Jaktfalk i miljø
Da noen under mitt forrige bilde etterlyste flere bilder som viste dyr/fugler i sitt miljø, drister jeg meg frampå med et bilde av en ung jaktfalk.

I år kom alle de tre ungene på vingene. I omtrent en måned holder de seg i nærheten av reiret mens de stadig lærer mer, og blir dristigere og skyere.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 80 - 200 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1808
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148600} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Sigbjørn S.

Et nydelig bilde med naturlige omgivelser som kommer godt frem, og ikke minst en nydelig fugl. Synes den detaljerte bakgrunnen skaper spenning i bildet. Good stuff!
Johan K.

Det er en fryd å se fugle og dyrebildene dine. Veldig mye bra!
Og dette er ikke noe unntak. Flott med de detaljerte omgivelsene rundt.

Johan
Jostein M.

Eventyrlig. Rett og slett fantastisk. Kjekt å se slike bilder.
Mvh
Jostein
Ole Bernt G.

Jo dette likte jeg, fint med historien du forteller.

Hilsen Ole Bernt
Kjartan T.

Takker og bukker for kommentarer fra dere.
Tom A. T.

Flott miljøbilde av falken. Ren nytelse å se på.
mvh Tom T
Rolf S.

Flott bilde av sjelden rovfugl i miljø,har du brukt skjul og åte for å få dette bilde eller er de unge Jaktfalkene så lite skye ? ,jeg ser med 80-200 mm. så er du ikke mange metrene unna.
Mvh Rolf Selvik
Kjartan T.

Takk for nye kommentarer.

Rolf, det er ikke brukt skjul eller åte her. I tida etter at ungene har kommet ut av reiret er de svært lite sky. Du kan gå helt bort til stedet der de sitter, eller enda bedre du kan sitte i ro å se på at de hopper rundt, studerer ting i nærheten, små sloss... og da kan de gjerne komme bort for å ta en titt på linsa.

Dette varer nok en måned, men fuglene blir mer mobile for hver dag, og snart følger de etter de voksne på stadig lengre turer. Det blir vanskelig å finne dem igjen i terrenget.

Jeg kjener bare til to jaktfalk reir der jeg har hatt mulighet til å følge med når ungene har kommet på vingene så jeg skal ikke si at det alltid er slik, men jeg har en sterk mistanke om det. Jeg registrer at Jon Østeng Hov har lignende bilder fra sine fjelltrakter.
Svein B.

Et fantastisk flott bilde Kjartan, nydelig fugl, og pent fotografert i tilhørende miljø. Jeg kunne nok gjerne sett et noe annet lys som hadde isolert (fremhevet) falken ørlite fra bakgrunnen/omgivelsene, men det er uansett langt over hva en kan forlange.

Mvh
Svein B
Ketil K.

Utrolig flott av jaktfalkungen. Bevisst bruk av stor dybdeskarphet i sammenheng med det miljøet bak. Hadde vært fint selv om det var en kråke som satt der - hehe. Litt mer fristilling av fuglen fra bakgrunnen i form av lys/mørkeforholdene hadde selvfølgelig vært fint, men forandrer ikke min mening om et førsteklasses naturbilde der forgrunn og bakgrunn kommuniserer i bildet.
Kjartan T.

Takk Svein og Kjetil, setter alltid pris på kommentarer fra dere.
Jan-Eilert P.

Har vært inne å sett på de siste bildene du har lagt ut. Mange bra og dette er det klasse over. Fantastisk flott bilde av jaktfalk i miljø! Dette liker jeg særdeles godt og jeg skulle gjerne hatt dette i arkivet mitt!

helsing frå Jan-Eilert
Kjartan T.

Takk, takk Jan-Eilert. Godt at jeg kan presentere noe du liker her :)
Aleksander M.

Sen kommentar, men et kjempeflott bilde av jaktfalken!
Flott komposisjon, skarphet, bakgrunn og miljø.

Mvh Aleksander
anders s.

dette var bare et herlig bilde,miljøet rundt med denne sjeldne krabaten er bare snop i mine øyne.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu