Lunde i det grønne
En Lundefugl som vurderer sterkt å ta kvelden, mens den titter utover sitt lille rike, med en heldig hageflekk foran boligen.
Bildet inngår i albumet Ytre Søre - En vakker og vill del av Sunnmøre, den sørlige kyststripen, som blant annet inneholder fugleøya Runde
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 400 L f/5.6 usm
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeDigital raw iso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger275
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144046} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Ikke vant til å se disse mot en slik bakgrunn. Teknisk bra.
Finn W.

Likte dette godt.Fin komp og skarphet.En fugl som er mye fotografert og det kan jeg forstå,for den er meget vakker.Kanskje sola var litt skarp på brystet?
Vet ikke helt,men synes kanskje den lyste opp ganske mye. Dette med hvitt og sterk sol har jeg problem med.

Mvh Finn
Roger V.

Lundefugelen er ikke enkel å fokusere på. De hvite og svarte flekkene skaper trøbbel i hvertfall for meg, og i hvertfall som her, da bilde ser ut til å vært tatt når sola står høyt på himmelen. Da får man lett utbrendthet i enkelte partier.

Men disse fuglene lar jeg meg aldri slutte av å bli fasinert av, gleder meg bare til at været blir en tanke bedre, så skal koloninen i Vesterålen besøkes.

Roger
Camilla S.

Heisann

Synes Lunde fuglene tar seg grådig bra ut på foto ;)
Jeg synes dette var et serverdig og flott bilde, teknisk veldig bra. Difinitivt annerledes, pleier alltid å få se disse på en klippe eller lign. Likte din versjon med grønn bakgrunn.

-Camilla
Kjartan T.

Hei og takk for sist. Det var virkelig en flott kveld, slik det alltid er når jeg besøker Runde:) Fine bilder av lunden du har lagt ut her, men jeg synes dette var i overkant lyst i de hvite partiene. For å prøve å rette på noe av dette ville jeg ha åpnet bildet i to forskjellige versjoner.

I versjon 1 drar du rawfila litt ned (gjerne en til en og en halv blender)slik at du får litt mer tegning i de hvite partiene. I versjon 2 åpner du et bilde som ser ut som dette. I PS kan du nå legge versjon 1 i bunnen og versjon 2 som et nytt lag (du bruker vel layers?). Nå visker du ut de lyseste partiene i det øverste laget, og tryller fram de hvite partiene fra versjon 1. Smelt så sammen lagene og se om du ble bedre fornøyd med bildet ditt?
Bjørn T.

Flott lundefugl, god skarphet og klare farger. Lyset er hardt, det blir litt for mye kontraster og utbrent fuglebryst.
Anne-Lise B.

Tusen takk for kommentarene,til deg Kjartan takk for sist og for gode tips. Jeg er ikke helt inne på dette med bildebehandling ennå, så jeg skal få Thomas til å hjelpe meg med forslaget jeg fikk fra deg.
Det er en fasinerende fugl å ta bilde av:-)
Mvh Anne-Lise
Stig B.

Denne fuglen slutter ikke å fasinere meg. Fin positur, og bra fargeblandinger mot det grønne. Enig med Kjartan i at det nok er litt for stort spenn i fargespekter her, slik at det sprekker på de hvite fargene. Vi får prøve å ta bildene våre enda senere på kvelden.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu