- Sekskanta Blåklokke -
Bildet inngår i albumet - Blåklokker - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-26 17:55:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-07-26 18:15:50
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger298
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Steinulf L.

Fin komposisjon, men savner litt mer fargemetning/kontrast og muligens litt usm. Slik det er nå, er bildet skarpest på kronbladene til høyre og ikke på støvbærereren i midten, som vel var meningen. Føler at du ikke er helt i mål her.
Stå på.
Jan Frode A.

Jeg sier meg enig med Steinulf; ikke helt i boks enda.

Komposisjon og utsnitt er bra, så her mangler det ikke noe. Det er den siste finnishen som mangler det lille ekstra, som farger og kontrast. Jeg tror ikke det er mye som skal til her i etterbehandlingen før dette virkelig sitter.

mvh Jan Frode
Jan Frode A.

Hei igjen

Versjon #3 ble betraktelig bedre :-)

Her får du fin fokus og skarphet på arret (det er vel det det heter?). Samtidig får du fram mere av detaljer og mønster på kronbladene. Flott!

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Hei
Er enig i det som har vært kommentert. V3 er absolutt å foretrekke, her har du fått erstattet den gråligblå tonen som er på v1,v2.
USM bruken på v3 er også veldig bra.
mvh arild
Odd Eirik S.

Fin komposisjon og du gjør så absolutt en hederlig jobb med kontrast, farger og skarphet i v3. Den ble så absolutt best!

Et lite minus er all komprimeringsstøyen i v3. For meg ser det ut til at du har vidrebehandlet v1 eller v2 som ble laget for foto.no.
I utgangspunktet er v1 ganske hardt komprimert. Det viser filstørrelsen som er 77K. Du kan komprimere mindre og lagre filer med størrelse opp til 250K. Det lønner seg å legge seg et sted mellom 240 og 250K.
Når du tar opp et bilde som er hardt komprimert så kan du aldri får det tilbake 100% som orginalen. For hver gang du gjør noe med bildet og lagrer det på nytt med komprimering for så å ta det opp igjen og lagre det igjen så forringes kvaliteten og informasjon i bildet er tapt for alltid.
Det greieste er å ha en orginal som er ukomprimert. Dette er da utgangspunktet for alle justeringer. Bruk aldri et bilde du allerede har lagret komprimert for å skape en v2, v3 osv.
Når du så skarper opp (bruker USM) på et bilde som er hardt komprimert fra før så skarper du også opp støyen i bildet. Noe man tydelig ser i v3.

I v3 har du også spor etter hard USM. Dette vises godt på kronbladet som peker til høyre i bildet. Der ser man en halo i nerkant. Noe som vitner om hard bruk av USM. Bruk mindre USM på hele bildet og selectiv USM der det trengs. Det er flere måter å selectere på. Lasso, tryllestav, etc.

Effekten du fikk i v3 med USM på komprimeringsstøyen er litt artig for den minner litt om den du får ved å bruke PS filter Texturizer, Sandstone. Et filter jeg liker å bruke når jeg skal skrive ut på matt papir.
Håper du ikke har brukt det for da har jeg bommet stygt i mine antagelser.

mvh
OddES
Inger Anne Maritsdotter V.

Her må eg sei at eg likte best #1, det første er ofte det beste.

Du klarte dessverre ikkje å redde bildet i #2 og #3, det ble for kunstig og hard bruk av usm.

Då syns eg det blei meir naturleg i #1.

Mvh -iav-
Tone A.

Eg er ikkje så flink når det gjelder redigering.

Odd Erik Skjolde : Du snakka om PS filter Texturizer, Sandstone.
Eg veit ikke kva det er :P.
Har merka det med at man kan bestemma størrelsen når man lagrer det.
Pleier å alltid ha en orginal , men eg gløymte det her ..

MvH - Tone -
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu