Hawaiirose
Bildet inngår i albumet Hawaiirose - motiv med muligheter. - Når jeg jobber med makrofotografering av blomster, synes jeg at det kan være spennende å forsøke å få frem motivets vesen, slik det fremstår for meg der og da. La kameraet tegne og antyde, mer enn en klinisk avbildning. En ren artsavbildning blir for enkelt og langt bedre versjoner enn jeg kan produsere finnes helt sikkert i enhver blomsterbok..
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger417
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152255} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Gunn-Bente S.

Veldig bra!
Fin plassering og flotte fargar. Denne ser eg for meg på lerret, på veggen i stova mi ;-) Hadde nok friska opp den kvite veggen min!
Mvh
Gunn-Bente
Avsluttet .

Hei
Som sist, fint farvespill og skarphet på støvbærerne.

mvh arild
Tone B.

Dette synes jeg ble lekkert, og det beste av Hawaiirosene dine. Fint plassert fokuspunkt og jeg liker bruken av dybdeskarphet her. Kanskje kunne det skarpe vært enda litt skarpere, men fint er det uansett.

mvh Tone
Bente K.

Vet nesten ikke om jeg tør si det, ..........men dette bildet ble meningsløst for meg.
Det er mulig at bildet blir bedre på avstand enn så tett på som dataskjermen blir. Kan hende at dybden i bildet kommer bedre fram da.
mvh Bente.

Hege J.

Et dekorativt, minimalistisk bilde som faller i god smak!
Tror dette ville tatt seg godt ut i stor utgave i en aula eller lignende.
Fint lys og bruk av farger.

Mvh Hege
Stine J.

Lekkert dette, Steinulf. Fin bruk av begrenset dybdeskarphet og bra plassering av fokus. Skarpe, friske farger. :-)

mvh Stine
Torbjørn K.

Veldig fine rød-toner i bildet, men jeg synes komposisjonen blir noe ''rett-på'' her. Bra plassering av fokuspunkt.

Torbjørn
Inger-Lise S.

Hei Steinulf! For et vakkert bilde! Dette er helt etter min smak! Knallgod macro. Jeg liker fargene og jeg syns komposisjonen er meget bra. Den mørke skyggen gjør mye for bildet,og for meg gir den en dybde bak støvbærerne som løfter disse fram på en utmerket måte. Jeg syns skyggen forhindrer at det blir ''rett på''. Fargetonene på støvbærerne er nydelige.
Bildet er herlig minimalistisk. noe jeg ikke tror er lett med en hawaiirose:) Men du har klart det.
Dette vil gjøre seg stort på den rette veggen! Et av dine beste bilder:)

Inger-Lise
Janne L.

Kanskje er det meg som er litt trøtt i dag, men jeg synest bildet ikke er helt skarpt. Men jeg kan liksom ikke tenke meg at du legger ut noe som ikke er helt skarp heller. Men jeg finner ikke klare støvbærere.
Janne
Judit W.

Beautiful red colours! And the yellow stamina in there ... They are just amazing! Very warm :) I have never seen Hawaii roses before but I can imagine them by your photos. Nice composition, very well done!

Judit :)
Tone A.

Dette var eit vakkert makrobilde med få element, flotte rødorange fargetonar og fin komposisjon. Støvbærarane kunne ha vore skarpare, med sine former og fargar skapar dei kontrast til alt det rødorange som dominerer bildet. Flott med skuggen under støvbærarane. Eit flott fargerikt og minimalistisk makrobilde!
-Tone-
Fred S.

Hadde støvbærerne i det minste vært skarpe hadde jeg vel muligens sett noe i dette, men slik det framstår her blir bildet ærlig talt fullstendig likegyldig for meg. Macro bør etter min oppfatninin ikke bare vær å stappe kameraet ned i blomst, og komme opp igjen med en rød, blå eller oransje farge.... beklager, Steinulf, men dette blir for enkelt.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Meget vakkert og delikat!
Steinulf L.

Tja, Fred,

Noen ganger er det enkle det beste. Personlig synes jeg dette er litt kjedeligere enn de to andre hawaiirosene jeg har lagt ut, hvor lys,skygge og bakgrunn skaper mer liv i bildene.

Når jeg jobber med makrofotografering av blomster, synes jeg at det kan være spennende å forsøke å få frem motivets vesen, slik det fremstår for meg der og da. La kameraet tegne og antyde, mer enn en klinisk avbildning. En ren artsavbildning blir for enkelt og langt bedre versjoner enn jeg kan produsere finnes helt sikkert i enhver blomsterbok..

Når det gjelder dette bildet, er jeg enig i at jeg nok kunne vært mer stødig på hånden eller brukt stativ. Jeg synes imidlertid at det er vakkert i sin enkelhet og skygger og farger er med på å bygge opp bildet.

For øvrig, et bilde fritt for blåstikk, forvokste kvinnelige basketdamer og tåkeskyer er vel ikke din stil.
Nina S.

Skjønte ikke helt den med forvokste kvinnelige basketdamer, ser ihvertfall ingen i dette bildet, som gleder og irriterer litt på samme tid, det siste for uskarpheten, det første for en vakker farge.
Mvh Nina
Audhild E.

Flotte farger og fin komp. Likte dette godt.

Mvh-Audhild
Jan Frode A.

Egentlig er vel ikke jeg den rette til å si dette, men her syntes jeg faktisk fargene, dvs. deler av det røde, ble litt for intense ;-)
Bortsett fra det, har jeg sansen for støvbærerne som jeg føler skyter ut av bildeflata; svevende like over. Skulle gjerne sett de en tanke skarpere.
Ellers er det meget interessant å lese din kommentar til bildet.

mvh Jan Frode
Jonny E.

Hei hei

Som du sjøl sier, Steinulf, har ikke handa di vært helt stødig.

Et bilde som inneholder så mye rødt som her synes eg e ekstra
krevanes angående lysforhold og skarphet, her blir den uskarpheta
som e forsterka av rødfargen.

Ha en god kveld

. JonnyE
Karen Marie K.

Hei Steinulf!
Vet at dette ikke er ditt siste bilde her, og ser at du har fått mange kommentarer. Men jeg ville gjerne si noe allikevel! Har sett på hawaii-rose bildene dine, og jeg synes dette er det beste. Et spennende bilde, med den intense fargen, og utsnittet. Er enig i at det ville gjort seg STORT på veggen. Synes det er artigere å se et slikt bilde, med tett utsnitt, enn et mer ''tradisjonelt'' blomsterbilde, der hele blomsten er med.
Flott bilde!

Karen Marie
Avsluttet .

Hei Steinulf

Og vesenet har du fått frem. Det er lekkert rett og slett. Liker måten du antyder på, som du selv også sier det. Det overlater noe til oss betraktere og filosofere over. Bildet er spesiellt og fint og fint å på. Støvbærerne er det som er ''viktig'' her og ved å frembringe dette har du på en måte lagt grunnlaget for å få fren vesenet i motivet ditt. Ja, det ble veldig fint.

Er ikke vant med å se sååååå dype og mettede farger fra din kant, og det gjør det hele bare mer spennende for min del.

Fortsett med antydinger, spennende !

Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu