Svale i flukt I
Tok en formiddag nå i ferien for å få festet noen fluktbilder av svaler til brikken. Ville helst ha hatt denne i det den tar en ''flue'' men lyktes bare nesten. Fikk ingen skarpe slike og hadde bare denne ene formiddagen. Men ellers ble det flere brukbare opptak.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 1D MKII
  • Canon 500 4
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeISO 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1004
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Egil E.
Usedvanlig fint svalefoto, med linjer og action så det holder. Blikkontakten gjør en masse for bildet.
Bra jobbet dette.
Thomas R.
Svaleflukt må jo være en enorm utfordring. Det går jo ganske fort unna i svingene med dem. Godt treff, men synd det er litt uskarpt.
Stig B.
Svaler i flukt gidder jeg ikke en gang å prøve. Vet hvor begrensningene mine ligger :-(.

Godt jobbet her. Fin øyekontakt, flotte farger og bra visning av det rustrøde brystet. Bra skarphet til å være et fluktbilde, krevende dette.

Tok du dette med forhåndsinnstilt manuell fokus eller er du og utstyret rask nok til å følge den lille flekken som beveger seg så raskt??

Mvh Stig
Eyvind R.
Jeg synes dette var bra Jan. Svaler er svært vanskelige i flukt og nesten umulige å forutsi fluktbanen til. Regner med at dette er et (kraftig?) utsnitt. Hvor mye? Holdt på selv noen uker tilbake i duskregn med dette: bilde nr. 175980 som et av de mest vellykkede bildene. Her er det generelt mye å jobbe med før ''blinkskuddet'' sitter..

MVH Eyvind
Steinulf L.
Er også spent på beskrivelse av teknikken her. Imponerende skarphet.
Andreas Kalvig A.
Utrolig.. Jeg har selv problemer å følge disse med det nakne øyet.
Stå på.
Roy Sigurd K.
genialt bilde!

men er dette en svale? låvesvale eller noe?
vingene ser såpass lange ut at jeg trodde det først var en tårnseiler.......

roy
Vegard L.
Hei. Dette har jeg også prøvd på men det var fryktelig vanskelig. Du har fått det bra til. Brukte du manuell fokus, autofokusen er vel ikke rask nok?
Mvh Vegard
Jan W.
Takker og bukker for kommentarer og innspill.

Testet en ettermiddag på svaler i fjor med AF på 1D MKII. Det fungerer til en viss grad mot himmel eller slett vann som bakgrunn når svalen har pendikulær fluktbane slik at en kan panorere med svalen i søkeren. AF fungerte også tildels rett på fluktbanen med sterk vind i ryggen slik at svalen fikk kraftig motvind som bremset på farten og mot samme bakgrunner.

De fleste bildene jeg tok denne dagen var prefokusert på en fluktbane som gjentok seg, som dette bildet. Rett på var selvfølgelig vanskeligst da en ikke ser svalen i søkeren når den er ute av fokus. Panorering perpendikulært var noe enklere og ga langt flere treff.

Jeg testet og litt med ulike brennvidder og tror nok at en 300 2.8 er bedre egnet for dette. For min egen del fungerte 500en best selv om det blir mer melkesyre av den. Jeg fant at jeg hadde bedre kropps presisjon med 500en enn med en 300 siden jeg er vant til å benytte den til flukt bilder.

ER, det er et utsnitt men ikke kraftig. Tror Svalen dekket over 50% på høyden. Men klargjøringen i PS hadde sikkert vært bedre om jeg hadde gjort den jobben her på egen PC.

Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu