Sitronsommerfugl (Gonepteryx rhamni)
Bildet inngår i albumet Tre vanlig sommerfuglarter - Mest av alt en illustrasjon av at til slikt passer et 180mm makroobjektiv med ganske åpen blender meget bra. Opptak for alle tre over ca. 1 times tid på en 10-15 meter lang strekning i utkanten av en åker - hvor tistler mv. tiltrakk seg disse og et par andre arter.
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Tamron 180/3.5 macro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 320 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger831
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153637} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Odd E. k.

Et meget flott bilde av en sitronsommerfugl på en tistel. Lysvinkelen inn på sommerfuglen og tistelen fremhever fargene og gjør bildet behagelig å se på. Knoppene i bakgrunnen til venstre er passe uskarpe og fyller opp det tomme rom der lenger bak. Fin varm bagrunnnsfarge som stemmer bra med sommerfuglens farger. Fint å kunne se at det går an å få gode bilder uten at en kommer for nært innpå blomsten og sommerfuglen.Et bra komponert bilde, der hovedmotivene er skarpe og rene. Bra!!!
Tone A.

Eit vakkert sommerfuglbilde med ein roleg bakgrunn med dus brunfarge som framhevar sitronsommerfuglen og blomen: vanleg knoppurt- Centaurea jacea- sine former og fargar. Skarpe detaljar både på sommarfuglen og knoppurta som både sommarfuglen og eit anna insektet sit på. Lyset gjer detaljane meir skarpe. Snabelen, dei grøne beima og mønsteret på sommerfuglvingene som er skarpe til under sommerfuglkroppen, der den er meir dus. Knoppurta strekk seg mot lyset saman med dei uskarpe knoppane bak, dei gir bildet litt dybde. Eit vakkert komponert bilde!
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.

vakker sommerfugl og et vakkert bilde av den. Alt stemmer i dette bildet. Lyset, bakgrunnen, skarpheten...Og utsnittet. Hele kompen er perfekt! Veldig godt å se på.

Hilsen ingebjørg :)
Ole Walter S.

flott bilde av en fargerik sommerfugl, skarpt og fint var det også. Måtte du vente lenge før den dukket opp eller har du et fast sted hvor du vet det er mange av dem?

mvh/Ole Walter Sundlo
monica p.

Hallo Carsten
Er denne virkelig vanlig???
Tror ikke jeg har sett denne før jeg, uansett et fint bilde med veldig behagelige farger og en fin bakgrunn som fremhever fargene, skarpheten sitter som vanlig som et skudd fra den kanten:o)
Mvh Monica:o)
Carsten A.

Monica P: Ja, sitronsommerfuglen er iallefall meget vanlig her på Østlandet, gjerne der innmark går over i utmark. Er det godvær og vokser vokser det f.eks. blomstrende tistler på stedet er besøk av disse tre artene (pluss mange andre) omtrent garantert. Sen juli og august er vel den tiden som passer best.

MVH CA
monica p.

Skal begynne å kikke litt bedre etter, har plenty tistler litt lenger oppi skogen her:o)
Mvh Monica:o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu