Bonderomantikk
Bildet inngår i albumet Bonderomantikk - Ikke alle bondejenter trenger se ut som budeier selvom de kan ta i et tak.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-02 14:57:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-02 15:00:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-08-08 15:48:33
    Versjon #4
Utstyr
  • D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1022
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ole Wilhelm L.
Spenstig fargekontrast og pen jente, men jeg synes kanskje det er litt i lyseste laget?!
Er det overeksponert (eller kan vi få en litt mørkere versjon?)

Avsluttet .
Var hun single sa du?:-)

Søt jente med andre ord, men som alltid så får man prøve å glemme det og se på bildet. Du må rydde opp i bakgrunnen, her er det med skurtresker, låve eller hva det er for noe samt himmel, og en lampe rett bak henne, det er for mye. Den hvite stangen bak henne vokser ut av hodet hennes, det bør unngås. og så er bildet tydeligvis tatt midt på dagen, og det er fullt mulig men du skal være klar over at du får lange slagskygger og store kontraster, ser du på skyggen av nesa hennes, så strekker den seg langt ned på kinnet, og det bør unngås, folk har også en tendens til å myse litt når de fotograferes i sollys.

Det jeg synes du bør gjøre er å vente til sola står lavere på himmelen da er sollyset også mye varmere og gir et mye berde lys, skal du ta bilder i Sola, så legg merke til hvordan slagskyggene ser ut og ta bildet i en vinkel der den er minst mulig, og rydd opp i bakgrunnen dvs ha en bakgrunn med mindre rot, og på en gård så er det garantert fine muligheter for det.

Har du mulighet til å få gjort bakgrunnen uskarp ved å kjøre kameraet på manuelle instillinger og bruke stor blender og kort lukkertid så er det også en fordel, velger du kameraautomatikk, så vil kameraet alltid velge sånn midt på treet instillinger, dvs sånn passe rask lukkertid og sånn passe stor/liten blender.

Her ble det mye galt, men her er det bare å fortsette:-), mange muligheter.

mari henrikke v.
Takk for kommentarer. Jeg er veldig klar over mye du skriver, men er godt at du kommenterer! Vi tok flere hunder bilder denna dagen, så det blei endel knips uten å tenke verken lys eller bakgrunn. Alle bildene er tatt manulet, så ja, det er overeksponert. Ikke et godt bilde verken fototeknisk eller
bagrunn-/element- messig. Grunnen til at jeg la ut bildet er utstrålingen til modellen, jeg liker både positus og uttrykk. Settingen er også morsom, men ikke utnyttet maksimalt.
Avsluttet .
Ja beklager jeg glemte å ta med det humoritiske i det, på vei ned fra skurtreskeren etter full arbeidsdag i den og så ser hun så fresh ut:-) ser poenget og det synes jeg var veldig bra. Ofte kan det være greitt å bruke noe tid på å planlegge bilder, stjele andres ideer som de garantert har stjålet fra andre igjen, bruke noe tid på planleggningen og mindre tid på fotograferingen, jeg har tidligere kalt mulighetene digitalkameraene gir for fotograferingens forbannelse eller noe sånt, fordi mange kjører ivei og knipser fortere enn kameraet klarer å absorbere bildene, og kanskje uten å tenke seg om, det er ikke tilfelle her ser det ut som, dere har tydeligvis hatt en ide, men den er bare ikke 100% gjennomført.
Dexter N.
I det jeg så bildet ditt høyreklikket jeg av ren vanvare for å laste ned en kopi... Jeg tror det var gløden i ansiktet hos jenta og med eller uten lange skygger skapte det helt klart en reaksjon hos meg. Iblant får selv de enkleste øyeblikksbilder uten for mye planlegging en overraskende god effekt hos seeren. Det er bare godt med slike bilder iblandt!

Vennlig hilsen

Dexter
mari henrikke v.
Takk takk! Har lagt ut et annet bilde i samme kategori som det ligger litt mer planlegging bak, blant annet litt kamerainnstilling:P Jeg er helt enig i det du sier om fotograferingens forbannelse JPK! Det kommer mye rart ut av et digitalkamera.
John-Tore G.
Hei. Flott jente dette. Jeg bare stusset litt på noe som ble sagt her oppe. I tittelen til bildet henviser du til bonderomantikk. Da er det sånn at bakgrunnen ikke alltid trenger være blury eller uskarp. Når man henviser til miljø i tittel synes jeg at det er ok med miljøet med på bildet. Ingen verdens ting vil fortelle meg noe om bonderomantikk hvis det bare var en vakker jente og ikkeno mere, som et enkelt portrett. Da trenger man litt miljø i bildet. Tror kanskje du kunne gjort noen valg her , som illustrerer bonderomantikk enda tydeligere. Bakgrunnen er nok litt rotete her, men du verden for et herlig smil på modellen.
Steinar Dahlen V.
Eg såg gjennom serien bonderommantik og personlig synast eg dette var det beste og mest varme bilde av dem. Likte dette, så var også modellen fin og da. :-)
Einaste eg vil sette fingeren på var at bakgrunnen var kansje litte bitte grann for lys.
Hellers eit topp bilde

Bra jobba , fortsett slik.

Mvh

Steinar
Avsluttet .
Helt klart det beste bildet i serien! Som det har blitt nevt ovenfor er det kanskje en smule overeksponert, kunne vært spennende å se en mørkere versjon.

Mvh
Espen
Eivind A.
Slenger meg på at dette er et nydelig bilde av en dyktig modell. Men teknisk er det ikke bare LITT overeksponert. Størstedelen av bildet er overeksponert på rødt!

Overeksponering har en litt annen betydning straks man betrakter bilder i digital form i forhold til sine analoge motparter. Hele t-skjorta hennes og all huden hennes er så å si overeksponert på rødt. Når man arbeider digitalt holder det med å sprenge bare én av de tre kanalene Rødt, Grønt og Blått for å få utbrente områder og miste muligheten for nyanser.

Tar du bilder i RAW kan du til en viss grad reparere slike overeksponeringer. Jeg pleier selv å kjøre eksponeringen slik at et sRGB-fargerom såvidt tåler det uten å få noen overeksponerte partier. Rødt blir omtrent alltid overeksponert først.

Har du en printer med større fargerom enn sRGB, har du muligheten til siden å kunne gjøre en konvertering til dette fargerommet og få enda knæsjere farger enn du kan oppnå på din sRGB-kaliberte monitor.

Lykke til :)
mari henrikke v.
Takk for tipset! Jeg har tatt alle foto tipsene til etterreting, og skal melde videre til modellen at bildene blei godt motatt:D Etter dette kanskje hu er mer villig til å bli fotografert en gang til, kanskje med en traktor:P
Avsluttet .
Enig i det meste over...en ryddigere bakgrunn og bildet er god knall. :) (eller grevligt gysla godt, som de sier i Stavanger).
Steinar Dahlen V.
V3 er heilt klart best ... :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu