Skaumann
Bildene her er tatt med Scanning Elektron Mikroskop (SEM) av en Skaumann.

SEM bruker en elektronstråle isteden for lys, og vi får derfor en mye bedre oppløsning enn om man skulle benyttet seg av vanlig lys (som jo har lavere energi - større bølgelengde)

bildene ble tatt i fjor, og jeg kom over dem her om dagen - personlig så synes jeg de er ganske kule (jeg skjønner at jeg setter meg selv i fare for å bli stemplet som nerd, men, men...)

- noen ganger er det artig med denne teknologien...

Komentarer??
Bildet inngår i albumet Blomster og dyr og sånnt -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-18 19:10:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-18 19:10:52
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-08-18 19:11:24
    Versjon #4
Utstyr
  • SEM
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger573
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Audhild E.

Utrolige detaljer!
Meget bra bilder.

Mvh-Audhild
Steinulf L.

Stygg fyr. Fint bilde.
Andreas Kalvig A.

Tøft bilde. Ikke så mangen slike bilder her på siden. Gir et lite innblikk i en annen verden. Som tatt ut av en SciFi film
Trond Reidar T.

stilig, er det ikke slik at disse elektron-mikroskopene kan forstørre opptil 30,000 ganger? har sett noen utrolige bilder på Discovery..
Alexander W.

Fett..

Mvh Alexander Wabakken
Hans Henrik F.

Fengslende saker! Imponerende skarphet på slike detaljer og det blir jo spesielt synlig i V2..
Avsluttet .

GRØSS!!!! 2 sånne satt i datteren min i fjor sommer - gudamegsåvanvittigekkeltjegtrorjegspyr!

:-)
Line Kristin W.

Åfyttikatta!!! =:-O
Bokstavelig talt, jeg plukker flått av kattene nesten daglig. Tror jeg går tilbake til å bruke latexhansker igjen efter dette!

Helt utrolig fascinerende! Åh, den som hadde sånne muligheter!

- Line Grønnavmisunnelse :-)
Robert S.

Vakkert!
Avsluttet .

Virkelig interessant. Det ''sverdet'' er ganske imponerende. Ikke rart det kan være vanskelig å få fjernet disse når de først har satt seg fast.

Inge
Elise K.

Gugg! ...men flotte bilder! Er personlig dypt imponert over hvordan man kan finne på å si ''se en flått, den skal jeg ta med å ta bilde av i SEMen i morra'' istedenfor ''uæææææ, en flått få kasta den i do fortest mulig!!!''

Mvh Elise Klaveness (som forresten også er fysiker/matematiker...;-) )
Birgit R.

Takk for kommentarer - hyggelig at det var så mange som lot seg fasinere av denne stygge karen - for, ja, jeg er helt enig, han er jo ikke akkurat pen...

Tron Reidar: Litt avhengig av type og innstillinger, så kan man oppnå en forstørrelse på 150 000 ganger (!!!), og en oppløsning på 40Å (dvs 0,0000000004 meter) med SEM.

Elise: Det er jo ikke så ofte men kan ta seg friheter og leke med disse instrumentene på denne måten, vanligvis blir det brukt til langt mindre allemnn-interessante ting, som å studere metaller og slikt, men når man først får sjansen til å ta med en flått inn på lab'en og fotografere den i SEM - ja da er det bare å sette igang :)

Ellers kan jeg jo innrømme at jeg kom med noen utsagn, som kan minne om dem dere har kommet med, da jeg fikk skaumannen i fokus... Æsj!!

Birgit
Fred S.

Flott av flått, med en for meg ukjent teknikk. Bor heldigvis i flåttfritt område, men da jeg var guttunge på vestlandet husker jeg enda mors strev med å fjerne faenskapen fra bl.a. mine edle deler. Dengang var det imidlertid ingen som visste at den kan være direkte helsefarlig...

vh fred
Avsluttet .

forferdelig fyr men et fint bilde
Jørgen J.

Dette var spennende fotografering som vi ser for lite av. Har du anledning til å fortsette med denne type bilder? Er ofte på tur i telt og kajakk om sommeren så det er ikke få av disse røvere jeg har fjernet og drept.
Birgit R.

Jørgen Jørgensen:

Jeg får nok mer enn nok av bilder fra SEM, men desverre få som er interessante. For å oppnå god nok oppløsning, må det være vakuum i prøvekammeret, dvs at prøven må være helt tørr. Jeg har egentlig ikke planer om å tørke flere kryp til avfotografering...

Men det aller største hinderet for ''spennende fotograferineg'' er prisen. Det blir nok litt vansklig å sette opp studie av insekter på prosjektet - særlig siden jeg jobber med silisium...

Men dersom jeg får sjansen igjen, så skal jeg dele resultetet med dere :)

Birgit
Åsmund I.

Veldig spennende dette. Den kjeften/sugerøret er jo noe som kanskje kunne dukket opp i hodet på han som designet monsteret i Alienfilmene... Ikke rart det er vanskelig å få av svina... Skal tenke på dette neste gang jeg får flått på meg, og grøsse endel mer. Håper du får sneket deg til å fotografere et par sånne blider til. Utrolig kult.
Forresten klin umulig å kritisere dette bildet teknisk... Tror ikke det er mange her som har kunnskapen til å si noe som helst.... ;)
Mvh Åsmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu