Lunde på havet
Dette er, om ikke annet, et bilde av lundefuglen i sitt rette ellement. Det er på havet den holder til det meste av året.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm A-fs II
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt fra båt utenfor Runde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
kult bilde......
likte det veldig godt..
har ikke no mer å si...god sommer..!!!



hilsen stian;)
Carsten A.
Ikke noen grei fugl å fotografere på vannet, liten som den er og merkelig rask til å stikke av (i motsetning til dens opptreden på land). Rimelig greit bilde av fuglen i dens rette element, den er vel egentlig bare på land i forbindelse med hekking, ellers lever den pelagisk.

MVH CA
Avsluttet .
Flott fanget!!
Arne S.
Jeg har latt meg imponere av dyre-og fuglebildene dine det siste året. Dette holder ikke helt samme nivå, selv om lunden er i sitt rette element. Bildet mangler nærvær og fotografisk poeng. Det virker også som hodet har fått en dose for mye usm.
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger fra dere alle. Carsten A. har rett i at denne fuglen ikke er enkel å ta bilde av på havet. Den er liten og rask, dermed kan jeg jo også si meg enig i det meste av det Arne S. har skrevet:

Bildet er nok ikke av de aller beste, ser også at fuglen bare rømmer ut fra betrakteren og på den måten mangler nærhet. Også enig i at det har skjedd noe med lundens hode i bildebahandlinga. USM-kontur kan skimtes på toppen. Men å si at bildet mangler fotografisk poeng blir etter min mening å trekke det litt langt:)

Hva om jeg i en biledtekst i en bok skriver at:

''Folk på namdalskysten kunne ofte se lundefuglen. Da de rodde tilbake fra fiske om våren var den på plass i april, og fuglen holdt seg langs kysten til langt ut på høsten.

Små glimt av det farverike nebbet kunne skimtes da åretakene skremte opp fuglene, de kjente lunden igjen fra Værøy og Røst. De viste at den hekket her et sted, men ingen viste hvor disse havets papegøyer egentlig hadde tilhold. Ikke før en dag da...''

Kan ikke bildets fotografiske poeng være å vise hvordan den store delen av kystbefolkninga som ikke bor ved et fuglefjell opplever denne fuglen?
Jon Erik V.
Hei Kjartan!

Jeg har også fulgt dine bilder og spesielt det siste året. Jeg leser alle dine bilder (inkl dette) med et eller flere fotografiske poeng.
Du kunne gjerne hatt med en innholdsrik tekst til bildet for den helhetlige presentasjonen, som du antydet, og for å tydeliggjøre eventuelle ''poeng''.
Jeg likte veldig godt teksten, og synes den burde være med.

Mvh Jon
Carsten A.
Bruker du en av Fred Mirandas spesielle oppskarpingsplugin blir du autmatisk kvitt slike artifakter som USM i PS skaper, her ved fuglens hode, om du ikke selv griper til innviklete, manuelle skjermingsrutiner.

MVH CA
Stig B.
Ok situasjonsbilde, teknisk bra selv om det kan være usm-spor.

Savner det spesielle lyset, men kjenner til været den dagen :-).

Ikke lett å få denne, den er liten og rask, men kan finnes i store flokker i vannet f.eks på Runde. Ditt fotografiske poeng kunne da like gjerne kommet frem ved å vise flokk-instinktet den ser ut til å ha, og hvordan den vil framstå på havet om den ikke skremmes opp.

Mvh Stig
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer. Jon E. det er jo selvfølgelig synd at et bilde må stå sammen med en tekst for å ha et fotografisk poeng, men nå er det jo en gang slik at bildet oppfattes på grunnlag av betrakterens bakgrunn. En mann fra fjellet vil jo se på dette bildet på en helt annen måte enn sjarkfiskeren som lever utenfor Runde.

Jeg som naturinteressert namdaling er vant til å se lundefuglen slik. Et og annet eksemplar som jeg tilfeldigvis kommer over når jeg er på sjøen. Stig B er på sin side vant til å se fuglene i store flokker på havet.

Som en kar som er veldig opptatt av naturen studerer jeg slike bilder på en helt annen måte enn bilder av en tannløs mann i en bakgård. Likevel er det morsomt å få synspunkter på lundebildet fra folk som har en helt annen bakgrunn. Nettopp derfor er det flott med Foto.no. Skulle ønske Arne Strømme kunne utdype mangelen på fotografisk poeng...

Carsten A. Filtret laster jeg ned i kveld. Takk for tipset!

Takk for dine tanker rundt bildet Stig. Alltid morsomt og lærerikt å lese hva andre mener!
Arne S.
Med ''fotografisk poeng'' mener jeg det lille ekstra som gjør at bilde kan stå alene, uten tekst eller spesiell tilknytning. Det mangler i dette bildet, i motsetning til mange av dine andre naturbilder. Jeg sier ikke at bilde er dårlig, eller at det ikke har ''fotografisk verdi''.

Jeg kan ellers legge til jeg opplever natur og naturbilder på samme måte som deg, selv om jeg også studerer bilder av mennesker i bakgårder. Jeg har blant annet nettopp vært på Runde selv og tatt noen tusen lundebilder. Man gjør ikke det uten å ha en spesiell tilknytning til natur og ikke minst lundefuglen. På bagrunn av denne ''samtalen'' vil jeg derfor legge ut et lundebilde med det første. Håper på kommentar fra deg.

:)
Kjartan T.
Hei igjen AS, takk for utdypningen. Minner jo litt om det som ble sagt om bildet av din ''gamle ørn''.... Ser fram til et lundebilde fra deg.
Terje V.
Heisann Kjartan!
Har ikke kommentert noen av bildene dine enda, som ekte Namdaling synes jeg det er på tide å gjøre det;)

Jeg blir så fascinert av bildene dine, jeg har vokst opp med turer og jaktturer sammen med far siden jeg var en liten gutt, så jeg har tatt inn mange inntrykk underveis:) Jeg skjønner de fotografiske poengene dine veldig godt, og jeg får assosiasjoner til nesten hvert bilde du legger ut. Bildene er sylskarpe, bra komponert, i tillegg til at du kommer så utrolig tett innpå viltet. Sitter du veldig mye i kamuflasje og venter?
Jeg har kommentert både ditt og Arne Strømmes innspill om bilder på bilde nr. 181820, så jeg håper du kan ta deg tid til å lese det, og kanskje til å kommentere noen av mine bilder? Tror jeg har veldig mye å lære av deg som naturfotograf.

Mvh Terje
Kjartan T.
Hei Terje, og takk for fin tilbakemelding på alle mine bilder. Jeg synes det var en oppløftende og morsom kommentar. Setter pris på at den kommer fra en namdaling som selv vet hva som finnes mellom de små tettstedene våre. Her suser villmarka fortsatt noen steder!

Nå har jeg bokmerket deg og skal følge med på hva du legger ut. Skal også kikke innom bildene dine en dag da jeg er inne. Nå er fotobaggen pakket og turen går til Namsenfjorden i helga.
Terje V.
Takk for det!
Du får ha en (litt forsinket) riktig så god tur i den nokså regnvåte namdalen... kunne du ikke ha lagt ut et bilde fra turen, slik at jeg får se hvilke fotomotiver nok en grå dag i namsenfjorden kan by på?

Mvh Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu