Lundefugl
Tatt i lundeura på Runde, lørdag 18. juni. Mange fotografer på plass, og mange fikk nok med seg noen godbiter hjem. Alle hadde gått da dette bildet ble tatt. Lyset var fortsatt flott klokka 23.00
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm A-fs II
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/140s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1073
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144103} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Stig B.
Takk for sist Kjartan, det var verdens vakreste kveld på Runde den dagen. Fint å se på serien din at dette er i ditt nærområde, så vi treffes vel ofte da :-)

Hadde akkurat gått når du tok dette, alle minnebrikker allerede fyllt til randen.

Teknisk bra bilde, fint utsnitt og fremfor alt vakre fargetoner. Eneste jeg kanskje kunne tenkt meg var et lysstreif på nebbet som får så vakre farger i solnedgangslyset. Bra løst av en overfotografert fugl.

Mvh Stig
Vegard L.
Teknisk helt på topp. Flott dette.
Mvh Vegard
Eyvind R.
Nydelig lundeportrett. Flotte mettede farger, fint utsnitt og fine detaljer. Kunne ønske at også nebbspiss var sylskarp (pirk..) slik som resten av hodet.

MVH Eyvind
Arne S.
Herlig lundeportrett i all sin ujålete enkelhet.
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger, og takk for sist Stig. Blir nok noen bilder fra Runde nå, men jeg forandrer ikke teksten på serien.
Redder vel meg i land på: ''Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen. De aller fleste av bildene....'':) Dessuten møtes vi nok igjen selv om det er noen mil å kjøre.

Lunden er en vanskelig fugl å fotografere i sollyset. Det blir mange blendersprang fra det hvite brystet til den mørke ryggen. Da var det bedre å jobbe med fuglen etter at dere hadde fylt minnekortene. Skal prøve å legge ut noe som er litt mer kreativt senere, dette ble ganske tradisjonelt, men lunden er jo så utrolig vakker på nært hold. Kunne ikke la være å ta slike bilder.

Jon Erik V.
Hei Kjartan!
Et fotografisk topp bilde! Veldig fin stemning i bildet, og det er som du sier veldig vanskelig å fotofrafere svart og hvitt sammen.
Jeg hørte at dere hadde en kjempeflott tur! Det tror jeg på!
Jon
Avsluttet .
Absolutt et flott Lundeportrett med flotte toner og bakgrunn. Øyet er skarpt og fint. Det eneste lille pirket jeg har, er at det mørke bak på nakken muligens kunne vært gjort litt lysere, men pirk som sagt eller bare min CRT-skjerm.

Uansett et topp bilde.

MvhJRH


Rolf S.
Nok ett bilde av høy kvalitet fra din hånd, knivskarpt bilde med flotte detaljer gjør dette til ett flott portrett av Lunden.
Mvh Rolf
Oddvar B.
Stemmer bare i med det øvrige kor:
Flott portrett med fine fargetoner og forøvrig topp teknisk utførelse.
ob
Alexander W.
Flott.
Skarpheten er veldig bra. flotte farger.
Flott lys er det også...
Her har du gjort en fantastisk jobb

Mvh Alexander Wabakken
Avsluttet .
Fikk litt dårlig samvittighet av å pirke på et så flott portrett av lundefugelen, så jeg må bare si at dette er særdeles flott.

MvhJRH
Magnar B.
Flott lunde! Fint lys som framhevar fargane og gir god eksponering over alt. Supert!
Pål B.
Sylskarpt og flott bilde. Skal jeg pirke ville jeg ikke avsluttet fugelen rett i hjørnet nede til høyre. Jeg likte spesielt godt at man ser fjell, skyer og sollys i øyeeplet.

-Pål Bentdal
Jonas L.
Du vet å vente på det rette lyset. Her var lyssettingen svært behagelig, og dessuten artig med gapet.
Nå får jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke prioriterte Runde i år.

mvh JL
Kjartan T.
Takk igjen for tilbakemeldinger. Jan Roar H. du må bare si din mening, jeg er glad for all pirk og annen kritikk. Dårlig samvittighet skal du i hvert fall ikke ha.

Jon Erik V. Topp tur ja, du bør hiv dæ i bil'n du å!

Og Jonas L. Det kommer da nye år med fugl og godvær på Runde... Det får være trøst. Det er mange steder jeg gjerne skulle ha vært i år, men tida går så alt for fort.
Carsten A.
Svært så bra lundeportrett.

Rent billedmessig vinner presentasjonen på en mindre beskjæring fra venstre.

MVH CA
Rolf S.
Teknisk topp, klassisk lundeportrett - om enn ikke så veldig originalt.
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer. RS: vanskelig å få til noe veldig orginalt fra lundene på Runde når man har en kveld i ura, og jeg er fult klar over mangelen på orginalitet i bildet. Får tenke nye tanker til neste besøk. Hadde man hatt ubegrenset med tid sammen med disse fuglene så kunne man nok ha levert nye vinkler, situasjoner og nye bilder for de fleste av oss.
Fred S.
Den slående kontrasten til Arnes bilde, uten at det er noe negativt i det: Ditt bilde og hans viser bare hvor ulike og mangfoldige vi fotograferende er; her er det to ''temperamenter''; den rastløst søkende og den tålmodig ventende.
Ser at du til og med ventet til de fleste andre hadde dratt sin vei før du fikk det bildet du ville ha. Et praktfullt artsbilde ble det da også !
Håper at du fant deg til rette blant sunnmøringer; landsdelen har utrolig mye å by på.

vh fred
Kjartan T.
Hei Fred, takk for fin kommentar. Runde er fast reisemål i juni. Har vært der fem ganger nå, og jeg ser allerede fram til neste besøk. Sunnmøringer er bra å besøke og å være sammen med. Men naturen der nede er nok hakket mer spennende for meg.. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu