Kveld ved Nordlandskysten
Ett av mange fine steder langsmed kystriksvegen i Nordland
Gresset i bildet hever det over helt ordinært, og skaper en fin dybde og balanse.
Bildet inngår i albumet Fjell og fisk! -
Utstyr
  • Canon D10
  • Sigma EX-20mm 1,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149297} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jan Frode A.

Flott stemning med et mykt fint lys og gode farger.

Liker at du har med såpass med miljø; steiner og strå i forgrunnen.
Kanskje litt mere luft til høyre slik at stråene ikke stopper opp mot/berører bildekanten.

Bildet heller litt mot høyre; en smal sak å rette opp.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Litt mange elementer, blir litt kaos etter min smak
Anne Grethe L.

Likte dette, synes også at stråene gjør susen. :)
Tor-Erik E.

Tja... Eksponeringsmessig er det vel ikke helt vellykket (overeksponert), en del utbrente partier i himmelen som lett oppdages ved å bruke kameraet's histogram. Stråene løfter bildet noen hakk som du selv nevner, men elementer som skjev horisont og utbrente partier trekker mye ned.

Tor-Erik
Avsluttet .

Jeg likte dette bildet svært godt. Er ikke enig med Tor-Erik at bildet er overeksponert. Kanskje tvert om. Hadde du gitt eksponeringen litt mer lys kunne du ha unngått de sorte feltene i steinene i forgrunnen. Fin dybdeskarphet. Klarer ikke helt å bestemme meg om bildet er rolig eller i bevegelse. Lyset tilsier ro, mens stråene gir bildet en fin bevegelse allikevel.
Steinulf L.

Neppe overeksponert. Fint lys og fin dybde. Skjev horisont trekker ned.
Tor-Erik E.

Det er vel neppe grunnlag for diskusjon om et bilde er, eller ikke er overeksponert, når det finnes utbrente partier i bildet!!! Det enkleste i dette tilfellet ville vært å kjøre ned eksponeringen noe for å hindre helt hvite og utbrente partier, for deretter å belyse de mørke feltene i PS. Utbrente partier inneholder ingen informasjon og kan ikke berges, mens de mørke partiene her ikke er så mørke at de ikke kan justeres i etterkant i PS.
Bjørn S.

Hei, og takk for gode tilbakemeldinger!

Hadde selv litt valgets kvaler med dette bildet, da jeg er hjemme på ferie, og ikke har annet enn Microsoft photo editor til å ''freshe'' opp med... :) Likevel - kunne nok i det minste ha rettet bildet opp litt ja...

Når det gjelder eksponeringen, synes jeg det er en utfordring etter jeg gikk over til digitalt. Jeg føler det ofte blir valget mellom riktig eksponert himmel, eller riktig esponert forgrunn(mulig det var slik med analogt også), og føler ofte at jeg må inngå kompromiss for så å ordne eksponeringen i PS etterpå. Har noen tips om dette? Virker kanskje som at bildet heller skal være under- enn overeksponert?

Mvh Bjørn
Tor-Erik E.

Hei Bjørn. Ja det stemmer nok det. Man bør prøve å eksponere riktig i forhold til høylys. Altså, unngå utbrente partier. Men da på bekostning av belysning i skygge-områder. Du skyter i RAW format ja? Det er det som er det fine med digitale bilder i RAW format, at man kan og SKAL etterbehandle disse filene for å optimalisere dem. (det er det som er hele meningen og fordelen med å bruke RAW format). Et bilde tatt i RAW er på ingen måte et ferdig produkt, men dette vet du sikkert fra før. Nevner det siden det kan høres ut som om du nettopp har gått over til digital.

Det er betydelig større bedringspotensiale i et undereksponert digitalt bilde enn i et overeksponert. Høylys som er utbrent inneholder ingen informasjon og kan umulig gjøres noe med. Kjenner ikke til lysmålings-egenskapene til 10D og kan derfor ikke uttale meg så mye om akkurat det. Jeg bruker selv Nikon D70s og min erfaring er at i slike tilfeller med sterkt motlys har D70 og D70s en tendens til å overeksponere, noe jeg konsekvent justerer med Eksponeringskompensasjonen i huset, og eksponerer etter husets histogram.

Det beste råd jeg kan gi deg er; bruk husets histogram og eksponer etter dette, om nødvendig juster ned til -0,3 step / -0,7 step i eksponeringskompensasjonen. Et lett undereksponert bilde kan man lett optimalisere i PS.

Tor-Erik:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu