Brytning
Bildet inngår i albumet Ut mot Havet - I denne serien vil jeg samle forskjellige bilder fra kysten slik jeg opplever den.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 70-200mm f/2.8 G-AFS ED-IF VR
  • Brennvidde125mm
  • Blenderf/22
  • Lukker2s
  • Nei
  • AnnetStativ + Fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger698
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Tom T.
Hei !!

Dette bildet likte jeg umiddelbart. Enkelt rent og med nydelige farger.

MVH Tom
Eyvind R.
Enkel komposisjon som fungerer bra.. Fine mettede farger. Passe bevegelsesuskarpe bølger. Fint bilde.

MVh Eyvind
Steinulf L.
Enkelt og pent, vakre fargetoner og harmonisk plassering av fyret. Dette er bra.
Elise K.
Vakkert og stilrent! Flotte farger! Der får man lyst til å være!

Mvh Elise
Karl Morten R.
Lekkert bilde ! Enkel - men sterk - komposisjon ! Den ensomme fyrlykten er perfekt plassert i det gyldne snitt og gir et kraftig komplement til havet og himmelen ! Nydelige duse farger ! Flott eksponering ! Skulle gjerne ha vært der selv og tatt noen bilder ...

Mvh
Karl Morten
Tone A.
Eit nydeleg sjøbilde med flott stemning! Der er mest som ein høyrer bølgeskvulpet der dei bryt og renn inn mot stranda, slik du har fått fram bølgene. Flotte blåtonar og den rosa farga himmelen med sine lette skyer, fargar også sjøen der den slår mot land. Flott dybde med fyrtårnet som blikkfang og kontrast. Flott komposisjon og eit vakkert sjøbilde,Tone, flott fanga motiv!
:) Tone
Kurt S.
Du verden så flott.
Noen helt fantastisk fine farger.
Effekten av den lange lukkertiden og sola som lager et svakt rødskjær i bølgene i forgrunnen ble jo bare supert.
Sollyset og bølgeskummet nede til høyre ble faktisk viktige elementer for bildet. Uten dette kunne bildet fort blitt venstretungt og mistet balansen. (P.g.a fyrlyktas plassering)
Slik du klarte å få det til ble imidlertid bildet helt knallfint.
Et bilde man kan drømme om-:)
Mvh Kurt
Avsluttet .
Hei Tone
Jeg elsker slike ut mot havet bilder. Og dette bilde er jo et vannvittig flott skue, en herlig himmel og softede krusninger som får et rødlig skjær.

Velkomponert med fyrlykten til venstre, og bilde har fin balanse siden det er litt mer liv i bølgene nederst til høyre en over resten av havflaten.

Et herligt bilde.

mvh arild
Tone B.
Takk til dere alle for kommentarer. Gledelig at bildet faller i smak!

mvh Tone
Tom R.
Nydelig må vel være rette ordet her, og en flott komp.

Tom:)
Nina S.
Veldig vakre farger, et nydelig skue, blir spennende med fortsettelsen på serien din.
Mvh Nina
Kristin S.
Må bare henge meg på de andre her. Utrolig vakkert! Nydelige farger og bra komposisjon. Flott, flott!! :)

Mvh. Kristin
Venche J.
Ahhhh, så flott kveldsstemning. Virkelig en flott fargebombe dette. :)

Helt nyyydelig lys.

Wenche.
Fred S.
Har stor sans for blåtonene i bildet, særlig i de to bølgene. Har ingenting i mot det forholdsvis diskrete rødskjæret i sjøen heller, men jeg må enda en gang røpe at jeg har en fått en mer og mer inngrodd aversjon mot røde himler. Ingen rasjonell grunn til det; bortsett fra at det muligens kommer av at jeg har sett for mange glorete av det slaget her på dotten.
Ikke misforstå; himmelen din er ikke av det glorete slaget, og bildet er jo utifra tradisjonelle kriterier veldig pent, men det når ikke helt fram til meg. Formatet derimot har jeg stor sans for, og fyret gjør seg bra, som den nødvendigheten det er i et bilde med så store, nakne flater. Litt skarpere kunne det kanskje likevel ha vært.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.
Et nydelig stemningsbilde med fine komplementære farger,
velbalansert komposisjon, passende slørete vatn i sjøen.
Mvh-iav-
Hans Jacob H.
Det beste med bildet synes jeg er lysbrytningen i bølgene i forkant. Men den blir dessverre mye borte pga. litt for lang eksp. tid.
Jeg ville heller at økt den på bekostning av dybdeskarpheten og heller latt fyret i bakgrunnen bli uskarpt. Slik det er nå blir det hele litt for ''glatt'' etter min smak, med for mye sløring i vannet. Verden er forskjellig, og det er kritikerne også :-)
Hans Jacob H.
Eh.. jeg mener selvfølgelig kortere eksp. tid.. :)
Jan Frode A.
Flotte fargetoner i et enkelt, men vakkert motiv.
Spesielt er det lys- og fargespillet i sjøen som bidrar sterkt til at bildet blir noe mere enn en solnedgangstemning. Jeg syntes sløring og bevegelse er akkurat passe. Fin brytning med holmen og fyret i venstresida.

mvh Jan Frode
Tim Ø.
Dette sitter Tone ;-)
Dette kunne lett blitt ''Hval i solnedgang'', men det har du i høyeste grad ungått, mye takket være en veldig ren komposisjon.
Fargene slår meg nesten ut av stolen. Samtidig som det er behagelig. Beskjæringen er veldig vellykket. Først ser vi tredelingen. Så oppdager vi at både bakgrunn og forgrunn også er delt i to. Elegant.
Mvh Tim
Roger K.
Hei og god dag, Tone!
Det meste er vel sagt ovenfor og føyer meg inn i rekken av godord. Nydelig dette Tone. Mye flott som produseres langs fjæra. Med litt lang lukkertid og bølgeskummet lager flotte tegninger som her. Ser gjerne flere av denne sorten. Flott levert.

Ha en fortsatt fin dag

Mvh RK
Janne L.
Sterke farger du har valgt. Kanskje litt for sterke, muligens litt unaturligt. Selv om naturen har flotte sterke farger innimellom. Motivet er virkelig vakkert. Enkelt og flott.
Janne
Tone B.
Takk til dere alle sammen for kommentarer! De settes stor pris på hver og en! At meninger er delte hjelper en også til å se bildet med et nytt blikk!

mvh Tone
Avsluttet .
Fredfullt bilde med nydelige farger og en tiltalende komposisjon. Dette bildet ga meg virkelig ro sjelen.

MvhJRH
Odd Tore S.
Enkelt, fargerikt og flott, metervis (minst) med stemning.
Fyret er og bør være skarpt.
Bølgene er jeg noe usikker på. De virker litt halvskarpe, i den betydning av at de er både uskarpe og litt melkeaktig glassaktige samtidig. Her tror jeg at jeg ville eksperimentert med forskjellige lukkertider, men passet på at fyret holdt seg skarpt hele tiden, om nødvendig øket ISO for å kunne beholde nok dybdeskarphet.
Lysspillet i høyre kant er så fint at jeg ville vurdert om ikke det kunne gjøres mer synlig, f.eks. ved å velge kamerastandpunkt en del lenger til venstre, eller kanskje ved å bruke det som eget motiv. Det kunne vært spennende med lysspillet i den brytende bølgen.
Motiver som dette er mangelvare for Østlandets skogsmatroser!
Odd Tore
Johan K.
Veldig stemningsfullt og vakkert dette. Fargene er knall.
Fin plassering av fyrtårnet. Men jeg føler at høyresiden blir litt brått kuttet. Ønsker å se mer av den pga det fine lysspillet der.

Uansett, veldig stemningsfullt :)

Johan
Torbjørn K.
Dette synes jeg ble svært bra. Supre farger og fin komposisjon. Det uskarpe vannet gir et fint sug og bra dramatikk i bildet.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu