Gammel traver
Katten min begynner å dra på årene. 14 år har han bak seg. Har begynt å fotografere han mer i det siste. Vet ikke hvor lenge han vil være med oss.
Utstyr
  • Canon 350 D
  • 50mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger550
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148665} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune L.

Det heter at midtstilt komposisjon generelt bør unngås. I likhet med andre regler finnes det unntak fra også denne regelen. Men her har du et bilde hvor midtstilling ikke fungerer. Farge, klarhet og dybdevirkningen er det eneste som ser ok ut her.

Neste gang du har mulighet, forsøk og ta bildet slik at stokken kommer inn i bildet fra siden, men da fra et av bildets hjørner. Dersom katta eller andre objekter i nærheten der er høvlig plassert, kan du se om du kan få flere elementer plassert inn fra hjørnene.

Ellers når du skal forsøke og plassere objekter i bildeflaten, se for deg bildeflaten delt i tre rader og tre kolonner. Forsøk så og plassere objektene langs linjene, i kryssene, langs bildet diagonaler og/eller hjørnene. Se på andre bilder her på foto.no og se hvordan bildeflatens linjer utnyttes. Forsøk og legge merke til hvilke elementer som er plassert langs linjene, i hjørnene og elementer som peker mot hjørnene, kryssene og langs linjene.

Mvh
Rune
Tore Johan V.

Takk for grundig og god kommentar.


Jeg er ikke enig i dette tilfellet.

-TV
Thomas M.

en katt som er så nydelig, burde du hvertfall ha med fjeset på den :p
skjevt er det også. stå på!
Tore Johan V.

Rett opp monitoren eller besøk en kiropraktor. Bildet er ikke skjevt ;)

-TV
Thomas M.

hehe, slapp nå av! Jeg bare trakk ned på at stolpen i bildet er skjev..
og prøv å unngå bakgrunner som gjør at det stikker ''ting'' ut rompa på dyr\mennesker i bildet ;)
Tore Johan V.

Moromann!

-TV
Johan G.

Bare så det er klart; jeg hater kattebilder. Ser ikke poenget med å avbilde disse skapningene som er så utrolig vanlige. Potensialet til eleganse og bevegelse er der, men de fleste blir bare bilder av en lodott, -så også dette. Desverre ! :)
Tore Johan V.

Point taken Johan... skal sende deg en 50x70 kopi av dette bildet i posten til deg. Regning medfølger ;)

-TV
Avsluttet .

Tror minsann du vart hemma och snott min katt! ;o)
Färgerna är bra, exponeringen likaså. Hade gärna sett ansiktet på katten här och så vill jag ha staketet på diagonalen.. Åsså vill jag ha tillbaka min katt! ;o))
Å just ja.. Skärpedjupet är bra det med.. Sätter verkligen katten i centrum..!
Mvh
Elisabeth
Ann F.

I motsetning til Rune, har jeg sans for midtstillingen. Ville faktisk rettet opp linjene så stokken er helt vinkelrett på bildekanten og dead center. Og jeg savner heller ikke kattefjeset, det er naturlig for katter å sitte og se ned på slike steder, og med en helt midtstilt vinkelrett stokk blir det litt sprøtt - på en god måte - i mine øyne.
Derimot ville jeg fjernet fugleskitten på stokken, enten ved kloning eller beskjæring. Kanskje helst beskjæring, så katta ikke er så midtplassert i vertikalplanet.
Mvh Ann
Tone B.

Her er jeg veldig enig i Ann sin kommentar! I tillegg synes jeg du har benyttett dybdeskarpheten bra med fokus på katten og nedtonet bakgrunn. Bra kattebilde dette!

mvh Tone
Tore Johan V.

Katten er et midtpunkt ja. Bildet understreker dette.

-TV
Ketil K.

Midtstillingen passer her bra på grunn av komposisjonen, hvor bjelken er det bærende element i dobbel forstand. Savner kommunikasjon katt - noe nede på bakken. En markmus på flukt hadde jo løst saken, men ikke enkelt å få til. Bildevinkelen og komposisjonen synes jeg er original.
Lars-Anders M.

Bra sett. Ok.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu