~ Stien ~
Bildet er tatt en vindfull ettermiddag og det bærer preg av bevegelsesuskarphet i blomsterengen. Usikker på hva dette utgjør for bildet i sin helhet - hva sier dere?
Bildet inngår i albumet Ut mot Havet - I denne serien vil jeg samle forskjellige bilder fra kysten slik jeg opplever den.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-10 08:47:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger524
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Leif J.

Koselig kystlandskap. Rett horisont ;-) Blomsterengen og øya blir litt grå og kontrastløs på min skjerm.

L
Avsluttet .

Jeg synes at det blir litt forstyrrende med uskarpheten i blomsterengen. Litt mer trøkk i farger og kontraster hadde hevet bildet.

MvhJRH
Tone B.

Takk for tilbakemeldinger! Enig med deg Jan Roar at uskarpheten i blomsterengen ble forstyrrende. Synes dette ble enda mere fremtredende etter komprimering av filen for utleggelse av bildet. Kankje jeg skulle kjørt USM etter komprimeringen? Skal prøve både det og kontrastøkning i morgen.

Ha en fin kveld!

mvh Tone
Jan Frode A.

Jeg syntes ikke at bevegelsen i blomsterenga sjenerer. Igrunnen gir det et mykt og litt malerisk inntrykk.

Slik jeg ser bildet, er det gjerdet sammen med stolpene som blir interesseområdet i forgrunnen. Stolpene leder blikket ned mot sjøen og miljøet der. Sånt sett er dette et fint landskap- og kystmiljøbilde. Litt pirk her allikevel: Den gule blomsten som vises helt i gjerdets øvre kant mot venstre, sjenerer litte granne.

Jeg kan si meg enig med de øvrige kommentarene ang. siste finnishen. Litt mere trøkk, så blir dette veldig bra!

mvh Jan Frode
Steinulf L.

Enig med Leif J. Dette bildet yter ikke det vakre landskapet full rttferdighet. *Har du forsøkt å justere kontast og eller levels?
Tone B.

Takker igjen for tilbakemeldinger!

Har lagt ut en ny versjon hvor jeg har økt contrast med +18 samt litt hue/saturation. I mine øyner ble dette hakket bedre enn versjon 1, men jeg er ikke fornøyd med den tekniske kvaliteten av dette opptaket. Min erfaring i ps er minimal og er redd dette er det beste jeg klarer å få utav dette bildet.

Ha en riktig fin dag!

mvh Tone
Bjørn J.

Et ordinært landskapsbildet som er presentert alt for grått. Øk kontrasten, lag himmelen mørkere og øk fargemetningen i blomstene. Da synes jeg dte blir noe bedre.
Roger V.

Hei
Helt klart versjon 2 for meg.
Pent miljöbilde dette. Syntes enga og gjerde i forgrunnen var pen etter at kontrasen ble öket. Syntes det gir bilde fin dybde inn mot fjellet i havet.

Roger
Nina S.

Synes dette bildet har en del gode kvaliteter hva angår stemning, fin myk sti langs havet, fint gjerde og en vakker himmel. Liker også fargetonene i bildet, Alt med kontraster og mer trøkk er jo nevnt.
Mvh Nina
Odd Tore S.

Trivelig landskap, nærmest idyllisk forgrunn med sti og gjerde som leder gjennom bildet, og mot øya lenger ute.
Jeg synes at selve motivet er tiltalende, men teknikken er ikke helt på lag selv om v2 er en forbedring. Mye av gråheten er vekk der, men bildet virker noe ullent, i tillegg har bildet krympet ved behandling???
Jeg tror jeg forstår at du kjører usm i full størrelse på fila. Det har jeg ikke gode erfaringer med, bortsett fra på detaljer som er ulne i utgangspunktet og som jeg vil bevare også etter komprimering, f.eks. tekst. Da både øker jeg kontrast og kjører usm lokalt i full størrelse.
Ellers har jeg best erfaringer med usm som aller siste trinn i PS før .jpg-komprimering og saving. De innstillingene for usm som virker best er forresten nokså forskjellige for full fil og for resized. Dette er ganske merkbart ved utsnitt som bare resizes litt.
Jeg konverterer til .tif og kjører .tif hele veien for å unngå .jpg-komprimering og tap av detaljer underveis. Like fullt kan bilder med mange små detaljer som eng og mose miste en mengde informasjon når de tilpasses dottens krav til størrelser, litt ved resizing (.tif), og betydelig ved .jpg komprimering. På bildet jeg har lagt ut av oppsprukken myrjord kan du se dette direkte. Men skal vi legge ut bilder her, må vi tilfredstille kravene også, og da blir det til tider ull og grønn grøt, eller bilder som ikke blir lagt ut om det er for ille.
Odd Tore
Tone B.

Takk til dere siste for tilbakemelding og spes til deg Odd Tore for lærerike innspill!

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Velkomponert og vakkert.

#1 hadde et malerisk preg over seg der uskarpheten i blomsterengen ikke sjenerte nevneverdig, selv om det virket litt blasst i fargene.
#2 var fargene bra men uskarpheten trekker ned her.

Støtter meg forøvrig til O.T.S. sin velvalgte kommentar.

Inger Anne
Johan K.

Mye bra her synes jeg.
Synes først og fremst komposisjonen er veldig bra. Balansert, og god dybde. Stien i forgrunn leder blikket innover.
Ideelt sett tror jeg det hadde vært bedre uten bevegelsesuskarpheten i forgrunn. Men den var ikke så sjenerende at det ødelegger bildet :)
V1 er litt grå og kontrastløs. V2 er da mye bedre. Selv bruker jeg aldri ''kontrast-knappen'' når jeg øker kontrasten i et bilde. Foretrekker å bruke curves (som et nytt lag) og lage en s-kurve (svak kurve gir lite kontrast, stor gir mye kontrast). Det gir bedre kontroll synes jeg. Så bruker jeg viskelæret (myk pensel) og visker bort om noe skulle bli gjenngrodd...
Finnes andre varianter og, men det er den jeg stort sett bruker. Kan jo være verdt et forsøk?

Johan
Tone B.

Takk til dere siste for kommentarer! Spesiellt takk til deg Johan for gode innspill når det gjelder etterbehandling!

Det er komposisjonen og det flotte landskapet jeg liker best ved dette bildet og jeg synes det er veldig synd med bildets tekniske svakheter. Etter hvert som mine ps kunnskaper setter seg kan jeg kanskje ta opp igjen arbeidet med bildet og få et resultat som jeg blir fornøyd med. Men motivet drar ikke noen steder så jeg finner nok veien tilbake hit også for aller mest fornøyd er jeg når bildet sitter som det skal i kamera!

mvh Tone
Janne L.

Pent, roligt og harmonisk. Jeg tenkte sommerkveld med en gang jeg såg bildet. Jeg synest det er så godt med kvelds turer. Bildet ga meg lyst til å ta en tur.
Jeg skulle ønske blomstrene sto i ro.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu