Midnattssol 1
Tatt i sommer i Bodø distriktet. Ikke behandlet eller beskåret.
Utstyr
  • Canon 350d
  • Canon EF 75-300 is
  • Brennvidde280mm
  • Blender-
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Christopher M.

Et nydelig bilde.
Fantastisk varme og glød.
Stilig at sola titter frem mellom de 2 fjellene.
BRA!
Kjetil G.

veldig fint bilde av solnedgang. slike bilder blir jeg vanligvis veldig fort lei av, men dette er noe annet. bra! :)
Jon Erik V.

Bra stemning her. Flotte farger. Det kunne godt vært med mere sjø og refleksjoner kontra himmel. Er det Landegode i bakgrunn?
Jon
Marius O.

Det er Landegode til høyre ja, og øst-siden av sandhornøya til venstre.
Kjartan T.

Hei Marius, godt å ha en ny namdaling her.

Som ditt forrige bilde, dette virker også litt uferdig på mange måter. Ikke bare i Photoshop (PS), men spesielt i forbindelse med opptaket (Hva du tenkte og ikke tenkte på da bildet ble tatt).

Jeg synes alltid det er greit å starte med hva du vil med bildet. Her ønsker du vel å gi oss en smak av stemninga på stedet.

Jeg synes godt du kan kutte bort deler av himmelen i bildet. Den er bare tom for meg, men betyr kanskje mer for deg? Kanskje skulle du ha hatt med mer av denne? Jeg vet ikke hvor mye du kan og har lest om komposisjon av bilder, men kan jo raskt gjengi noe jeg har skrevet til andre før her på Foto.no:

Prøv deg selv fram med å holde hånda like i overkant og i underkant av bilde ditt. Det kan kuttes på flere forskjellige måter og gi ulike utrykk. Hva liker du best selv?

Dersom du er tidlig i lærefasen som fotograf vil jeg anbefale deg å ta noen hvite ark, en penn og å sette deg ned å tegne inn fjell, vann, himmel og en trestamme.

Flytt rundt på ellementene i bildet og føl deg fram. Se hvordan midtstilte objekter og linjer i bildet kanskje gjør det hele litt kjedelig, men samtidig også tilfører ro. Se hva du synes er mest spennede.

Del bildet opp i tre vannrette og tre lodrette linjer, slik at alle delene blir like store. Som oftest havner både himmellinje, vannlinje og trestamme på en av disse 1/3dels linjene (I foto kalt ''det gyldene snitt'').

Se på denne måten hvor mye komposisjon utgjør for et bildet.
Kanskje vet du alt dette fra før, men noen kan jo lære av det...

Dette bildet er etter min mening en vakker bakgrunn, mange liker å ta nettopp slike stemninger, men før inn en forgrunn så skal du se at du har noe som er mer tiltalende. Se for deg noe så enkelt som en gutt med fiskerstanga her. Med sol og gutt plassert i hvert sitt gyldene snitt begynner det kanskje å ligne noe.

Etter hvert kan du til og med begynne å lyssette forgrunnen, skape bevegelse og eksperimentere. Kanskje vil du bare drite i alt av regler og tanker fra andre, alt er lov. Men jeg synes det er greit å vite litt om håndverket først.

Lykke til!

Neste gang skal jeg skrive litt om PS som bare er litt enkelt etterarbeid av et godt bilde, det kan aldri redde noe som i utganspunktet er dårlig håndverk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu