Vannymfe (grønn type)
Klikk gjerne på bilde for å se det i fullskjermvisning
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikon 105 mm macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148653} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Stine J.

Utrolig bra macro! Fin detaljering, bra fargegjengivelse og ikke minst veldig bra komposisjon. Liker linjene i bildet. Flott! :-)

mvh Stine
Bjørn H.

Wow,dette var utrolig flott.
Er ikke annet å si, så enkelt er det.
Men måtte jeg si noe om det, måtte jeg vrenge meg selv inside/out og be om en annen farge på bakgrunnen, slik at den ikke var så lik selve insektet.
Men jeg liker det så godt som det er , så jeg står ved det.
Klart,skarpt og vakkert.

mvh Bjørn
Avsluttet .

Otrolig skärpa och vibrerande färger.. Utsökt komposition.. Finns inget att ''klaga'' på i denna bild.. Mycket väl hanterat!
Mvh
Elisabeth
Mone S.

Helt utrolig flott macro. Nydelige gylne toner og en herlig skapning..
Mvh Mone
Espen A. I.

Enig, perfekt:)

Espen
Kjartan T.

Kjempeflott. Hadde du mulighet til å gå enda mer ned på blenderen? I såfall kunne jo litt mer dybdeskarphet ha løftetbilde enda et lite hakk, men for all del. Supert som det er.
Carsten A.

Meget bra Jostein, og fin demonstrasjon av at du er godt kvalifisert til å bruke ditt nye utstyr!

Ser ut for meg som dette er en nymfe av arten Lestes sponsa (ligner iallfall svært), men artsbestemmelse av disse krabatene er som regel ikke enkelt ettersom det gjerne fins endel nokså like arter. Forøvrig en meget vakker vannymfe dette. Gjetter på at dette er en hunn - hannen skal vel ha blå øyne.

Ser at mer nedblending er antydet. Da overser man nok etter min mening endel ting: Mer enn ett blendertrinn kan under ingen omstendighet være aktuelt, for med mindre blender enn f/11 gjør diffaksjonsuskarphet seg for sterkt gjeldende, og mye virkning i retning av økst dybdeskarphet gir ytterligere ett -1- trinns nedblending uansett ikke (=ubetydelig økt dybdeskarphet med svakere maksimal skarphet som kostnad). Videre vil mer nedblending skape mer urolig bakgrunn, og bakgrunnen er skikkelig fin nå. Alt i alt har du etter min mening valgt helt riktig, rett og slett optimalt.

MVH CA
Elise K.

Et for mine nybegynnerøyne et helt fantastisk bilde. Fantastiske farger, fantastisk lys og fantastisk skarphet. Kan ikke drømme om å noen gang komme i nærheten...

Mvh Elise Klaveness
Tom A. T.

Ser ut som både du og d2x'en innfrir ;o).. Carsten sier vel det som behøves.
mvh Tom T
Avsluttet .

Skarpheten er meget bra i dette bildet, å sitter der den skal. Eller synes jeg komposisjonen og fargene er meget bra. Teknisk på topp også.

MvhJRH
Jostein M.

Takker for kommentarer. Tror som CA skriver at det er lite å hende på å endre blenderen her. Litt mer lys og muligens det å vri kameraet kunne gjort susen med tanke på det å få siste del av vannnymfen skarp. Godt at det alltid er rom for forbedringer :-)
Mvh
Jostein
Jostein M.

CA: Bilde er forøvrig tatt oppe ved det vannet som du var og besøkte når du var hos oss. Ikke lang å gå samt at det kryr av disse skapningene :-)
Carsten A.

Javisst, Jostein, tenkte meg nok det var der du hadde vært. På mine faste plasser her på Østlandet for disse har det vært dårlige forhold for disse i år, dessverre - langt mellom dem i alle fall.

MVH CA
Kjartan T.

Gode og lærerike kommentarer her. Når du skriver om muligheten til å vri på kameraet - så lurer jeg på hvor mye bevegelse du kan tillate deg under macrofotografering av disse? Hadde vært fint å få litt info for jeg har aldri prøvd meg på vannymfer.
Arve G.

Flott makro!
Her kunne det kanskje vært ønskelig at hele bakkroppen var i fokus.Som andre er inne på så er nok ikke ytterligere nedblending noen god løsning.Normalt skal det være nok med bl.6,3 for å holde en tilfredstillende skarphet på hele insektet.Det forutsetter selvfølgelig at objektivet holdes helt parallellt med vannymfen.
Som CA er inne på så er nok dette en hunn av vanlig metallvannymfe(Lestes sponsa).I Norge er det bare en forvekslingsart, nemlig Lestes dryas.Men denne er ytterst sjelden med bare et par funnsteder det siste hundreåret.

Arve
Carsten A.

AG: Jeg tenker du mener ''at objektivet holdes helt vinkelrett med vannymfen'' - og ettersom denne arten ofte (oftest?) sitter med vingene ca. 45 grader ut fra kroppen, blir det gjerne bare én posisjon hvor hele insektet kan gjengis skarpt, nemlig ovenfra.

MVH CA
Jostein M.

Kjartan: Du kan vel egentlig vri og vrenge så mye du vil men i eksponeringsøyeblikket må det være null bevegelse. Som CA presiseres så er nok greien med disse å være vinkelrett i forhold til innsektet :-)
Mvh
Jostein
Kjartan T.

Vel, jeg tenkte mer på insektets reaksjon på bevegelse så nært inntil. Har du noe informasjon om dette?
Jostein M.

Hei Kjartan, beklager at jeg misforstod :-). De er rare disse krabatene. Noen ganger kan du ''olstre og balere'' noe voldsomt uten at de tar til vingene. Andre ganger er de supernervøse.

Et bra tidspunkt å ''fange'' dem på er grytidlig morgen. Ofte ''henger'' de da til tørk etter en fuktig natt. Kan være ganske spenstig når de hhar duggdråper på vingene etc.
Skulle du være på disse kanter kan vi gjerne ta en tur ut sammen. Vi har en del fine steder for makrofotografering her på Jæren.
Mvh
Jostein
Kjartan T.

Takk for den, du skal ikke se bort i fra at jeg sender deg en melding en dag.
Jonny E.

Hei hei

Godt macrobilde,
eg liker komposisjonen og dybdeskarpheta som
fører oppmerksomheta mi til øyet, knallfarga.

Angående dybdeskarphet har jo også avstanden til motivet mye og si.


Ha en god kveld

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu