\ Calluna vulgaris \ lyng med fargerik bakgrunn \
Dette bildet har eg teke av lyngen på ein vindfull dag. Lyngen står i ei av krukkene mine.
Bildet inngår i albumet - I mine blåe krukker - -
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger373
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155713} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Tone,

her var det diffusheten i bakgrunnen og de fantastiske fargene der som tiltalte meg mest, lyngen er naturligvis severdig, særlig i form av at den skrår diagonalt parallelt med andre og meir diffuse i bildeflaten.

bra utført Tone!

Mvh Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

fine farger her. Den blå lyngen passer godt til bakgrunnen. Er litt usikker på det røde. Kaskje jeg ville ha kappet slik at lyngen kommer i hjørnet..!?

Liker de som ikke er i fokus. Litt malerisk..Ville ha klonet bort i venstre hjørne. Det irriterer litt.
Fint bilde:)

Hilsen ingebjørg
Inger-Lise S.

Dette liker jeg veldig godt! Motiv, komposisjon, farger..Utførelse..Meget bra!

Inger-Lise
Audhild E.

Hei Tone!
Liker godt fargene. Meget spesiell og fin komposisjon.
Flott bilde.

Mvh-Audhild
Vu N.

sterke fine farger ,annerledes komp.!

Flott bilde

mvh Vu
Avsluttet .

Hei Tone

Du har i 2-3 av dine siste bilder brukt en ny vri når det gjelder bakgrunn til dine blomster-macro. En bakgrunn der jeg nesten trodde du hadde tatt i bruk et verktøy i PS, nemlig ''Gradient Tool''.

Jeg må nok si at jeg ikke er så veldig begeistret over den bakgrunnen du har valgt, annerledes og nytt, ja vet ikke.

For ordens skyld, i siste bilde forklarte du hva bakgrunnen var, så jeg mistenker deg ikke for å bruke det PS verktøyet.

Kanskje en ny ''Tone-stil'':)

mvh arild
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode tibakemeldingar.
Arild: eg er dårleg når det gjeld PS, så det har eg ikkje brukt. Mange av desse makromotiva har eg brukt mykje tid på og har teke mange bilde for å få til eit som er bra nok. Klokkelyng skulle eg legga ut i dag på dotten. Eg har tatt mange bilde av den uten at eg har vore fornøyd.Så det gjekk ikkje.

Eg har 10 store krukker utanfor huset. Dei to siste bilda er ifrå krukkene og då er det ikkje nokon naturleg bakgrunn. Difor vert det ikkje lett å ta eit makrobilde. Men alle makrobilde av blomar treng ikkje vera like. Dette er ein lyng som er blåfarga. I bakgrunnen av lyngen, såg eg at den fleirfarga dørmatta kom med. Dette vart ein litt annleis effekt, samtidig som den har haustfargane i seg. Eg har ikkje funne meg noko stil ennå!
:) Tone
Avsluttet .

Fargerikt og flott bilde.
Jeg liker overgangene og den litt uvante komposisjonen. Ellers synes jeg Inger Anne sier mye klokt.

MvhJRH
Torbjørn K.

Dette minner litt om stilen til Bjørn Røslett. Spesiell komposisjon som i utgangspunktet virker flat, men siden ''blomster-grenene'' blir mer og mer uskarpe gir dette dybde i bildet. Nesten overnaturlige og spennende farger. Jeg er nok litt mer tradisjonell og liker det ''naturlige'' naturfotoet fremfor det overnaturlige og kreative, men Bjørn Røslett har jo mange tilhengere innenfor denne sjangeren.

Torbjørn
Karl Morten R.

Spennende komposisjon ! Liker måten lyngen skrår mot venstre mens bakgrunnen skrår mot høyre. Nydelige farger. Enig med kommentar ovenfor om å klone vekk element i nedre venstre hjørne.

Mvh
Karl Morten
Rune T.

Et unektelig noe spesielt bilde som ikke er dagligdags. Tenker ikke på motivet men på den utfordrende fargesammensetningen du har valgt. Synes ikke det helt funker slik det fremstår nå. Årsaken til det er netopp lyngen som blir ganske kjedelig mot den fargesterke bakgrunnen. Hvis du har lyng med kontrastfarger mot den bakgrunnen vil det derimot bli et bilde med smell!
Mvh
Rune
Tone A.

Takk til dei siste for kommentarar med ulike meiningar om bakgrunnen og komposisjonen.
Torbjørn: Eg veit ikkje kven Bjørn Rørslett er. Også eg likar best makrobilde med naturleg bakgrunn, og dei har eg mange blomebilde naturen sine fargar.
Difor tok eg med dette bildet for å bryta litt med stilen, pga at fargane var så fine. Så eg skal endra på tittelen på bildet, slik at det er bakgrunnen som kjem best fram.
:) Tone
Ann F.

Freske bakgrunnsfarger, nesten så de tar luven fra lyngen som er så spinkel.
Jeg har absolutt sans for nærfoto med fargekollisjoner og en passe dose galskap og frekkhet (se f.eks. bilde nr. 187164), men her ble det veldig mye. Faktisk så mye at bakgrunnen er et bilde i seg selv. Eller - ta bildet om igjen, bøy unna de to kvistene som nå er skarpe, reduser på størrelsen av det orange feltet og ta bildet med bare uskarpe lyngkvaster - ?
Men du skal ha poeng i boka for frekkhet og forsøk, for gjentatte former innover i bildet.
Har aldri sett så blå røsslyng, bare i diverse rosa og mot blålilla varianter.
Men siden den vokser hos deg, går jeg ut fra at du er sikker på navnet?
Mvh Ann
Fred S.

Fine bakgrunnsfarger og kreativ vinkling er plusset her.

vh fred
Tone A.

Takk for dei siste kommentarane.
Ann: dette er vanleg kvit lyng (Calluna) som berre er farga blå, dvs at den er kjøpt slik. Og du er inne på noko, bakgrunnen er eit bilde i seg sjølv. Men det er ikkje lett å få ei dørmatte spanande heller. Fint å få tankar og råd når ein prøver noko nytt!
:) Tone
Jan Frode A.

For min del er det bakgrunnen spesielt som bidrar til å heve dette bildet til langt over et gjennomsnitts blomstermotiv. Selvfølgelig er den skråstilte komposisjoen også meget vellykka. Fargene balanserer godt isammen gjennom hele bildeflata.
At disse kvistene med lyng tones ut bakover, gir en spesiell dybde i bildet.
Jeg syntes dette ble veldig flott, og ganske så annerledes.

mvh Jan Frode
Steinulf L.


Denne har gått meg hus forbi. Nydelig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu