<center>Anbefaler sterkt å se bildet mot svart fullskjerm-bakgrunn, om mulig.</center>
Bildet inngår i albumet Unseen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger854
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150088} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Avsluttet .

Her treffer du godt synes jeg. Den delvis symmetriske komposisjonen, dybdeskarheten, hvordan gelenderet trekker blikket innover mot trærne i bakgrunnen og samtidig opp mot himmelpartiet, det lave standpunktet - og den jevnt belyste kontrastrike bildeflaten. Om originalen er et farge-dias har du her gjort en formidabel konverteringsjobb. Faller i god fisk hos meg dette. Bra.
Morten R.

ganske gøy. Ser ikke så mye ut som en overgang. Mer en form, eller en instalasjon eller en pasasje brukt før men nå har mistet sin mening. veldig sterk symetri, og lurer lit på de trærene. Kan du lage en versjon uten. Vel bilde slik det er nå likte jeg iallefall godt.

- Morten
Kristoffer L.

Tusen takk for raske og inspirerende tilbakemeldinger!

Originalen her er Kodak TMAX 400, så denne gangen har jeg ikke konvertert fra dias. Opprinnelig var bildet i høydeformat og fulgte trappen helt ned. Under bildebehandlingen fant jeg ut at bildet ble bedre jo høyere opp i trappa jeg beskjærte det. Til slutt beholdt jeg bare overgangen, uten trappen.

Morten har rett; overgangen er nok ikke så mye i bruk. Den er bygget av ubehandlede stålplater, og rusten har etterhvert satt sitt umiskjennelige preg på konstruksjonen - noe jeg har jobbet litt med her for å understreke.

Ellers var jeg her fortsatt ute på jomfruturen med min nye 20mm, en meget lekker liten sak som jeg etter bare noen dagers bruk digger rått og hemningsløst. ;-)

- Kristoffer
Tormod M.

Enig med Tommy. Kult bilde!
Hans Jacob H.

Fin stoffelighet i stålplatene, og tilnærmet midtstilling fungerer fint for meg. Trærne bak gir kontrast og skaper et visst miljø rundt. En liten flystripe bak er også et lite krydder i bildet, og gir en spennende kontrast på forskjellige transportformer.
Et bra og litt røfft uttrykk du har fått fram, som jeg nok synes hadde fortjent et litt større bilde.
kenneth b.

Bildet tipper litt til høyre, hadde vert glimrende med mer symmetri.
Fine toner,men det blir litt lite?

Mhv Kenneth Bjerga Dalglish
Bente L.

veldig kult. Jeg hadde ønsket meg litt mindre grå himmel. Synes den store flaten med grått stjeler litt av oppmerksomheten til det som er interesant i bildet, men absolutt et fett motiv.
Bente
Kristoffer L.

Tusen takk for nye kommentarer! Det er verdifullt og inspirerende å høre oppfatningene deres - slike tilbakemeldinger setter jeg pris på.

Enig i at bildet burde vært større. Meningen er at det skal opp på en vegg. Da vil jeg samtidig rette opp den ørlille skjevheten mot høyre, men kommer nok til å beholde nesten-symmetrien slik den er her. ;-)

- Kristoffer
marius n.

nok en gang....wow sier jeg bare...

flatene er fantasktiske...noe surrealistisk....

rått at det ikke er midtstilt ...det hadde kanskje vært litt statisk..funker supert dette...

ja takk.

marius
Knut L.

Veldig bra igjen, Kri9stoffer.

Utførelsen av s/h-arbeidet er en nytelse.
Jeg lurer nå litt på hva-hvor det er - en ''overgang'' eller noe slikt.

Motivet har i alle fall fått en noe abstrakt uforming som er spennende og vekker nysgjerrighet.

Vel blåst og
mvh
Knut

Daniel M.

Helt herlig linjeføring, så dette synes jeg var en fremragende utnyttelse av dette motivet og når tonene atpåtil sitter så bra som de gjør, så ja, da har du et meget tøft resultat.

Om det ikke allerede er gjort, så tar jeg meg ihvertfall den friheten til å anbefale bildet..-håper det går greit :)

Anbefalningen kommer på grunnlag av at du her viser hvor bra resultatet faktisk kan bli av et slikt motiv som ihvertfall 90% av oss ville ha passert(og gjør det kanskje daglig til og med) uten å i det hele tatt fått noe som kunne ha minnet om en fotografisk tanke, så dette beviser veldig fint hvor mye øyet har å si med tanke på hva man faktisk har rundt seg.

-Daniel-
Kristoffer L.

Tusen takk for nye kommentarer! Jeg henter mye inspirasjon fra det dere skriver.

Daniel: Tusen takk for anbefalingen - hyggelig! ;-)

- Kristoffer
Judit W.

Perfect symmetry in asymmetry! What a contradiction – but it works in authentic/competent mind/hands! I like the film-grain-like presentation. Is it because the picture was converted from a slide-shot? I like the trees in the background as well. Nice composition with a perfect crop. Very well done!

Wishing you a sunny and calm weekend either! :)

Judit :)
Kristoffer L.

Thank you, Judith! I guess it looks film-grain-like because it is crop of a larger frame. Enlarging the crop means enlarging and emphasizing graininess as well. The film was Kodak Tmax 400 Professional, so no slide conversion was taking place this time. ;-)

- Kristoffer
Kristoffer L.

Ja, og én ting til - til Daniel...

Du har så rett. Det er øyet det handler om, helt og fullt. Å se. Det kan ikke sies ofte nok. Å se, både under inspirasjon, opptak og etterbehandling.

Jeg er ikke flink nok til dette jeg heller. Jeg har marsjert forbi mange av verdens fineste motiver med nesen i sky. Men jeg prøver å ha det mer bevisst i bakhodet nå, at dette er en holdningssak, en grunnleggende innstilling til virkeligheten og til omgivelsene. Den observante, men også deltakende innstillingen. Og da er det helt utrolig hva en kan se. Ansikter, situasjoner, scener, flater, spenn og rom som en tidligere ikke la merke til, eller vekt på. Dermed mener jeg at den som fotograferer også kan leve et utrolig rikt liv, med mange og rike inntrykk, nye for hver dag. Det er bare å tune inn.

Gjerne med kameraet i umiddelbar rekkevidde.

- Kristoffer
Inger Anne Maritsdotter V.

En sterk komposisjon.
Velfortjent anbefaling!
Mvh-iav-
Øistein T.

Et tilsynelatende kjedelig motiv som du har dratt til det maksimale. Råe BW toner her gjør dette skikkelig røft og interessant. Her snakker vi linjer. Et motiv der det i mine øyne også kunne passet å ha en person med, men isolert sett funker det bra. Passasjen fra den harde industrielle hverdag til de grønne skoger og fri natur..

Øistein
Johan K.

Veldig bra!
Synes du har fått mye ut av dette motivet.
Elegant linjeføring, og sort\hvitten er upåklagelig
Enig i hva K. Larsen sier i siste del av kommentaren

Johan
Frank H.

synes dette var veldig bra kristoffer. elegant linjeføring som de andre sier
at broa ikke er helt midtstilt men litt til høyre passer veldig bra, det er med på å skape et enda større sug. liker tonene og den grove strukturen.
Georg K.

For good reason a lot of positive comments - some month ago I tried the same small bridge - and did not get even close to something satisfying.
This view I tried - and didn't like it ( different sky though, and not film :).
Next to the play with the symmetric elements I specially like the way you have been able to convey the surface of the small walls to the left and right - since this is to my mind in the original construction one of the main attractions.
In some ways your image even helps to find some peace with this new part of the park around the museum - my first impression was a reaction of disturbance - too much I enjoyed the elegant lines of the building in a harmonic contrast with the surrounding.
Often used words - but here they make sense to me when talking about a nice piece of solid work Kristoffer.


Kristoffer L.

Hjertelig takk for de siste kommentarene også!

Og tusen takk til Daniel Mikkelsen, Inger Anne Vik og Knut Larssen for anbefalingene!

Georg: I agree. The rusty texture must have been by design. Ant it really adds to the impression. Given its location and form, I think this small ''overgang'' is not only an overgang, but also a piece of ''brukskunst'' (working art?).

Btw, would't it be a great idea to share a Saturday or Sunday at Høvikodden this autumn, bringing our cameras? There are som really fine exhibions there, also. ;-)

- Kristoffer
Georg K.

A shootout in Høvikodden :)
Yepp - sounds good - let's try to make it work ( I know, it's supposed to be a grip to my nose )
Avsluttet .

Veldig bra! Fine linjer og etterbehandling.
Avsluttet .

dette er spessielt, et meget gjennomført og godt behandlet fotografisk arbeid. For meg er det mest spennende med bildet det faktum at dette ser helt uvirkelig ut, på en måte er overgangen svevende over deg, som en skikkelig sciencefiction fantasi. Hele bildet ser ut til å være fanget i en annen verden, det eneste ''virkelige'' her er grantrærne i bakgrunnen.

godt komponert, stort pluss for ''rustfølelsen''


Ø
Kristoffer L.

Tusen takk til Øyvind og Øyvind for fine kommentarer!
Asbjørn M.

Henger meg på all rosen her. Et fantastisk bilde.
ØTB sier vel de meste om min opplevelse av bildet. Kan nok legge til
at fotografens standpunkt betyr mye i et sånt bilde.
Rusten her blir omgjort til misunnelsverdige flotte s/h-toner.

mvh Asbjørn
Avsluttet .

Flott, majestetisk.
Fine linjer, dybde og fine toner.
Mvh
Mikal Strøm
Anne Grethe L.

Fantastisk flott ''vinkel''bilde! Her kan man telle mange trekanter. God ide! Slutter meg ellers til det positive som allerede er sagt. Mvh AGL
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu