toogethalvt sekund i Parken
15. sept. 2005 klokka 19:46. Regn og vind. 5-6c og hustrig.
Parken mellom Statoil og Lærerhøgskolen, Rotvoll i Trondheim.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker2,5s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ + gjennomvåt og frossen fotograf
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger507
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155603} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Inger-Lise S.

Høsten er fin den, noe du har formidlet godt her. Friske farger og en komposisjon jeg har sansen for. Spesielt fargene og lyset i vannet ble vakre.
Jeg tenkte først at jeg ville ha kuttet bort buskene i bakgrunnen,altså ca 1,5 cm, men gikk bort i fra det. Et bilde jeg liker godt.

Inger-Lise
Avsluttet .

Jeg liker bildeutsnittet du har valgt.
Motivet med vannet som glinser i forgrunnen, det grønne gresset, trestammene og de høstfargede bladene som naturen har strødd omkring, er elementer som jeg synes passer fint inn.

Jeg synes bildet funker både med og uten hekk. Hekken tilfører bildet noe positiv synes jeg.

MvhJRH
Helge A.

Hei Jan Frode
Dette likte jeg. Bra komposisjon, hvor hekken må være med, synes jeg.
Som vanlig fra deg, fine farger og god fargemetning. Speilingen i vannet hever bildet litt ekstra, og det spredte løvet gir inntrykk av at høsten er i anmars.
PS. Takk for anbefalingen av Londonbildet. Jeg har fått oppgradert nå, så jeg får adgang til alle funksjoner :-)

Helge
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte godt bildeutsnittet du har valgt.
Artig med den låge kameravinkelen.
Og vakre høstfarger, fint med vannpytten som speiler fargene.
mvh Inger Anne
Judit W.

God kveld Jan Frode :)

I like the way as you give us the exact time and weather-report! I won't do that ;-))
This photo is very nice – the colours are amazing. I like the structure of your composition very much. Perfect! The autumn is beautiful – in its colours!

Judit :)
Audhild E.

Likte godt utsnittet og det passende formatet.
Sterke flotte farger, kanskje litt mørkt,men ok..
Det røde gav høstlig preg.
Flott bilde!

Mvh-Audhild
Espen A. I.

Nok en gang en fargeklatt fra deg. Nok en gang like bra! Likte beskjæringen av buskene, det gjorde seg godt i bildet. Løvet er veldig fint og trærne skaper dybde. Godt gjort.

Mvh Espen
Tone A.

Flotte fargar med desse fargerike blada strødd utover den grøne plenen og flytande i regnvatnet. Også bakerst er det haustfagar som går att, antakeleg ein hekk av svartsurbær-(aronia melanocarpa). flott med trea innover som gir fin dybde. Tittelen og skildringa av været gjer at ein ser på bildet med denne skildringa i minnet. Om det er surt og kaldt så har du fått til eit fagerik bilde med flott hauststemning. Flott komponert og eit lågt kamerastandpunkt gjer mykje for bildet.
:) Tone
Fred S.

Tenkte at du ville slå deg riktig løs i fargeskrinet når høstfargene dukket opp, men her har du holdt deg rimelig nøktern. Liker særlig speilingene og røde lauvene pent dandert av Mother Nature, og alt i alt er dette pent nok, men kanskje ikke av dine fotografiske høydepunkter. Men det er forresten få som kan få en eng, eller i dette tilfellet plen, til å se så innbydende grønn ut som du; du skulle ha vært gartner...

vh fred
Lasse E.

Jeg blar gjennom bildene og stopper ved dette. Imponerende! Antar at du har kuttet det oppe, og utsnittet er etter min mening blitt veldig bra. Trestammene og elven, og se på det stilige blå og gule lyste i vannet! Bladene på vannet kan da ikke være ekte? Er de kopiert inn i bildet=
Karl Morten R.

Spennende perspektiv (er det froskeperspektiv du har valgt?) Nydelig komposisjon ! Liker måten trærne viser vei innover til venstre. Artig panorama-utsnitt. Klare og mettede farger ! Herlige reflekser i vannet. Enig med Judith ang. opplysninger om tid og vær. Flott bilde !

Mvh
Karl Morten
Torbjørn K.

Velkomponert med flotte farger i klassisk JFA-stil. Her liker jeg spesielt godt refleksjonene i vannet nede til venstre. Bra dette!

Torbjørn
Avsluttet .

Har lest alt det de andre har skrevet , men det er noe med Kontrasten i dette bildet som ikke stemmer helt ..
Jeg synest det blir for mørkt på trestammene og i hekken bak i bildet..
Samt litt på plenen fremme , det var min mening :-)
Ellers fungerer dette helt fint.

Vennlig Hilsen

Tord Andre
Johan K.

Fargerikt og flott høstbilde. Føler høststemningen godt :)
Komposisjonen sitter godt. Reflkeksjonene i vannet gjør veldig mye for bildet synes jeg

Johan
ingebjørg fyrileiv g.

nydelig, jan fode. Alt er perfekt...utsnittet, fargene (knall!!) og motivet..
Du er flink til å levere blinkskudd!

ingebjørg
Ronnie S.

Flott bilde!
Mike T.

Hei Jan Frode.
Her har du virkelig tryllet med lukkertiden, blender og ISO :-) :-). Dette går langt over hva jeg ville tør selv. Men bildet gir meg inspirasjon til å forsøke meg også i mørkt og trist vær.
Dette var flott!
Hilsen
Mike
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Ja ikke hadde jeg giddet å tuklet med alt det der i slikt vær, imponerende.

Jeg synes bildet fungerer veldig godt, utsnitt, farver er bra, et litt anderledes og spennende høstbilde.

Men, det gule som gjenspeiles i asfalten vet jeg ikke hvorfor er der og derfor bør det vekk, eller kanskje det er speiling av regnfrakken din?. Og så har plenen en mørkere flekk, mellom trestammene, litt nærmere den nærmeste trestammen, hvis det er skygge så vet jeg ikke hvorfra den kommer.

mvh arild
Elise K.

Jeg gleder meg hver gang jeg ser du har lagt ut et nytt bilde, og har aldri blitt skuffet. Liker som vanlig de flotte mettede fargene og utsnittet. Speilingen i vannet gir flott dybde. Håper du ble like fornøyd som meg med valget...;-)

Mvh Elise Klaveness
Kurt S.

Veldig flott. Et lite kunstverk-:)
Ettersom jeg studerer bildet går det opp for meg at dette faktisk er et av dine bedre bilder.
Flott utsnitt, gjennomtenkt og fin komposisjon og flotte farger/fargenyanser.
Det gule til venstre må være der. Denne gule fargeklatten balanserer fint mot den ganske skarpe grønnfargen oppe til høyre. Uten denne fargeklatten ville bildet blitt for mørkt og tungt til venstre.
Flott å se hvordan det grønne i gresset forandrer nyanse fra forgrunnen til lengere inn i bildet.
Det røde i hekken i bakgrunnen danner en flott avslutning.
Veldig bra!
Mvh Kurt
Nina S.

Veldig bra, en utrolig kraft i fargene, en flott komposisjon med de mørke stammene og sterke innslag av rødt.
Mvh Nina
Jan Frode A.

God kvelden alle sammen, og takk for kommentarene :-)

Thank you Judit, for you comments, and for not giving the weather report ;-)

Jeg får starte med forgrunnen her, siden noen nevner elv og vann. Forgrunnen er en gjennomblaut grusvei, med vannansamling langs kanten mot plenen. Så grunnen til at jeg var gjennomvåt og frossen, var ikke at jeg plumpa uti vannet eller elva for å ta bildet. Jeg hadde allerede trasket rundt i Rotvollfjæra (som ligger like nedenfor her) i en drøy times tid, i øse pøse regnvær, 5-6c og vind. Så til deg Lasse, bladene er ekte nok der de ligger på veien. Jeg skal innrømme at jeg klona inn etpar i det mørke feltet mellom det gule og det blågrå lyset, for at det ikke skulle bli så tomt og tungt. Bortsett fra disse to, er de andre slik som de lå der.

Om lyset: Klokka 19:46 var der allerede blitt ganske mørkt. Lyskildene er hovedsakelig gatelys langs denne gangveien. En lyktestolpe (som jeg klona bort) står mellom det 2. og 3. treet ifra venstre. Det er denne som gir det gule lyset du nevner Arild, altså ikke meg i gul regnfrakk :-) (Et plagg jeg forresten forbinder med tyske bobilturister langs de danske strender). Videre står der en lyktestolpe et stykke bortenfor høyre bildekant. På en gangvei langs hekken i bakgrunnen, står der 3 -4 stk. innenfor bildeutsnittet (som også er klona bort). Det er nok årsaken til de spesielle skyggene som blir nevnt.

Nå det gjelder utsnittet, valgte jeg å beskjære langs øvrekanten av hekken. Like bak ligger et hus som kunne skimtes på originalfila. Forgrunnen er også beskåret litt, da fargetonene begynte å gå over til grå grus.

Artig var det i alle fall å forsøke seg med lang lukkertid (2,5 sek., derav tittelen på bildet), og denne belysningen. Skal innrømme at jeg var sabla spent på resultatet da jeg kom hjem og fikk bildene over på pc'en. Heldigvis var der godt ly for vær og vind akkurat her med det store Statoilbygget som le for vinden, og trærne som paraply for regnet, så det ser ut som jeg kom rimelig godt ifra denne seansen.

mvh Jan Frode :-)
Odd Tore S.

Et hverdagslig motiv som vi fleste plasker rundt i uten å bli annet enn våte, men som du har sett og gjort mye ut av.
Kraftige farger, fine reflekser, bra komp gjør dette til et litt annerledes og meget effektivt høstinntrykk. Jeg kjenner det surkler i skoene.
Odd Tore
Knut L.

Hei Jan Frode.

Godt sett - tøfft utsnitt - fint komponert.

Lysende, vakre farger.

Anderledes og meget severdig bilde. Og dekorativt til tusen.

mvh
Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu