Nok et bilde fra Rotvollfjæra i Trondheim. Dette stedet har blitt et av favorittstedene mine for fotografering her i trønderbyen.
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 17-40mm f/4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/16
  • Lukker0.7s
  • FilmtypeISO100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154988} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Magnar B.
Artig motiv med spennande struktur i forgrunnen. Syns dette vart bra ! Lurer på om eg ville kutta bort litt himmel for å få færre element i bildet?
Steinulf L.
Utsnittet fungerer ikke så godt for meg. Kutter du ned til skybanken har du straks et bilde med mye mer sug.
Avsluttet .
Rotvollfjæra er tydeligvis stedet for dere i trønderbyen :-)

Det er interessant å se hvordan havet har formet sanden i et slags gjentagende mønster, så teksturen i forgrunnen synes jeg kommer godt frem. Med et slikt kamerastandpunkt og valg av utsnitt blir dybden også meget bra.

MvhJRH
Audhild E.
Veldig fin forgrunn. Flott med så lav kameravinkel.
Nydelige farger du har fått frem.
Er enig i å kutte øverste skylag.

Mvh-Audhild
Christian I.
Flott med lav vinkel! Liker veldig godt når du får slike speilinger i sanden/vannet. Er enig med Steinulf, det hadde vert mer sprut i bildet om du hadde kuttet litt av toppen, fått mer fokus på stranden/havet. Ellers så synest eg du har blikket for landskaps-motiv, så her er det berre å stå på!! Liker bidragene dine, er med på å heve kvaliteten her på foto.no :-)

Mvh
Christian...
Stine J.
Spennende forgrunn her, men jeg kunne faktisk tenkt meg bildet fra enda lavere vinkel og med tang og taren mer i fokus. Forøvrig enig med Steinulf i at en kutt fra toppen vil heve inntrykket. Gode farger og ok lys.

mvh Stine
Tone A.
Spesiell forgrunn med mønsteret i strandkanten. Flotte kontrastar med dette mønsteret og taren som ligg i haugar spredt utover, til den rolege sjøen bakerst i bildet. Fint kamerastandpunkt, fin dybde og fine fargar. Lyset er fint på forgrunnen og taren. Eit fint landskapsbilde der du har fått fram eit særpreg i naturen!
:) Tone
Kurt S.
Enig i forslaget om et kutt i toppen. Ville kuttet like under de øverste skyene.
Synes dette ble flott. Forgrunnen med fine mønstre og en litt kjølig fargetone kommer i fin kontrast til de litt varmere fargene i bakgrunnen.
Litt pirk: Det skjellet som ligger nede til høyre ville jeg hatt litt lenger inn i bildet. Kommer litt for nært bildekanten nå, synes jeg, og ville da klonet det bort.
Et fint motiv og absolutt et severdig bilde.
Mvh Kurt
Jan Frode A.
Ser ut som du har vært her på en tid da forholdene har vært helt optimale: Fjære sjø som legger igjen mønsteret i sandbankene, ruskevær med vinder og strømmer som har latt disse tangklasene drive opp i fjæra, og ikke minst lyset.
Vel, kanskje er jeg litt inhabil i forhold til det å skryte for mye av bildet siden jeg kjenner området og forholdene ganske godt etterhvert :-)
Men duverden, dette er virkelig bra. Syntes at utsnittet fungerer godt; høy himmel med det mørke skypartiet øverst som balanserer godt med forgrunnen.
Flott mønster og lys i 'sandgjørma'. Dybden er upåklagelig. Det lave standpunktet gir mye ekstra i så måte.
Ville nok ha plukka bort steinen/skjellet.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.
Hei og takk for kommentarer!

Jeg ser at det er delte meninger om utsnittet. Jeg liker det egentlig best slik det er nå, da jeg føler at skyene øverst balanserer forgrunnen. Kutter jeg disse, føler jeg at det blir for mye forgrunn. Jeg er enig i at sjellet burde vært klonet bort. Får se om jeg får tid til å legge ut en ny versjon etterhvert.

Torbjørn
Tone B.
Liker gjenntagelsene i linjer og former i sanden, og er enig med de som foreslår kutt for å legge enda mere fokus på forgrunnen. Om du velger å beholde bildet slik det er har du alikevel en fin inndeling av bildeflaten, og bildet er pent uansett. Fin komposisjon med dybde og fine naturlige fargetoner. Faller i smak dette!

mvh Tone
Hans Jacob H.
Jeg synes du skal la bildet være som det er, med både skjell og sky.
Fin struktur i sanden, et lite ekstra interessepunkt med skjellet skader ikke mitt øye, og skyen øverst gir litt dramatikk og en fin avslutning.
Ketil K.
Pent, men føler at det mangler rytme i bildet. Strukturen i forgrunnen brytes opp av de litt rotete tankvasene, som gir en manglende ro i bildet.
Johan K.
For min del kan utsnittet være slik det er.
Mye forgrunn, og en god dybdefølelse. Fine farger, og kan sikkert fungere godt i en S/H-variant og.
Uansett, pent bilde

Johan
Torbjørn K.
Hei og takk til dere siste også! Tok et lignende bilde i sort-hvitt den samme kvelden som jeg tenkte å legge ut snart. Her likte jeg dog de fine blåfargene i sanden, så dette ble en fargeversjon.

Torbjørn
Odd Tore S.
Ganske spenstig å velge høydeformat her synes jeg. På en måte funker det, på en annen blir det liksom minst to motiver som henger sånn passe sammen. Ketil gir uttrykk for det som også er mitt hovedinntrykk.
Det fikk meg til umiddelbart i å drømme meg bort i de mulighetene bare bølgene i sanden kunne gitt til linjespill og kanskje halv-abstraksjoner, gjerne spunnet rundt skjellet i sanden.
Jeg begriper ikke hvordan jeg kunne unngå å se alle de spennende motivene i området rundt Rotvoll mens jeg bodde i Nordliveien. Kanskje var jeg for opptatt av studiene?
Odd Tore
Nina S.
Likte dette, ikke noe kutt, fin balanse, flotte farger, fint innslag med rødt på himmelen, enig med dette lille skjellet som burde klones vekk, spennende med alle de forskjellige blåtonene innover i bildet.
Mvh Nina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu