Fiskeørn 3
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm AF-S II, f. 2.8
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Annet- 1,3 ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1145
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hans Petter G.
Flott fanget. jeg liker særlig plasseringen av øyet og de dynamiske linjene som vingene utgjør.
Lasse H.
Ja, man kan vel godkjenne denne ;-)
Fine linjer, kanskje litt lite smell i fargene. Ser nesten ut som om den kioomer inn for å skremme deg.

Lasse
Ann F.
Muligens en tanke matt i fjæra farge- og kontrastmessigmessig, men øyet er et skikkelig blikkfang (!), fint plassert midt blant dusere toner i fjærene.
Fint at øyet kom i sollyset. Ved mange andre bilder, som blomster etc., ville man gjerne kommentert skyger og sollys, men ikke her. Det er vesentlig mer forutsigbart og kontrollertbart med stillestående planter enn ville dyr og fugler.
Så jeg synes det er bra, vingene lager en fin linje som rammer inn ansikt/øye. Men det gjør ingen ting om du fikser litt på kontrasten.
Mvh Ann
Hans-Gunnar H.
Hei!
Synes utsnittet her balanserer god Kjartan....
Flott levert som vanlig.....eneste som forstyrrer litt er den grønne refleksen under fuglen, uten at det trekker mye ned, så trekker det blikket litt vekk fra fuglen.....
MVH Hans-Gunnar
Stig B.
Du er inne i en god stim nå; nydelige bilder fra deg.

Er her enig med HGH, flott bilde som er bra balansert og teknisk godt, med en bitteliten forstyrrelse nede under fuglen, det grønne feltet.

Igjen godt fanget.

Mvh Stig
Kjartan T.
Takk for kommentarer. Er enig i at den grønne flekken helst ikke burde ha vært der, men jeg lå svært lavt i terrenget. Hadde aldri noen tro på at fiskeørna plutselig skulle sitte bare 4-5 meter unna meg, og dermed ble det slik... Uten at jeg selv synes det forringer nærmøtet så alt for mye:)

Bildet er forøvrig tatt i forbindelse med opptak til et Ut i Naturen-program. Ørna slapp seg ned på en fisk som nok ble litt for stor, den kjempet i nesten et minutt før den ga opp, og svømte med vingene inn mot kamuflasjen. Der ble den sittende i forkant å puste ut i flere minutter. Benyttet anledningen til å dra av noen bilder, og dette er tatt akkurat i det den er i ferd med å lette. Demed er ikke dette adferd som er ment for å skremme Lasse, selv om det kanskje kan se ut sånn.
Thomas B.
Dette likte jeg. Spennende positur og flott nærhet. Som nevnt er det grønne under litt forstyrrende, men det gjør ikke så mye. Jeg ville kanskje vurdert å kappe litt av toppen. Ned til ca 1 cm over toppen på venstre vinge. Jeg har en følelese av at det grønne i bakgrunnen trekker blikket en liten smule.

Likte godt refleksene fra vannet som treffer under fuglen. Et flott bilde.

Mvh
Thomas
leif b.
Herlige farger og et utrolig villt blikk. Så en del av denne sorten (og andre) den tiden jeg var i Bognområdet. Desverre så er det også en del utenlandske bobiler, som viser sin interesse for disse vakkre skapningene.
Bent O.
Hei Kjartan.

Syntes bildet var helt topp!!! Må ha vært en fantastisk opplevelse å få ørnen så nært inn på deg. Har et ønske om å få oppnå noe tilsvarende med ''mine'' ørner en dag, men det er jo nesten som å vinne i lotto. :-) Synes du leverer noen fantastiske bilder Kjartan.

Mvh Bent
Vegard L.
Ja dette var flott Kjartan. Det meste er sagt. En fornøyelse å se bildet.
Mvh Vegard
Jan-Eilert P.
Gratulerer! Hadde jeg tatt dette hadde det mest sannsynlig havnet på veggen- den grønne flekken eller ikke. Dette er et fantastisk ørnebilde- ikke minst med tanke på at bildet er tatt i Norge! Veldig flott.

Jan-Eilert
Kjartan T.
Takk for svært hyggelige tilbakemeldinger på bildet (foruten det om bobiler da Leif, men det er jo godt kjent at slikt foregår.) Ser fram til å ta med kameraet ut igjen i morgen ettermiddag, det er en herlig hobby!!!
Roger V.
Falt godt i smak her og. Kunne uten tvil ha havnet på veggen min.
Ser det meste er sagt her så jeg tillater meg å være veldig enig i det.

Roger
Svein B.
Etter at du og flere andre har vist oss fiskeørnbilder av topp kvalitet tidligere, må jeg desverre si at dette bildet ikke gir meg det helt store. Rent bildemessig og teknisk er det hele ok, men det formidler egentlig helt feil signaler for min del. Jeg synes den ser mest forkommen ut, og jeg mister litt av situasjonsfølelsen du vanligvis har i alle dine bilder. Bildet kan vel i og for seg fungere glimrende i en historie om hvordan fiskeørnas taktikk kan slå feil, og ikke helt sjelden føre til at den får seg litt lengre opphold i vannet enn først tenkt, evt som et artsbilde i en fuglebok. Men som sagt, det mangler endel for at det skal gi meg riktige ''villmarksvibber'' som du og dine bilder oftest gir.

Hvor bildet er tatt, og omstendighetene rundt, skal normalt sett ikke ha betydning for hvordan jeg ser på et bilde, men jeg vet godt at slike bilder av norske fiskeørner ikke detter i fanget på en hver dag, og det at situasjonen er spontan gjør jo at jeg synes bildet absolutt er sjeldent og verdifullt på sin måte.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu