Have faith in Cod II
Bildet inngår i albumet Unseen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger420
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143711} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

veldig bra med den nesten helt todeminsjonale effekten, veldig realistisk, rett på komposisjon, men urealistsisk innhold. Virkelig merkelig å se på, supert bildeutrykk.

Fortsatt usikker på om landksapet bør være så rødt, det bli i meste laget med så mye rødt i bildet fra før.

Ø
Kristoffer L.

Tusen takk for rask - og ikke minst veldig inspirerende - kommentar, Øyvind.

Jeg var på location med min nevø for å ta bilder av ham et par dager etter konfirmasjonen. Vi ruslet langs strandkanten, og kom bl.a. forbi dette naustet. Sola sto ganske lavt og rett på, og farget alt med et gyllent, varmt lys. Området til venstre for naustet lå mer i skyggen, så jeg har lettet opp dette en tanke. Også døra hadde et gulrødt skjær over seg som jeg lettet opp. Det er alltid vanskelig å vite når nok er nok, men jeg tror at bildet nå viser ganske godt hvordan lyset var da jeg fotograferte.

Jeg kommer nok til å snuse mer på bildet senere, så jeg tar med meg tankene dine videre.

- Kristoffer
Knut L.

Hei Kristoffer.

Dette er en stopper og antagelig ganske ''krevende'' ! ?

Jeg ble i allefall engasjert - og syns det er spennende.
For å gjøre unna de tekniske parametre; - helt upåklagelig, såvidt jeg kan forstå.

Komposisjonen er jo anderledes og oppsiktsvekkende ''frekk'', men bildeelementene er likevel behagelig på plass.
Jeg ville kanskje ha sneiet av litt til venstre for å få ''midtdelingen'' helt på plass.

Men hvorfor stoppet jeg opp?

Fordi jeg syns bildet har følelsesmessig appell og vekker nysgjerrighet.
Det minner om en åpnet bok med forside (tittelside) og bakside med en illustrasjon som kanskje kan være en vaskeseddel for innhold (budskap). Bildetittelen resp. teksten i bildet har en sarkastisk/humoristisk snert, og det mørkebrunlagte naturutsnittet kan være en miljøpolitisk referanse, eller noe sånt.
Her er ryddet plass for fortolkninger og kommentarer.

Og så kan man bare sitte å se på det med et skjevt smil.

Man kunne også temke seg bildet på veggen. Og hvis noen spør; ''Hva har du der?'' Så er svaret; - '' Jo, serru, det der er et insitament til å få løst problemene med ..... - Så er du i gang!

Som sagt; - bildet er fint, kreativt og provoserende.

Og det er bra.

mvh
Knut


Kristoffer L.

Tusen takk for en meget inspirerende tilbakemelding, Knut! Jeg er glad for at bildet kan fungere i slike sammenhenger.

Til dere begge: Etter å ha sett på bildet på nytt, denne gang med skjermen i et mørkt rom, ser også jeg at landskapet inneholder toner som går kraftig mot rødt, eller i alle fall rødbrunt. Skal tenke litt mer på dette - synes foreløpig det fungerer, men er også åpen for å kjøle ned disse tonene en god del...

- Kristoffer
Daniel M.

Det er ikke ofte man ser farvebilder fra din hånd, men når det først kom ett, så var det virkelig ett med trøkk i farvetonene og det fremhever bare din fokusering på toner ytterligere - ment som et kompliment.

Naturen kan fremstå tanken for rødt som allerede har vært nevnt, men hvis det er tatt nordpå hvor midnattsolen har herjet i det siste, så tror jeg ikke det viker så altfor mye ifra hvordan lyset faktisk kan bli iblant og uansett må det jo være lov til å ta seg noen 'kunstneriske friheter' iblant.

Ellers støtter jeg Øyvind TB's kommentar, så jeg synes helt klart at dette var et meget bra og spennende bilde.

For en litt annen todeminsjonal effekt, så kunne jo en grønn/gul tone vært litt morsom å prøvd på natur delen av bildet.. Bare et forslag :-)

-Daniel-
Kristoffer L.

Mange takk for fin kritikk og inspirerende tilbakemelding, Daniel!

Ja, det er vel kanskje midnattssolen som har herjet her. Bildet er tatt rett utenfor Tromsø, en solfylt kveld i mai. Samtlige bilder hadde et gulrødt stikk som i og for seg var fint, men som selvsagt bare kommer fram på fargebildene herfa (mange er konvertert til s/h).

Grønn-gult er notert som en idé å prøve ut - mange takk!

- Kristoffer
Fred S.

Krevende bilde, sies det, og jaggu er det det. Jeg vil ikke gi meg ut på noen tolkning, men visuelt tiltaler det meg sterkt, selv om det ikke styrker meg i troen på hverken God eller Cod. Troen på ''God'' fordampet for et halvt århundresiden, mens troen på Cod er stabilt sterk. (Tar tran sommer som vinter)
Likker tredelingen og forholdet mellom de tre. Liker ikke så godt det røde mot det røde, men du har sikkert dine grunner. Regner forøvrig med at dette er fotografert slik vi ser det, og at den rødfargete skogen er et resultat av etterbehandling.
Sammenhengen mellom teksten på veggen og bildet forøvrig unslipper meg; for alt jeg vet er den ganske enkelt ment som et komposisjonsmessig element.

vh fred
Tarjei Ekenes K.

kreativt dette.

liker hvordan det går over i skog til venstre.
vet ikke om det er naturlig, men koolt er det


:-D sånn tar jei av !
Linda L.

Bak døren ligger skogen og historien! Synes dette var et spennende bilde! Flotte varme rødtoner. Interessant med tre-delingen, ikke så ofte man ser akkurat det og at det fungerer så bra som det gjør her. Veldig bra!! – Linda
Hege J.

Dette bildet falt jeg for, Kristoffer!

Liker de varme, mettede rødtonene.
Fin og spennende, om enn noe uvant, inndeling av bildet i tre seksjoner.

Bildet gir rom for tolkninger, uten at jeg skal begi meg utpå det... Vil bare fortelle at bildet gir meg noe, det utfordrer nysgjerrigheten og fantasien. Definitivt ikke et bilde for glemmeboken.

Mvh Hege
Ole B.

the red is so powerful that, in fact , i have have never seen it reproduced on the page to
my satisfaction.
William Eggeltson.

Ole B.

William Eggleston
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste