Vannlilje
28. juli var det nøyaktig ett år siden jeg la ut mitt aller første bilde, av en vannlilje, her på dotten, og siden den gang har jeg heldigvis lært ganske mye mer om foto. Jeg synes fremgangen best illustreres ved å legge ut et nytt bilde av samme motiv som jeg tok her om dagen. Selve motivet er i seg selv kanskje ikke så spennende, men når jeg sammenligner det nye bildet med det gamle så ser jeg en enorm forskjell (se bilde nr. 125549).

Jeg må jo bare benytte anledningen til å si tusen millioner takk til alle dere her på dotten som har hjulpet meg til å bli en bedre fotograf! Jeg har jo fortsatt svært mye å jobbe med, men hvis utviklingen i løpet av neste år er like formidabel som det forrige året, da er det i hvert fall håp...
Utstyr
  • Canon EOS 20 D
  • Sigma 150 mm Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger650
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Frode A.
Pent :)

Uten at jeg skal henge alt for mye av forbedringen på det at du pr. i dag har bedre utstyr (optikken er det himmel og hav i forskjell på) syns jeg å se et meget klar fremgang i både opptaksteknikk og bildesyn.

Å sammenligne bilder tatt med Sigma 150/2.8 mot Sigmas 70-300 vil i de aller aller aller fleste tilfeller bli ganske urettferdig ;) da Sigma 150/2.8 er et av de aller beste macrotele-objektivene som er å få tak i :) men 70-300 er og blir et middelmådig objektiv...

Når du i tillegg (som meg) også har fått deg et 20D, som spesielt gir utrolig gode muligheter til å pushe ISO uten for mye kvalitetstap har du en kombinasjon som vil kunne gi deg massevis av flotte bilder.

Akkurat dette bildet (om ikke min skjerm er helt ute å kjøre) ville jeg har tatt en liten runde i Curves (svak S-kurve) for å få litt mer smell i bildet.

Mvh: Frode
Frode A.
Rotet litt og skrev Sigma 70-300, men ser nå at det var Canons 70-300.
Min kommentar over endrer seg ikke pga. det ;) da de er i samme klasse optisk.
Kjartan T.
Joda, forbedringen er helt klar, og du presenterer et godt nærbilde av nøkkerosa her. Håper du kan legge ut et nytt neste år å se at du har kommet enda lengre.

Forbedringspotensiale på macro vil sikkert ikke være så stort, men det er mulig presentere blomsten i sitt miljø, gjerne med kvelds eller morgenlyset over tjernet der du finner dem. Det går ann å få med div. insekter eller en fugl? Noe som tilfører bildet det lille ekstra og som gjør at vi vil huske det blant mange lignende motiv.

For å gjøre det bildemessig mer interessant har du mye mer å hente på et slikt motiv.
Lars Henrik K.
Hei Monica!

Ja, dette var en klar forbedring fra ditt første vannlilje bilde.
God skarphet der det skal være og klare farger.

Mvh
Lars
Steinulf L.
Morsomt med slike før og nå bilder. Glemmer vi det terkniske, er det en klar forbedring i komposisjonen. Bra!
John-Tore G.
Hei Monica.
Ja her var det ikke vanskelig å se at du har utviklet deg. Dette bildet har bla en mye mere harmonisk bakgrunn, enn det forrige.
Jeg slutter meg til Kjartan T sin kommentar. Det høres nok riktig ut ja.
mvh John-Tore
Ann F.
Veldig mye bedre, ja, det er moro å se tilbake på egne bilder av samme motiver for en tid tilbake når forbedringen er så stor. Optikk og kamera tilsidesatt, jeg tenker på bildesyn, teknisk kunnskap om foto m.m.
Men noe må du jo ha å strekke deg etter kommende år, også, så litt malurt i begeret:
Antagelig vil en liten justering i curves eller levels kunne gjøre susen - men ikke så mye at det sarte pastellpreget forsvinner. Og en liten beskjæring fra høyre så blomstens midtparti ikke havner så dead center? Siden hverken blomst eller omgivelser likevel er symmetriske nok til å forsvare det?
Mvh Ann
Monica J.
Takker for fine kommentarer og forslag til forbedringer. :-)

Selv synes jeg forbedringen fra i fjor ligger spesielt i dette (når det gjelder vannliljer altså):
- Jeg har unngått å brenne ut de hvite partiene.
- Jeg har truffet bedre på fokusplanet.
- Jeg har en mer ryddig komposisjon.
- Jeg har et lavere standpunkt.

Som sagt er det mye som kan forbedres, og motivet i seg selv er kanskje ikke så veldig spennende. Men jeg er likevel fornøyd med forbedringen i løpet av ett år. Når det er sagt så har jeg tatt andre bilder av denne blomsten som jeg selv synes er mer interessante, men jeg har lagt ut akkurat dette for å vise forbedringen.

Igjen, takker og bukker for all hjelp. :-)

MJ
Ketil K.
Nydelig vannlilje, liker de duse tonene her.


Har nettopp sett et vannliljebilde, der lyset er dristigere enn her, og det er et samspill mellom flytebladene og kronbladene - som gir et stort spenn og mer visuell kommunikasjon i bildet. Du trenger da et sterkere sidelys, større dof og mer kontrast i bildet.. Bare om et idéforslag til neste års bilde...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu