Et litt mykere bilde av bonderomantikk enn det tatt i dagslys.
Bildet inngår i albumet Bonderomantikk - Ikke alle bondejenter trenger se ut som budeier selvom de kan ta i et tak.
Utstyr
  • D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger961
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149002} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Eivind A.
Her er alt en smule mørkt igjen! Jeg mistenker at du ikke utnytter kameraet ditt til det fulle ved å ta bilder i RAW-format. Fargene virker en smule overdrevet, og mange detaljer går tapt i det mørke. Lær deg RAW-format, pliiiis :)

Når det gjelder selve bildet er det veldig bra. Modellen kniper kanskje øynene litt for mye igjen. Men du får frem glimtet, dette er det viktigste. Kanskje du kan skarpe opp øynene litt i Photoshop?

Den skjeve horisonten gjør ingen ting. Faktisk kunne den ha vært enda litt skjevere for å gi bildet mer liv. Modellen slapper av, men kroppen kunne ha vært enda mer ''laid back'' etter min smak. Da virker hun mer selvsikker.

Du kutter skyggen hennes litt, og det kan distrahere.

Bare å fortsette her, dette virker lovende. Jæren er et fint sted for å ta bilder også :)
mari henrikke v.
Jeg har bevisst tatt bildet med mørke toner, men det er kanskje litt i meste laget. Enig i at detaljene kan forsvinne. Nå sitter jeg og leser artikler om RAW, hehe. Dette bildet, som de andre er uredigerte rett fra kameraet, kunne selvfølgelig tatt en tur innom PS, men har bevisst latt være. Jeg vil heller lære meg å ta det perfekte bildet!

Jeg ser hva du mener med skyggen, grunnen til at jeg har kuttet den er nok fordi jeg ikke ønsket hennes midtstilt. Ser at jeg burde ha vinklet det andre veien istede.

Bildene er forresten tatt på en gård på østlandet, men enig i at jæren er et fint sted for å fotografere!
Eivind A.
OK, jeg så at du var bosatt i Stavanger og tok en råsjangs ;)
Eirik H. U.

Du burde nok tatt turen innom PS, ja. Det gjør deg slett ikke til en dårligere fotograf, det er snarere en forutsetning for et godt resultat. I PS ville jeg jobbet med bl.a. kontrast, farger og oppskarping. Bildet er helt OK, og jenta er flott (om enn noe mysende), men jeg er ikke spesielt tilhenger av horisonter som kapper hodet av folk. Er for øvrig uenig i Eivinds kommentarer ang overdrevne farger og manglende detaljer - jeg ville heller gått mye lenger. Men det er en subjektiv ting.
Yvonne Anita R.
Sier meg helt enig med Eirik H. Urke. PS er det digitale mørkerom, bildet er ikke ferdig før du har vært innom der. Tviler på at noen greier å ta det helt perfekte bilde med et digitalkamera uten å etterbehandle det i ps eller et annet bilderedigeringsprogram.
Jeg liker heller ikke at horisonten deler modellen i halshøyde, jeg tror jeg ville ha tatt bildet litt nedenifra.
Eivind A.
YAR: Tja, halshøyde eller hoftehøyde er kanskje de to vanligste stedene å plassere horisonten, men noen ganger kan man få inntrykk av at modellen blir halshugget :) På dette bildet synes ikke jeg det gjør noe.

EHU: Er helt enig med deg at sterke, knæsje farger er bra, og jeg kjører nesten alltid fargene opp selv. Problemet med dette bildet er at kameraet overeksponerer rødfargen i konverteringen fra RAW til JPEG, uten at de andre fargene blir kraftigere nok. Med andre ord virker t-skjorten kunstig glorete mens resten av bildet er litt tamt. Jeg ville ha hatt en rundere rødfarge med flere detaljer, og saftigere grønt samt sterkere blått. Det er utrolig hvor mye av dette som kan fikses i en RAW-konverter.

Med detaljer i mørke områder mener jeg bare at siden bildet er undereksponert, med en god del piksler som ''klatrer på høyre vegg i histogrammet'', så mangler vi noen detaljer og valører som kunne tilført bildet ekstra dybde :)
Steinar Dahlen V.
ei søt og glad jente dette her. fargene var supre. og eg synast kontrastene er knall bra.

*SV*


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu