#21
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-12 23:00:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-06-16 00:40:37
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger622
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142669} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Litt intetsigende motiv og tatt litt for nærme. Kan fungere med et bredere snitt.
Christer B.
Fint uttrykk på damen, det er dette som bærer bildet for min del. Beskjæringen blir ganske åpenbar, tror jeg ville hatt litt mer luft på en av sidene for dynamikkens skyld, kanskje helst på høyresiden, virker som det skjer mer der borte som vi ikke får med oss. Personlig er jeg for litt hardere kontraster, men det er jo snakk om smak.
Kristoffer L.
Stilig uttrykk på damen! Jeg er enig med Christer i at det er dette som bærer bildet.

Er mye enig i betraktningene hans om beskjæring/utsnitt. Mannen til høyre dominerer sin side av bildeflaten, og skaper dermed en motvekt (både i bevegelse og ''tyngde'') som nesten opphever kvinnens bevegelse mot deg på venstre side.

Rent umiddelbart ser jeg to løsninger på dette. Enten ha med (mye) mer luft til høyre, eller (mer radikalt) å kappe ham delvis bort. Hvis du kapper høyresiden enten langs midten av bakhodet hans, eller der hans venstre bukseben forsvinner oppunder frakken, mister han mer av sin betydning, samtidig som han fortsatt gir høyresiden en viss vekt, som jeg mener bildet fortsatt trenger.

Dette var helt spontane forslag, og jeg er helt åpen for at disse ikke nødvendigvis er de beste heller. Men slik det er nå, konkurrerer mannen og damen i meste laget om oppmerksomheten, så jeg vil anbefale at du i alle fall prøver deg litt fram med alternative utsnitt.

Grunnen til at jeg brukte såpass mye tid på denne kommentaren, er at bildet minner meg en god del om et av Praha-bildene mine, bilde nr. 152348. Ta gjerne en titt, og la meg få vite hva du mener.

- Kristoffer
Kristoffer L.
Ooops... det var en ting til. Du har endel å gå på når det gjelder tonevalørene. Her kan du få til bedre metning, spesielt av mellomtonene i hele bildet, hvor det er veldig mye å gå på. Du kan få flott tegning både i gatesteinene, bakgrunnen osv., uten at det går ut over kontrastene i bildet. Vil du ha eksempler, så send meg en melding, så kan jeg maile et utkast over til deg. ;-)

- Kristoffer
Tormod M.
Takk for kommentarer.
Det skjer ingen ting utenfor bildet t.h., og med mer luft blir det en for stor, kjedelig flate. Men jeg synes det hjalp å kutte litt mer.
Thorfinn B.
Kutt den hvite forstyrrende flata oppe også, så er bildet godkjent street-bilde.
Tormod M.
Thorfinn, takk for kommentar. Er enig i at det hjalp å fjerne nesten hele den hvite veggen. Valgte å beholde en smal stripe, da jeg synes det ble litt trangt over hodene til de to i bakgrunnen uten.

Ergelig at jeg ikke så selv at jeg burde ta bort den hvite veggen.
Ketil K.
Kostelig uttrykk på damen, opplagt det bærende elementet her. Det kan være krutt i gamle damer! Fortsatt litt kutting å gå på i V#3, så alt det hvite i toppen blir borte. Vegglinjene og gateflisenes linjer bidrar til gjentagelse og dybde i bildet. Skulle gjerne sett mannen litt tidligere i passeringen og de to i midten borte vekk (mindre dybdeskarphet). Da hadde bildet fått et mer rendyrket preg.
Thorfinn B.
Bedre nå Tormod, men enig med Ketil i at hele det hvite feltet oppe bør bort. Uhensiktsmessig blikkfang fortsatt!

Føler du at det blir litt dårlig balanse i bildet kan dette delvis veis opp ved å gjøre det litt trangere nede også. Ikke mye av veska som da evnt skal bort, men litt for å balansere bildet bedre. Veska er tross alt viktig ingrediens.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu