Tett på Margaritten
Liker at den hvite kragen til Margaritten har blitt så diffus og det smale fokuspunktet. Føler selv jeg oppnådde det jeg ville når jeg tok bildet, og er ganske fornøyd. Hva synes dere? Hvilket utsnitt fugerer best?
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-29 21:36:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-30 21:42:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger628
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152995} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Karl Morten R.

Herlig bilde ! Likte best ver. 2. Flott komposisjon. Liker måten blomsterstengelen ''forsvinner'' gradvis ut i intet. Flott at du har brukt åpen blender ! Gir maksimal retn. av oppmerksomheten mot sentrum av blomsten og en nydelig blur ut i kantene. Fine duse farger. Med en gang syntes jeg at den gule bakgrunnen i venstre bildekant virket forstyrrende, men etter å ha betraktet bildet en stund liker jeg den komplementerende effekten det har mot de hvite kronbladene og den grønne stengelen.
Nok et flott macrobilde fra deg !

Mvh
Karl Morten
Tone B.

Hei Karl Morten og takk for kommentar. Kjekt at du likte dette. V 2 skulle egentlig vært hovedbilde, men jeg tok feil da jeg lastet bildene. Jeg liker v 2 best selv også!

mvh Tone
Eli B.

Likte dette. Liker den slørete effekten på kronbladene, spesielt de som ligger inn mot det grønne. Stilken opp fra siden som ender i et godt valgt fokuspunkt synes jeg er veldig bra. Dessuten er de dråpelignende perlene inne i blomsten veldig fine. Dette er et bilde som gjør seg.
mvh Eli
Knut B.

Fint! Liker helt klart versjon 2 best. Fint med fokus i 'smørøyet'. Liker at de slørede kronbladene gir en effektfull innramming. Er ikke helt sikker på den diffuse, gule bakgrunnen....

Mvh Knut
Steinulf L.

Wow, dette var bra! En plassering av dybdeskarpheten som gir en formidabel effekt.
Venche J.

Versjon to ble kjempeflott. Er ellers helt enig med Steinulf her. :)

Wenche.
Ann F.

V2 absolutt, og den uskarpe ''kragen'' av kronbladene er fint plassert, og det er bra at fargetonene fra kronblad og midtparti tas igjen i høyre del av bildet.
Vellykket!
Mvh Ann.

Odd Tore S.

Dette ble luftig og fint, uskarpt på en måte som for meg virker helt naturlig.
I motsetning til de andre synes jeg best om v1 med mindre stengel. Det hvite kunne muligvis vært bittelitt hvitere??, dvs. ørlitt mer kontrast. Vanskelig å si, for her skal det ikke mye til før man ødelegger det luftige preget du har fått til her,
Odd Tore
Jan Frode A.

For min del blir det nok versjon #2. Egentlig et vanskelig valg, for begge har sine kvaliteter mht. komp og utsnitt. Endelig avgjørelse for 2'ern var nok det lille innslaget av hvitt nede i høyrehjørnet.
Ellers et meget bra bilde, med et diffust og luftig inntrykk. Vakkert!

mvh Jan Frode
Hans Jacob H.

Stilig at kronbladene nærmest har blitt så tynne at både innside og utside synes. V1 klart best i mine øyne!
Kurt S.

Klarer rett og slett ikke å bestemme meg for hvilken versjon jeg liker best-:)
Synes begge ble flotte bilder.
Nydelige, duse farger og veldig fint valg av fokuspunkt.
Her har du jobba godt og fått til et flott bilde.
Mvh Kurt
Tone B.

Takker for kommentarer og synespunkter! Kjekt å høre at bildet faller i smak for det er jo alltid inspirerende! Synes dette er en fornøyerlig blomst å jobbe med. Det har blitt noen bilder av den med forskjellige vinkler, fokuspunkt og bruk av dybdeskarphet. Det er gøy og eksprimentere!

mvh Tone
Avsluttet .

Hei
Dette var et de lux bilde. En fortreffelig farvekomposisjon, herlig bruk av bildeflaten og fokuspunktet har du truffet 100% med på dette bilde.
v1 el. v2 samma det.
Perfekt.

mvh arild
Tone A.

Eit nydeleg blomebilde med eit vart og elegant uttrykk! Begge versjonane er flotte, men eg likte v1 best pga der er det mest blom og mindre stilk. Flotte fargar, fine linjer, og fine fargar. Kjempeflott komposisjon og det gule i bakgrunnen er flott. Fint lys spesielt på dei gule skiveblomane i midten og på dei mest gjennomsiktige kronblada.
:) Tone
Jonny E.

Hei hei

V1 e knalle bra, eg synes den slår V2 klart pga formatet.

I V2-formatet villa eg foretrukket blomsten lenger ned til venstre.

Dyktig utført det her Tone.


Ha en god kveld

. JonnyE
Torbjørn K.

V2 er klart best. Abstrakt og nydelig blomsterbilde. Egentlig ikke så veldig mye mer å si! Bra jobba!

Torbjørn
Audhild E.

Nydelig fokus, på akkurat de rette stedene.
Liker godt farger og komp. Best i v#2, der du har med
den lange fine stilken, som liksom drar blomsten mot høyre.

Meget pent bilde!

Mvh-Audhild
Tone B.

Takker igjen for hyggelige kommentarer og anbefaling av bildet!
Ser at meningene er delte ang v 1 og v 2, og det er bare slik det skal være :-) Fint at jeg kunne presentere noe for envher smak!

mvh Tone
Rune N.

Dette var jo delikat, da! Selv liker jeg 2-eren best, syns proposjonene er bedre der, og linjen stilken danner blir mer fullendt.

Ellers ville jeg ha foretrukket at blomsten pekte andre veien... Det er noe intiutivt med leseretningen kanskje, at det virker behageligere at retningen på bildet går fra venstre mot høyre? Jeg syns i alle fall at det blir behageligere når jeg ''flipper'' bildet horisontalt.

mvh
Rune
Kjell G.

Det blir etter hvert vanskelig å gjøre seg bemerket med blomsterbilder, fordi det legges ut så mange bra. Men her gjør du deg bemerket, fordi dette er veldig flott levert. V1 eller 2? Ja takk!
Inger-Lise S.

Hei Tone! Et supert macrobilde. Soft og delikat. Fargene er lekre, både i motiv og bakgrunn. Jeg velger v#1.

Inger-Lise
Tone B.

Takk til dere siste for kommentarer!

Rune; la ut en ny versjon, men flippet den kanskje vel mye. Hadde denne versjonen også og la den litt fort ut. Men jeg ser hva du sier, og er enig med deg der. Synes begge fungerer.

mvh Tone
Jonny E.

Hei igjen

Eg e litt uenig i leseretninga på V3,
når eg leser dette bildet fra venstre mot høyre vil eg lese
utenfra og inn i blomsten, eller for og si det på en annen
måte så vil eg lese innover i motivet.

På motiv der man vil gi en følelse av at motivet e på tur ut av bildet e det greit med motsatt leseretning... men det e etter mitt hode og med mine øya.



Ha en god kveld

. JonnyE
Tone B.

Hei Jonny,

Takker igjen for din kommentar og oppsummering av v 3. Jeg er enig med deg her - det blir feil i forhold til hvordan vi leser. Jeg har levert en serie med
3 av disse margaritt bildene mine og der ville kunden ha bildet som henger til høyre montert som v 3. Bildet til venstre er montert som v 1. Jeg synes det ble stilig når jeg såg bildene hengt opp på veggen, men som enkeltstående bilde er jeg helt enig med deg.

mvh Tone
Avsluttet .

Helt underbar! snyggt gjort./Annika
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu