfall eg syns er god skarphet, til tross for håndholdt og lang lukkertid.
Rene fine linjer i sivene og et flott fargespill, skapt av solnedgangen, i vannet der.
Veldig vakkert:-)

God helg!

Mvh -iav-
Inger Hilde F.
Enda en vakker speiling fra din side :)
-Liker godt lysskjæret i vannet. Flotte fargespill der.
Suset i sivet ble også flott. Fin 'schwung' i sivet med de s-formene. Annerledes og dekorativt.

mvh Inger Hilde
Avsluttet .
Hei på deg

Likte linjene som går 90 greder på hverandre her. Vannet i horisontalplanet og sivet i vertikalplanet.

Det må jo sies at den relativt lange lukkertiden var vellykket, men jeg tror også det ville vært fint hvis du brukte stativ, for da ville du kunne brukt enda lenger lukkertid. Med enda mindre blending ville det latt seg gjøre skulle jeg tro.

Kreativt utført !

Svenn
Torbjørn K.
Passe abstrakt og diffust. Nydelig stemning og lys. Liker spesielt godt de rosa-lilla fargene i bakgrunnen til kontrast mot de noe mer mørke blåfargene i forgrunnen. Kanskje litt vel mye detaljer, men siden blidet forøvrig er såpass diffust fungerer det bra likevel.
Tone B.
Enig i det Svenn er inne på her ang bruk av stativ og mener det ville hevet dette bildet enda noen hakk. Fint med det rosa spillet i vannet og speilingen av stråene. Bevegelsesuskarpheten i stråene skaper artige former på speilingene. Jeg også savner et interessepunkt for øyet å hvile på, men dekorativt og annerledes er det uansett.

mvh Tone
Johan K.
Hei
Svenn er inne på noe her. Tror stativ virkelig hadde gjort seg her. Eksperimentert litt med lengre lukker kanskje...
Men, det står ganske bra slik det gjør nå og synes jeg. Liker fargene godt, og speilingene, som gjør bildet ganske stemningsfullt.
Savner som andre et interessepunkt å hvile blikket på.

Johan
Hans Jacob H.
Mange fine detaljer med sivene som blir litt bevegelses uskarpe mot bølgene, og de kryssende vertikale bølgelinjene og de horisontale bølgende var bra. men som mange andre savner jeg noe interessepunkt i bildet. Det blir mye fint mønster liksom. Kanskje hadde det fungert bedre hvis du hadde funnet en plass med litt avgrenset og konsentret sivvekst.
Hans Jacob H.
Horisontale bølger og vertikale sivene mente jeg å si. :)
Rune T.
For min del er det fargene som er det som holder blikket. veldig glad for at det ikke er en standard løsning med f. eks. en båt/stokk/ball/nøkkerose som ligger i bildet.
Mvh
RUne
Odd Tore S.
Vakkert med det samme, men noe anstrengende å se på mer enn et øyeblikk. Årsaken er vel at det egentlig er for mye å feste øyet på, samtidig med at det ikke er noe som oppfattes som helt skarpt.
Egentlig synes jeg dette er flott, liker fargene du presenterer her, men jeg tror at virkningen på meg ville vært bedre om det ikke hadde vært så mange siv. Hadde du funnet et sted med en litt spredt gruppe i forgrunnen og kanskje noen gjentagelser bakover i bildet ville dette roet inntrykket ned, samtidig med at speilingene av sivene og lysspillet i bølgene hadde blitt mer rendyrket. Særlig den måten speilbildene av sivene deler seg på over bølgeryggen skulle jeg likt at ikke ble forstyrret.
Stativ og eksperimentering med forskjellige lukkertider hadde nok vært på sin plass her, men først og fremst forenkling.
Odd Tore
Jan Frode A.
Jeg takker og bukker :-)

Interresant å lese alle kommentarer med synspunkter og innspill. Mange konstruktive og gode forslag, og mye matnyttig å ta med seg videre.

Spesielt artig med synspunktene rundt et interessepunkt. Tanken min var å formidle stemningen og roen med litt sus i siv og lyset i vannflata.

Et interessepunkt vill blitt et annet bilde slik jeg ser det, men for all del: der kommer vel et slikt også kanskje ;-) Tjern og muligheter finnes.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu