Frøtid
Blender 0.75 gir spesielle utfordringer både for fotograf og den som vil se på bildet.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Rayxar 50/0.75
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger988
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Kunstnerisk! Fine fargar i lag, og lyset gir ein flott stemning, føler eg. Reknar med du lurer på kva andre trur det er... Eg tippar på ringane i ein ringperm...!

Signe=)
Øystein S.

Artig effekt. Men hva er en Raxyar 50/0.75?
Jarle W.

Det er ikke ringene i en ringperm. Skal foreløpig avsløre såpass at det er et naturmotiv.

De Oude Delft Rayxar 50 mm f 0.75 er laget spesielt for bruk i røntgenutstyr og slett ikke til generell fotografering. Det finnes mange slike konstruksjoner, av de mer kjente er Rodenstock XR 75 mm f 1.1. Det har vist seg at disse objektivene kan levere ganske så spesielle bilder i synlig lys (og sikkert UV og IR også). Til vanlig foto må objektivene bygges om og få en vanlig kamerafatning. For nærmere info er Bjørn Rørslett den rette å snakke med, det er vel han som har dradd i gang denne farsotten med bruk av slikt utstyr. Det er flere brukere på dotten som har varianter av slik optikk, kommer på bl.a. BR, Rune Nilsson, Rune Tallaksen, Ola-E Hovshagen. Det er sikkert mange fler også.
Hvis du ser på bildene våre fremgår det at samtlige er av typen ''nærbilder'', dette pga avstanden fra speilet i kameraet. Skal et slik objektiv brukes på uendelig må nok kameraet spesialbygges uten speil og med andre tilpasninger.
En annen særegenhet er at det ikke finnes blender, slik at de alltid arbeider vidåpne. f 0.75 er lyst, kan faktisk være et problem på mange motiver.
Steinulf L.

En herlig variant. Klare og fine farger.
ingebjørg fyrileiv g.

Vidunderlig....Ja, dette falt jeg for! Nydelige farger og reflekser! Spennende og aldeles perfekt...!

hilsen ingebjørg
Svein B.

Spesielle effekter fra spesiell optikk, det er artig å se hvordan dere utfordrer kreativiteten ved å bruke optikk som for mang en tradisjonell makrofotograf ville være en stor begrensning- fast stor blender- null dybdeskarphet- ingen fokusering osv. Men dere gir oss jo bilder med spesielle uttrykk som også inspirerer og utfordrer vår kreativitet, det må vel sees på som et godt tegn?!

Jeg liker i allefall bildet, det myke preget disse objektivene gir er fint brukt her, linjene og overgangene blir akkurat passe duse. Tipper nå at dette bildet viser oss et frø fra geitrams jeg da.

Mvh
Svein B
Jarle W.

Takk for kommentarer. Motivet er som Svein Bekkum foreslår avblomstret geiterams med frø. Som Svein utdyper har objektivet fast stor blender og ingen innebygd fokusering. Man må se i søkeren og gå innpå motivet til det er i fokus. Det kan imidlertid brukes med mellomring for å komme enda nærmere enn objektivet gjør alene, på dette bildet er det brukt en gammel mellomring på ca 28 mm.
Øyvind A.

Fint, slik har vi ikke sett geitramsen før.
Jeg prøvde meg på samme motiv forleden. Men måtte gi opp, lyset var såpass sterkt at det ble for mye overeksponering selv på 1/8000 :-(
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu