Bil
Jeg var ute og tok bilder med det nye kameraet mitt, av biler langs veien da dette var blandt de bedre
Jeg synes dette er bra fordi det er fartsfyllt og enkelt komponert.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 28-80 mm
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153652} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Torgeir T.

Hei Mads!
Bildet er uskrapt, finner ikke et punkt som er ordentlig skarpt på hele bilen. Og det skylles en ting, du bruker for lang lukkertid. Siden du ønsker hjelp skal jeg hjelpe deg litt med å lære deg denne teknikken litt bedre.

Hvis du er nybegynner på å ta panoreringer, altså følge et objekt i fart slik at bakgrunnen blir uskarp og ikke minst fartsfylt, er det smart å ikke starte på for lange lukkertider. Jeg har drevet med panoreringer en god stund, og jeg holder meg for det meste rundt 1/50s sekund eller 1/60s sekund.
Hvis du er nybegynner på dette bør du gjøre som jeg gjorde i starten, ta panoreringer på kortere lukkertider. På 1/100s sekund blir det ikke like stillig og fartsfylt som på 1/30s sekund, men man har mange ganger så stor sjanse som nybegynner til å få det skarpt, og man ser fortsatt at det er en panorering. De som tar skarpe bilder på rundt 1/30s sekund har lagt mange timer for å ikke si bilder bak seg for å få det til, det er derfor ikke rette lukkertiden å starte på for en nybegynner.

Start å ta noen bilder på 1/100s sekund, lær deg teknikken godt, og når du ser at bildene jevnlig blir skarpe (trenger ikke å være på hvert bilde, 3-5 av 10 på 1/100s sekund er bra) begynner du å trene deg med lengre lukkertider. Gå trinnvis, ikkk hopp rett fra 1/100s sekund til 1/30s sekund, jobb deg gjennom alle lukkertidene etterhvert som du får gode resultater jevnt på den forrige lukkertiden. Husk, det er stor forskjell mellom 1/100s sekund og 1/30s sekund, særlig når det kommer an på hvor stødig fotografen er på hånda.

Lykke til, håper dette var til hjelp og husk at øvelse gjør mester så jeg håper du øver litt på å panorere, det kan bli steike bra skal du se.
Torgeir T.

Bare kom på en ting til; Husk å følge motivet hele veien i en jevn flyt med det, til og med etter at du har trykket på utløseren og tatt bilde, det værste jeg vet når det gjelder panoreringene mine er at de blir ødelagt fordi jeg stanser for tidlig i flytten, altså akkurat når jeg trykker på utløseren eller like etter.

Veldig viktig detalj som jeg nesten holdt på å glemme.
Skulle det være noe mer så er det bare å ta kontakt på tengerud@gmail.com så skal jeg svare deg så godt jeg kan.

Torgeir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu