Bildet inngår i albumet New York -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-11 14:16:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18 70
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Hei Nina

Merkerlig kutting du har gjort her i øverste og høyre del av bilde!? Vet ikke hva det tilfører bilde.

Ellers et bra bilde av stoler jeg ikke ville sittet lenge på:). Fint med marmor-gulvet, eller er det ute på fortauet.

mvh arild
Hege J.

Hei Nina! :-)

Hvis du hadde fjernet stoldelene i øvre venstre og nedre høyre bildekant, ville bildet framstått minimalistisk og spennende. Du kan jo klone litt? Utsnittet for øvrig synes jeg er bra, med fin plassering av de to stolene, både i forhold til hverandre og i bildeflaten.

Liker at skyggen fra nettingen i stolene viser så godt på marmoren.

Mvh Hege
Stine J.

Hei Nina,

Enig med de andre angående kuttingen øverst og til høyre. Bildet hadde fått et renere uttrykk uten de avkappede stolene. Men når det er sagt, syns jeg de 2 hele trådstolene er fint plassert i forhold til hverandre og skyggen faller fint og lager gjentakende mønster på marmoren. Bra eksponert på tross av det harde sollyset. Ideelt sett tror jeg bildet ville tjent på enda mer rom i toppen, men utsnittet fungerer som det er også (- stoldelene øverst og til høyre). :-)

mvh Stine
Ivar H.

Bra. Og eg er ikkje sikker på om eg ville ha kutta noko som helst. Dei to stolane i kanten tilfører noko til bilete, om ein fjernar dei vert det berre eit ''vanleg'' bilete av to stolar som står tett saman på fint golv. Med dei halve stolane i kanten synest eg dei tomme flatene vert meir framheva. Det er viktig i dette bilete, synest eg, og gjev rom for tolkingar. Altså, lat biletet vera slik det er.
Fred S.

Du har helt sikkert en bevisst tanke med å beholde de små ''snuttene'' av stoler som stikker fra, men jeg aner ikke hvorfor; synes de forstyrrer mer enn de tilfører. De to andre er interessante ,både i kombinasjon med rutemønsteret på det steinlagte gulvet og med sine egne skygger. Kunne imidlertid ha tenkt meg det hele enda mer ''grafisk''. selv om kontrasten allerede er forholdsvis kraftig. Lurer også på om det ikke hadde vært bedre , rent komposisjonsmessig, å gi de to stolene en mindre dominerende plass i billedflaten.

vh fred
Tone B.

Hei Nina,

Det første som slo meg var at det var stilig med de to stolene i kantene. Det gjorde sitt til at dette ikke bare ble et bilde av to stoler. Men etter å ha sett v 2 er jeg ikke så sikker lenger. For at det skulle fungere helt tror jeg nok at jeg ville hatt mere avstand mellom de to stolene og de i kantene. Det grafiske uttrykket i v 2 er veldig passende!

mvh Tone
Pål Hilmar S.

Jeg synes det var bra å få det beskjært slik at de to symbolene var i fokus uten innslag fra de andre. Men jeg synes ikke det passet så bra med forandringen du har gjort i strukturen på versjon 2. Det ble for grovt og minste sin naturlighet.

Når det er sagt er det et flott skyggespill og en knallide du har satt sammen her. Det er rart hvor mye man kan se i to tomme stoler, spesilet i den stilen du har fotografert. Kreativt og godt observert.
Mike T.

Hei Nina.
Jeg tror at det her går mye etter smak og behag. Jeg liker vers#1 MYE bedre enn #2. Som nevnt, blir strukturen av stolene i vers#2 noe merkelig. Motivene virker litt ''oppstilt'' og ''kunstig'' på meg, mens vers#1 gir inntrykk av spontanitet. Også kompen tiltaler meg mer i vers#1.
Et åpent spørsmål forblir i vers#1: Hvor ble det av skyggen av den høyre stolen? Dette er for meg en gimmik som gjør bildet helt spesielt.
Hilsen
Mike
Mike T.

Burde ha sagt ''lengden i skyggen'' ;-)
Mike
Fred S.

Hei Nina: ser du har fulgt rådet mitt, men om det var så godt et ''råd'' er jeg litt i tvil om, når jeg ser resultatet. Tror det har skjedd et eller annet her, linjene framstår ''hakkete'', nesten litt piggtrådaktig, på min skjerm. Hva som er årsaken til det er ikke godt å si, men pussig at det skulle bli sånn. Foretrekker originalen framfor versjon 2 slik som den ble, men jeg mener fremdeles at et mer grafisk uttrykk vil gjøre seg, vel og merke hvis det blir teknisk vellykket.

vh fred
Hans Jacob H.

Jeg synes enern er klart best. (ikke ville jeg satt meg i piggtrådstolene i 2-ern i alle fall...)
De to stolene som stikker inn i kantene er med på å sette stolene i en sammenheng. Her er det masse stoler hulter til bulter, men to er satt sammen. Av to personer med tilknytning til hverandre.
Du får nok et mer grafisk rendyrket uttrykk med å ta de bort, men jeg synes altså at bildet taper seg på det.
Jan Frode A.

Så absolutt versjon #1 for min del.
Delene av stoler som kommer inn i bildeflata, syntes jeg tilfører noe spennende i bildet. Litt 'hulter til bulter' inntrykk. Når jeg ser 2'ern, forvinner dette inntrykket helt; det virker for oppstilt.
Flotte toner i bildet, og skyggene som faller på det flislagte gulvet, er topp. Lys og plassering gjør mye for helhetsinntrykket.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.

Spennede mønster og komposisjon. Bra observert og gjennomført!

Torbjørn
Jarl L. B.

Hei Nina.

Jeg liker versjon 2 best av en eller annen grunn. Kanskje fordi den er litt annerledes.. :-)
Kristoffer L.

Både stoler og skygger gir en fin, grafisk effekt i dette bildet.

Av de to versjonene foretrekker jeg avgjort v1, men savner å se endel mer av stolen helt til høyre, som nok har blitt kuttet av litt for langt til venstre. Stolen i overkant skulle jeg også gjerne ha sett mer av. Tror altså at disse ''hjørnestolene'' kunne skapt en fin diagonal, om bildet var litt tydeligere ankret fast i dem.

Mot en slik bakgrunn/steingolv kan det være morsomt å leke litt med linjer og mønstre fra slike stoler. Snu og dreie litt på dem, og f.eks. se hvordan mønsteret fra trådene i stolen og trådene i skyggen kan veve seg sammen på finurlige måter.

Bortsett fra den litt svake diagonalen synes jeg dette var et kurant og godt bilde. ;-)

- Kristoffer

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu