Positur270705
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon 300/4 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger2245
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148499} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Tone A.

Dette var jammen skarpt ! Eg syns at måka mest er på veg ut av bildet mot meg. Nebbet og eit auge er utruleg skarpe, og måka har eit flott sollys over seg. Flott positur og dei lyse fjørene er mest gjennomsiktige. Fine lyse fargar, med det flotte gule nebbet som blikkfang. Eit kjempebra fanga motiv !
-Tone-
Eirik B.

Kjempetøft. Den har et helt fantastisk blikk. Flott skarphet og tekstur på hodet og siden av kroppen. Liker komposisjonen og beskjæringen, fuglens hode plassert litt oppe til venstre.
Steinulf L.

Imponerende og inspirerende.
Audhild E.

Fantastisk skarphet og flotte farger, spesielt det røde på nebbet og rundt øyet.
Bra komposisjon, passe nær. Meget bra bilde.

Mvh-Audhild
Jostein M.

Jepp Carsten. Du treffer bra her (som vanlig), selv om jeg regner med at også du bommer litt i ny og ne som alle oss andre :-). Skarpt og fint. Småpent lys. Dette kan du.
Mvh
Jostein (med ny D2x i dag :-))
Peter W.

Verkligen en grym bild på fågeln, mycket fint fångat!

Mvh Peter
Birger J.

Hva annet kan man si en fullklaff. Lyset på måke treffer bra i forhold til bakgrunnen. Særdeles skarpt, tydelig og detaljrikt til tross for at måken er i fart.
Tomm H.

Det blir overveldende bra når du kommer såpass tett innpå. Fine detaljer i nebb/øyne. Bra!
Tormod M.

Tøft bilde av en ''angrepsmåke''. :-)
Slutter meg til superlativene i kommentarene ovenfor.
Tormod M.

Tøft bilde av en ''angrepsmåke''. :-)
Slutter meg til superlativene i kommentarene ovenfor.
Trude H.

Må bare si at jeg synes at dette var veldig flott!
mvh Trude
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Jostein, neppe noen kan sette seg i en båt, dra ut og gjøre én eksponering med ønsket utsnitt etc. - med mindre man er halv- eller helgud eller noe annet med overnaturlig evner. Gratulerer med D2X, den har jeg sett i aksjon, den skal du få glede av! Og så er det jo greit å få bedre morosaker i ny og ne også!

MVH CA
Truls L.

Ja her er det meste sagt. Meget skarpt og flott nærbilde av måken
Bjørn T.

Den satt!
Marius F.

Veldig intenst uttrykk på karen. Opplevelsen blir virkelig bra gjennom utmerket arbeid, både i opptak og bearbeiding. Skarphet der den skal være, perfekt eksponering etc. Liker belysningen med den mørke kroppen og det lyse hodet - gir meg følelsen av at den kommer ut av skjermen. Lekkert!

Mvh MF
Stine J.

Flott og skarpt måkebilde. Utrolig bra detaljering i øyne og nebb. Bra detaljering i fjærdrakten. Den skyggelagte undersiden gjør at fuglen ser ut til å komme ut av skjermen. Bra!

mvh Stine
Ann W.

Foruten alt som allerede er sagt - ble hekta på vingene av sølv......
Mvh,
Ann W
Rune L.

Knallbra positur. Upåklagelig detaljgjengivelse. Dybdeskarpheten er som den bør være.

Mvh
Rune
Yuanjie D.

wow, utorlig bra, mener jeg :)
mvh, Y. Ding
Ketil K.

Nærportrett med fin komposisjon og bevisst bruk av himmelbakgrunn som gir liv i bildet. Godt å se et måkebilde som ikke er en standard avbildning, og hvor det samtidig er høy kvalitet i teknikk og fargesammensetning. Det harde lyset gir her fin kontrast i bildet, uten at detaljering i lyse partier brennes ut.
Anja-Merete sletten R.

Hei!
Ganske bra knipsa av den måka der. Det er i fantastisk stilling. Man får sjå måka i nermare augesyn og man kan sjå alle detaljane i måka.
Lars-Anders M.

Helt suverent bra. Liker nerheten.
Johan K.

Den satt, veldig godt! Man kan vel kalle det en fulltreffer.
Veldig god detaljering. Og, pent med lyset på hodet til måken.

Storartet bilde

Johan
Pål Hilmar S.

Mektig, rett og slett. Aldri har jeg hatt mere respekt for en måke.
Avsluttet .

Utrolig nærhet og skarphet. Måkebilder er vanlige her på dotten, men når de presenteres slik som her er det en fryd å se dem.'

MvhJRH
Gro K.

Hva kan sies som ikke allerede er sagt?Det har en utrolig tredimensjonal effekt.Venter nesten på at den skal lette fra skjermen å fly rett i fjeset på meg.Grøss og gru.
Mvh. Gro.
Finn Arne M.

Imponert over det'' fandenivoldske'' utrykket som måsen har og at du har greid å formidle det så bra.
Dette må vel kalles blinkskudd.

mvh.
Finn Arne
Avsluttet .

Veldig fint bilder. Flott lys og skarpheten sitter som et skudd.

Mvh Kyrre Lien
Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer.

Dette er et bilde jeg har strevet med å lage mange ganger, akkurat dette kommer nær det jeg lenge har hatt i tankene. En kombinasjon av ganske lang brennvidde og relativt begrenset dybdeskarphet bidrar nok til å skape en viss tredimensjonal effekt. At det ble en gråmåke og ikke svartbak eller sildemåke er imidlertid en tilfeldighet.

Jeg ser ''vingene av sølv'' nevnt. Det latinske artsnavnet er Larus argentatus (argentum er latin for sølv), og på en rekke språk har artsnavnet samme betydningsinnhold som det danske ''sølvmåge''.

MVH CA
Geir Arne M.

Den satt.
Uttrykket i øynene kan jo skremme noen og enhver.
Fine fargetoner , utsnittet fungerer flott og teknisk helt på topp.

mvh
geir
Andreas Kalvig A.

Dette var et skikkelig bra måkebilde. Du kan det med måker. Har sett flere bra måker i din samling. Dette bilde gir meg et nytt syn på måker. Så litt mer fredelig ut denne. Liker det fokuserte blikket (som en hauk).
Her traff du ''spot on''

mvh
Andreas K A
Inger-Lise S.

WOW! Ja, her passet virkelig tittelen. For et blikk! Jeg liker utsnittet veldig godt. At det er teknisk dyktig, er ingen overraskelse fra deg,selvsagt.
All ære til deg som trofast tar dine fuglebilder uten å føle press for å skifte motivvalg! Nåja, du tar jo andre motiver også. (Vil ikke bli misforstått..)

Suverent er ordet! Knall!!

Inger-Lise
Carsten A.

He-he, når det gjelder blikket her er jeg nok mer enig med Geir M. enn Andreas KA - dette virker ikke fredelig på meg i det hele tatt, snarere leser jeg dens tanker til å være ''Han der er dessverre alt for stor for meg til å spise, men OK om han hadde vært mindre''.

ILS, joda, det blir mange fuglebilder, men faktisk blir det mye annet også, men det meste av det har ikke noe på FOTOdotNO å gjøre.

MVH CA
Stig Morten S.

Ytterst sjeldent jeg kommenterer fuglebilder, men dette var pinadø bra stilig. Imponerende skaprt. For et blikk på masen...nei jeg mener måsen.
Håvard H.

Liker utsnittet! At det er utrolig velfokusert og skarpt er jo standardvare fra din side så det er nesten ikke verdt å nevne lengre...
Som sagt er måkens positur spenstig og det er få om noen forstyrrende elementer her. Det går vel an å si at når man straks begynner å analysere måkens tanker ved å se på bildet så har du gjort en god jobb. Var selv og fotograferte måker i Nordsjøen nylig men hadde ikke planlagt dette så måtte benytte meg av et 16-35mm, noe som var litt komplisert. Kom gjerne med tips til bildet: bilde nr. 200258

HH
Stein Oleiv B.

så sinnsykt bra! du har jo bare konge bilder!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu