Svarthvit fluesnapper
Denne har vel allerede tatt turen sørover. Kanske fanger den mygg et sted i Vest-Afrika.

Svarthviten er et trivelig innslag i skog, hager og parker rundt om i landet. Jeg har jobbet litt med å få den syngende i løvet, slik jeg selv ofte opplever fuglen.

Legger den ut for å ha en ny fugl i portfolioen, men håper også å få høre hva du synes om bildet.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm, f 2.8 AF-S II
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger747
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153238} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jørn B.

Flott bilde med god skarphet og diffus fin bakgrunn. Selv har jeg enda ikke klart å få et brukbart bilde av denne. Er litt usikker på de lysegrønne områdene, nede og ved ryggen/stjerten, men det hvite brystet er et så kraftig blikkfang at de ikke stjeler så mye oppmerksomhet.

Jørn
Jan O Ø.

Hei. Nydelig bilde. Skarp fugl med en veldig fin innramming. Bra jobba.
Mvh Jan O.
Bent O.

Hei Kjartan.

Likte dette bildet godt jeg også. Du har truffet perfekt med skarpheten, og lyset er veldig bra. Fint glimt i øyet på fuglen og bra fanget i den den synger. Synes den diffuse rammen bare var fin.

Mvh Bent.
Jon Erik V.

Hallo Kjartan!
Flott bilde av en sjarmerende art! Jeg er litt usikker på den diffuse rammeeffekten med tanke på forstyrrelser. Jeg må ærlig nok innrømme at det ble litt ubehagelig tunnelsyn av effekten, men et topp bilde til tross!
Mvh Jon

Steinulf L.

Teknisk upåklagelig dette her.
eh... hvordan får du den til å synge på kommando? ,-)
Jonny E.

Hei hei

Eg liker kikkereffekten på slike bilda, fint miljø.
Flott skarphet på øyet og med det rette glimtet.

For og pirke ser eg en del magneta i det hvite
som kanskje burde vært redusert.


Ha en god kveld

. JonnyE
Ole Petter D.

Veldig flott belysning og mange fine detaljer som fremkommer i den hvit fjærdrakten. Vil forøvrig bare bifalle de øvrige positive kommentarene. Det kunne kanskje være et forsøk værdt å trekke det diffuse litt lenger unna på fuglens venstre side.
Ole Petter
Kjartan T.

Takk for kommentarer fra dere alle.

Jørn B: Svarthviten er en morsom art å jobbe med så du får sette i gang når det blir april, ser at du har mange gode fuglebilder. Drømmen min er å få et godt bilde av den i lufta når den skal snappe et insekt. Begynte å nærme meg noe ok i sommer, men det trengs tid. Heldigvis er dette en ganske så tillitsfull art.

Steinulf L: Den synger jo nesten hele dagen denne fuglen, men bare fram til månedskifte mai/juni hos oss. Litt lyd av Svarthvit på en cd hjelper jo også ganske godt :)

Johnny E: Jeg ser også fargestikket, men ettersom det er tatt i kveldslys så lot jeg det ligge.
Roger V.

Hei
Fint artsbilde av fluesnappern.
Jeg syntes det meste er veldig bra, bortsett fra det diffuse område på venstre side. Samtidig er det jo et bilde tatt til fluesnapperens rette miljø, så det er vel vanskelig å ikke få uønskete detaljer med i bilde.

Mvh Roger
Hans-Gunnar H.

Hærlig utrykk og bilde!
Flott levert som vanlig dette!
Likte spesielt bruken av den naturlige innrammingen her...
MVH Hans-Gunnar
Per Harald O.

Nydelig, malerisk lyssetting finfin komp.
Det beviser at det er mulig å ta bilder med Nikon;)
Kjartan T.

Takk igjen til dere som legger igjen noen ord. Innramminga er vel ganske så naturlig her ja. Kan bare nevne at det blåste en ganske kraftig kveldsbris som satte løvet i bevegelse, dermed måtte det en del eksponeringer til for å få fuglen helt klar av bladene i forgrunnen.

PHO: Joda, Nikon er et greit verktøy. Det tåler turer i regn og kulde, og det tar bilder når du trykker på knappen. Dessuten får du mye billig, brukt Nikonutstyr nå når alle skal ha ''det som er best''.
Ketil K.

Deilig bilde av svarthvitfluesnapper. Innrammingen og lyset gjør dette til et meget severdig bilde. (Det ser ut til å være litt å gå på i detaljeringen i det lyse.)
Bård Lauris H.

Et fint portrett, men vet ikke helt om jeg liker innrammingen, og du har litt utbrenthet i brystet.
Magnar L.

Flott bilde av fluesnapper dette. Jeg likte veldig godt den fine diffuse innraminga rundt fuglen. Miljøet rundt fuglen kommer også godt fram. Herlig bilde!
mvh Magnar
Magnar L.

Flott bilde av fluesnapper dette. Jeg likte veldig godt den fine diffuse innraminga rundt fuglen. Miljøet rundt fuglen kommer også godt fram. Herlig bilde!
mvh Magnar
Kjartan T.

Takk igjen for synspunkter. Selv likte jeg godt innramminga, og det ser jeg jo at de fleste som har skrevet noen ord også gjør, men veldig greit å høre at noen også er litt mer i tvil.
Edvin S.

Hei Kjartan, har fått en slik en i hagen, og ei hunn,
men da jeg spilte denne ut gjennom vinduet; http://www.imv.uit.no/trekkfugl/SPOR_12.mp3
... så tror du ikke han tok hintet, og trodde det var en rival, så nå har han jaggu meg dobbeltsikret seg med 2 hunner.
Bigamist spør du meg ;-)

Har den ene kassa rett i front ut av vinduet her, men rekker ikke skikkelig med 300 mm, og 1,4X konverteren er borte i flyttesjauen, men jaggu skal jeg se om jeg ikke klarer en like fin en som du, og kanskje når den snapper noe mygg, men du verden for en fart det er på krabaten.

:: ~ Arne
Kjartan T.

Morsomt å høre Arne.

Ja, denne karen er kjent som en biggamist, men vær klar over at det finnes hanner som ser ut som hunner og som på den måten snikker seg inn og tar over hele styret. De forplanter altså sine gener videre i systemet ved å lure hannen til å tro at de er ufarlig. Såkalte ''sneaky fuckers''. Dette er godt beskrevet nettopp hos denne arten. Lykke til med fotograferinga. Håper du får noe bra - fin fugl å jobbe med!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu