Bildet inngår i albumet Underwood - Under the wood is the underwood
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155460} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Nina S.
Skikkelig grensesprengende dette, artig vinkling, spennende komposisjon, fine gråtoner, som vanlig.
Mvh Nina
Judit W.
Hei Kristoffer!

I like the lighting among the trees in the background very much. And the twisting roots in the foreground are just amazing as well. Very nice tones of black & white colours. Your photo is very well taken and done. Elegant masterpiece!

Judit :)
Pål Hilmar S.
Nesten litt paranoid av å se på dette. De kommer å tar deg-bildet. Slike røtter ser så jævlig robuste ut (noe de jo tross alt er!) og her har du fått frem det massive ved hjelp av en bra vinkel. It never stops...
Thomas R.
Tøfft bilde. Jeg ville kanskje hatt med enda litt mer av bakken foran på bekostning av litt himmel.
Avsluttet .
interessant og klassisk skog/landskapsbilde
bra drag i skogen bak og røttene i forgrunn

lurer på om røttene kunne vært gjort hakket lysere, særlig i mellom/høylys. Ikke mye, men bare en liten justering tror jeg ville lettet opp i bunn, blir akkuratt for tung i bunn her for meg.

Ø
Avsluttet .
se bort fra kritikken jeg ga i stad, skjermen jeg satt på var stilt til å vise halv gammaverdi. Tonene i forgrunn sitter som et skudd.

Ø
Ronnie S.
Jeg er villig til å gå så langt som å visualisere røttene som hovedmotiv og tone ned trestammene her. Altså jobbe frem mer dynamikk i rotsystemet og gjøre trærne mørkere. Mest fordi jeg ikke ser det mørke skumle, men det fasinerende systemet av røtter som det mest interessante i bildet.
Odd Tore S.
Et motiv som fanger min interesse, særlig fordi jeg har jobbet en god del med en tilsvarende sak selv, uten å ha grunn til å mene at jeg har kommet i mål.
Naturligvis betyr dette at jeg er forutinntatt, i alle fall når det gjelder utsnitt og vinkling.
Jeg mener derfor primært at rotsystemet burde fått mer av bildeflaten, helst mer vidvinkelvirkning, og at trærne får for mye plass.
Alternativt at flatefordeling er tilnærmet OK, men at kontrasten mellom det jordbundne og det himmelstrebende burde vært mye større, igjen ved bruk av mer vidvinkeleffekt.
På denne skjermen blir delen med røttene for mørk til å gi et skikkelig inntrykk av den dynamikk som rotsystemet kan gi.
Forutinntatt, men likevel min ærlige mening.
Odd Tore
Jeanette L.
Hei Kristoffer!
Kult motiv! Bra sett. Ville kuttet ca en cm på venstre side, det er ett eller annet der som forstyrrer. Også er det synd at røttene, som er selve bildet, er så mørke! (ihvertfall på min skjerm)
Ville ha prøvd å lysne det så mye som teknisk mulig.
Bra motiv!
Hilsen Jeanette:-)
Kristoffer L.
Tusen takk for gode og konstruktive kommentarer og forslag!

Jeg har arbeidet med dette som et ''natt og dag''-bilde, og er enig i at bildets nedre del er mørk. Detaljene er der, men som jeg ser av kommentarene kommer de ikke godt nok fram på alle skjermer. Opprinnelig er rot-delen av bildet langt lysere. Her ønsket jeg imidlertid å dyrke fram et mer ''underjordisk'' preg, som symbolsk kontrast til dagslys-skogen i den øvre delen av bildet. Kanskje vil det hjelpe å se bildet i fullskjerm mot svart bakgrunn - gjerne i et mørkt rom... Se også gjerne den siste kommentaren fra ØTB ovenfor angående dette.

Når det gjelder utsnittet, har jeg flere bilder av dette motivet, med og uten trær, og med litt forskjellig vinkling ned mot røttene. Noen av dem har en temmelig ekstrem vidvinkeleffekt. Likevel endte jeg opp med versjonen hvor kameraet var tilnærmelsesvis i vater. Dette av hensyn til trærne (som jeg fant bildet meningsløst uten), og balansen i bildet. Beskjæringer kan en likevel alltids diskutere. Jeg tror Jeanette har rett i at et lite kutt til venstre (kanskje da også tilsvarende i toppen) kan ha noe for seg. Dette (og andre forslag) skal jeg se nærmere på før jeg printer det ut i større format.

Igjen, tusen takk til alle for verdifulle tilbakemeldinger!

- Kristoffer
Johan K.
Burde sees med fullskjerm svart bakgrunn ja :)
Liker at røttene er så mørke som de er her.
Får et lite sug innover i bildet. Finfin, noe dyster stemning...
Likte dette

Johan
jeanette h.
wow dette likte jeg!! men naar jeg titter paa det i fullscreen, er det to ting jeg vil pirke paa(for pirkete er jeg) Treerne i bakgrunnen er nesten helt utviska, og her fooler kanskje jeg at det ikke funket saa bra. kunne heller sett de treerne du har i http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=182847 i bakgrunnen enn naar de blir saa utviska. tror hvertfall de ikke lofter bildet ditt. noe annet jeg saa er at bildet ditt er litt utviska paa kantene, men etter av aa titte paa det en gang til, likte jeg det faktisk..jeg tror paa mer enn foorsteinntrykk!! :)
men dette likte jeg!!
ha en flott dag!

jh
Susanne H.
Jeg likte dette bildet veldig godt. Som det er sagt tidligere, så får man en følelse av at treet lever og at den kommer for å ta deg. Spennende og dyster stemning.

Takk for de hyggelige kommentarene forresten :)
Skjønner hva du mener med en felles toneunivers,hehe, og motivunivers for den saks skyld :)

Mvh
Susanne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu