~ myke linjer ~
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-02 11:07:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-09-02 13:43:27
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-09-02 18:09:15
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4
  • Nei
  • AnnetStativ + Fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger738
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153511} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Jeanette L.
Jeg liker utsnittet ditt og linjene, men jeg plages av uskarpheten, bevisst eller ikke, jeg syns ikke det funker.
Bra komposisjon.
Jeanette:-)
Tone B.
Hei Jeanette, takker for rask tilbakemelding! Uskarpheten er et bevisst valg her og gjort for å skape et ''soft'' inntrykk. Jeg har opptak av samme rosen hvor jeg har valgt et skarpt fokuspunkt og med en større dybdeskarphet, men de ble jeg ikke så fornøyd med. Takker igjen for ditt synspunkt!

mvh Tone
Steinulf L.
det blir veldig mye samme fargetoner og savner noe som fanger interessen når du bruker denne soft teknikken. beskjærer du bildet litt oppe og til høyre får du et mer konsentrert bilde.
Kjell G.
V2 er en forbedring. Det er interessante strukturer og linjer i bildet, men jeg har behov for å ha ett eller annet fastere / skarpere punkt å hvile øynene på. Men dét er jo ikke så lett når det gjelder nærbilder av roser.

Odd Tore S.
Hei, Tone!
Her er jeg i samme situasjon som du var du du kommenterte bil og krom: Dette har jeg ikke peiling på.
Jeg synes at det blir liten variasjon i fargetonene her og at form og linjespill lider noe under dette, og at den teksturen som er synlig på rosebladene mot øvre kant av bildet ikke passer helt inn i det softe uttrykket du har valgt ellers.
Min resept (som kvakksalver) ville være litt mer trøkk i farger og kontrast for å fremheve formene bedre, og samtidig softe vekk alle detaljer som ikke er en del av hovedspillet av former og linjer.
Jeg vet ikke om dette var forståelig, og tror ikke at dette er en enkel og grei sak.
Odd Tore
Nils G.
Du har fanget fine linjer her. Steinulf sitt forslag til beskjæring støtter jeg.
Jeg liker også å ha et fast fokuspunkt i et bilde, og min erfaring er som regel at de nærmeste flatene eller kantene bør være i fokus. Videre innover blir det mer smak og behag om dybdeskarphet.

Nils
Tone A.
Hei Tone!
Eit nydeleg bilde av rosa med eit mjukt og elegant uttrykk.I motsetning til dei andre så likte eg dette også pga at du med vilje har gitt det eit ''soft'' uttrykk. Elegante linjer og den lyse fargetonen som varier rundt mellom roseblada, likte eg. Eg likte utsnittet i v2 best. Men du kunne jo også ha lagt ut originalen også.
:) Tone
Tone B.
Hei og takk for kommentarer og mangen gode synspunkter. Jeg liker det softe og uskarpe i dette bildet, men jeg ser også klart hva dere andre etterlyser. Linjene i denne rosen tiltalte meg, og i jakten på å komme frem til noe mere enn en direkte avbildning har jeg kanskje blitt litt for ivrig. Jeg får vel ta meg en ny tur til gartneriet og jobbe videre med dette, og så håper jeg dere ikke blir lei rosebildene mine etter første forsøk :-)

Odd Tore; synes du har formidlet dine synspunkter vesetlig bedre enn jeg klarte med ''ting du ikke har peiling på''. Enig med deg ang teksturen i øvre kant, men jeg må desverre innrømme at jeg ikke vet hvordan jeg kan få endret dette i bildebehandlingen. Noen som vet hvordan jeg kan gjøre det?

Tone; kjekt du likte dette! V 1 er orginalen og valget av uskarpheten som er i bildet ble gjort under opptak.

mvh Tone
Odd Tore S.
Tekstur:
Prøv med Blur i første omgang.
Andre muligheter er valg av område og Gaussian Blur.
Dette her er en prøve-og-feile sak!
Odd Tore
Tone B.
Takk igjen for hjelp Odd Tore! Det settes stor pris på, og nå skal jeg prøve å øke mine ferdigheter i ps og se hva jeg kan få til!
Steinulf L.
Synes dette utvikler seg bra. Nils G har en svært så god kommentar.
Ann F.
Har sendt deg en mail med et forslag. Om du liker det, er det bra, hvis ikke er det også bra.
Mvh Ann
Tone B.
Takk til dere siste for synspunkter! De settes pris på!

Ann; Takk for en meget lærerik mail samt ditt forslag. Dette har jeg lagt ut som en v 4.

Har blitt litt flere versjoner enn det jeg vanligvis pleier å presentere, og liker å presentere, men jeg håper dere er overbærende denne gangen.

mvh Tone

Ann F.
Så hyggelig at du likte det, håper forklaringen var til å begripe og evt. kunne følges hvis du vil lage noe lignende. Funker fint på enkelte portetter også. Glemte å nevne at jeg brukte din V3 som redigeringsgrunnlag.
Mvh Ann
Karl Morten R.
Likte best ver. 3. Nydelig komposisjon. Liker det softe uttrykket. Enig med deg i at stor dybdeskarphet ikke alltid er tingen ved macrobilder. Flott bilde !

Mvh
Karl Morten
Jan Frode A.
Jeg blir sittende å veksle mellom versjonene #2 og #3. Foretrekker nok 2'ern. Her er utnittet best, samtidig som du får en mykere overgang fra linjene over blomstens sentrum. I 3'ern virker denne overgangen litt kunstig.
Egentlig savner jeg ikke noe spesielt fokuspunkt; et skarpt område. Her syntes jeg at linjer og sirkler, i sin litt duse og myke framtoning, holder i massevis . Sånn sett er jeg vel enig i din intensjon med bildet, de myke linjene. Jeg syntes du har kommet ut av det med et severdig bilde, fremdeles versjon #2 altså.

mvh Jan Frode
Roger K.
Hei hei, Tone!
Absolutt myke linjer her med flere alternativer å velge blandt. Velger meg versjon 3 jeg. Her ble fargene noe lunere i blomsten og skyggepartiene ble mere fremtredende. Skulle jeg småpirke savner jeg vel et litt bedre fokus på rosens sentrum.

Ha en flott helg

Mvh RK
Avsluttet .
Hei
Jeg må si det at oppbygningen i v1 er absolutt å foretrekke. v2 og v3 blir i mine øyne feil med den kappingen som der er gjort. v4 er jo så uskarpt og uklart og blir helt feil.
Jeg finner v1 meget interresant, fine softe linjeføringer, jo, veldig bra det.
Men, hvis du bruker Gaussian Blur slik som det er gjort på v3 i øvre del så tror jeg du sitter igjen med et meget bra bilde.

mvh arild
Stine J.
Hei Tone,

Mange versjoner her og jeg kommer så sent inn at jeg nøyer meg med å foreslå utsnittet i v4, med GB som i v3 men tonene i v1. ;-) Tror du da får et velbalansert og interessant bilde.

mvh Stine
Elise K.
Jeg synes dette ble flott, jeg. Hvilken versjon som er best, synes jeg er avhengig av hva det skal brukes til. Som et bilde som skal vise blomsten foreksempel i et blad, ville jeg valgt meg nummer 3. Dersom jeg skulle ha det paa veggen eller som bakgrunnsbilde til noe ville jeg valgt meg nummer 1. Flott jobbet er det uansett! :)

Mvh Elise Klaveness
Fred S.
Som Odd Tore må jeg også innrømme at jeg ikke har så mye peiling på dette. Det ligner imidlertid på marsipan, det har jeg greie på, og hvis jeg tenker meg at dette er en marsipanblomst, så synes jeg dette er gode greier !
Ellers må vel røpe for deg også at jeg ikke helt kan med disse defokuserte blomstene, enten de nå ligner på noe spiselig eller ikke, men litt delikate er de , alle de fire versjonene, særlig hvis jeg tar av meg brillene og myser på dem.
Nei, dette ble mye tøys, Tone, og det attpåtil på den angivelig seriøse avdelingen av foto.no. Jeg liker fargen, Æresord !

vh fred
Tone B.
Takk til dere siste for hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger! De settes som vanlig stor pris på!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu