Kvintett -
- og en liten ''kammerkonsert'' i haven på forsommeren.
Bildet inngår i albumet De nære ting - - - si det med blomster og strå,
- og annet nært og smått.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Tamron SP AF 90 mm F/2,8 Di Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjørn K.
Flott komposisjon og plasserin av blomsten her. Kvadratet er fra de gamle grekerene symbol på ro og harmoni, og det gir et ganske fredfult bilde. Likevel kunne jeg tenke meg litt mer luft over blomsten. Skyggene i blomsten blir nok litt i det hardeste laget her, så en reflektor for å lyse opp disse evt. en diffusor ville nok gitt deg et bedre bilde. Dette kan enkelt lages av aluminiumsfolie eller noe tynt hvitt stoff dersom du ikke vil kjøpe det fra butikk. Glow-en eller softinga (ser ut som du har brukt det??) tilfører stemning, men jeg synes kanskje du har overdrevet dette litt.

Mvh.
Torbjørn
Torild H.
Hvorfor er det ''ingen'' her på foto.no som skriver navnet på blomsten de tar bilde av. Det er i alle fall vesentlig for meg.
Mvh. Torild Høyland
Knut L.
Hei Torild.

Jeg beklager, men har ikke botaniske kunnskaper nok til med sikkerhet å kunne navngi den avbildede blomsten.
Jeg tror den er en aurikkel-sak i staudekategorien, og den må ha rømt fra en nabohage eller noe sånt for den var ikke hos oss ifjor.
Nå er vel ikke foto.no noen botanikkside heller, så det kan vel være at noen synes blomster og slikt er fine motiver og legger ut bilder uten å kunne spesifisere objektets personalia.
Og blomsten er da fin den, - ikke sant.

mvh
Knut

PS. Hva syns du om bildet ? DS
Torild H.
Javel Knut,
kall det gjerne vitebegjærlighet, men syns det er mer interessant å få vite at objektet er en primula, storkenebb, prydsvinerot osv., eller bare bli avspist med ''blomst''.
Heldig du som har fått en aurikkel som gjest i din hage, tilhørende den store primulafamilien. Eller engelsk: primrose (den første rose) Det var botanikken.
Ja, jeg er botanikkinteressert, og i og med at dette er en av mine favorittblomster, kan jeg vel bare sitte her og ønske meg at det var jeg som hadde tatt dette flotte bildet! Tar ikke bilder med macro selv, så jeg kan vel ikke bidra med noe foto-teknisk (somT.K.), men synes bildet er særdeles vellykket m.h.t. uttrykk og farger. Å se blomsten på bildet gir meg samme gleden som når jeg ser den uti hagen. Og da har du vel oppnådd noe, håper jeg!
Mvh.Torild
Knut L.
Tusen takk, Torild, - det var så hyggelig at du kom tilbake og at du likte bildet.

Da er det vel en ''primrose'', da - antageligvis, og takk for det også.

Ellers kan jeg love deg at jeg skal gjøre så godt jeg kan med å sette navn på avbildede blomster fra min side, men dette er jeg ikke noe god på, og har faktisk et par ganger ''tråkket i salaten'' med feil navn her på dotten.

Det er så, men man lærer noe hver dag, - og takk for det.

Og så var det deg, Torbjørn; - mange takk for kommentar (kritikk, mener jeg, jeg har sannelig havnet på rødt !) - og ikke minst for gode råd og tips om reflektor o. lign. Det var lurt ! Som sagt man lærer noe hver dag.

mvh
Knut
Inger-Lise S.
Hei! I likhet med deg kjenner jeg ikke navnet på alle blomstene jeg tar, men det hender:)
Bildet ditt er greit, men mangler litt skarphet. Til gjengjeld er bakgrunnen rolig og fin!

Inger-Lise
Joachim Haagen S.
Hei Knut!

Fint bilde, gode farger og jeg likte den diffuse effekten. Hvordan har du oppnådd den ? Har du tatt to bilder over-hverandre, ett skarpt og ett ute av fokus, eller har du oppnådd dette v.hj.a. en annen metode ?

Jeg forsøkte meg på denne metoden for å fotografere noen blomster her om dagen, men jeg har ikke fått fremkalt disse enda for å se resultatet :)
Jonny E.
Hei hei Knut

Eg tar masse bilda av blomster og planter og synes alle har sin skjønnhet,
men eg vet ikke navnet på 95% av dem, har liksom ikke interessen for det og da sitter ikke navnene lenge.

Eg villa også ønska litt mer luft over og da også til høyre
for og beholde formatet som eg liker godt.


Ha en god dag

. JonnyE
Johan K.
Hei
Synes kanskje det blir litt i overkant med soft-teknikken. Tenker da spesielt på haloen rundt blomstene. Tror en mildere variant av det vil gjøre seg bra.
Komposisjonen fungerer meget bra, og fargene er flotte.

Johan
Knut L.
Mange takk for tilbakemeldinger med synspunkter.

Enig med Jonny hva gjelder mer luft i overkant og følgelig til høyre. Jeg har sjekket originalen, men der er det ikke mer å hente i høyden. Så man må i så fall til med rehabilitering av bakgrunn, etc. ...
Bildet ble tatt i mai og brukt som illustrasjon på en privat bursdagshilsen. I den anledning har jeg notert justeringer i levels - contrast - og colourbalance (originalen har gulgrønt stikk). Noe softing har jeg ikke notert - ei heller husk om, desverre.
Kan halo'n være en bivirknig av noen av disse funksjonene ?

mvh
Knut
Steinulf L.
Har ikke noe imot softing og bruk av fokusplanet. Komposisjonen er fin her, men oikke så bergeistret for haloen rundt blomstene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu