Cortona
En vakker by i Italia, dette er synes jeg en vakker trapp, usikker på komposisjonen, liker det nestensymmetriske.
Bildet inngår i albumet Italia -
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde52mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger528
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156039} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Torbjørn K.
Mange fine linjer i dette bildet! Jeg synes kanskje det blir litt for ''overveldende.'' Slik jeg ser det så er det linjene som er grunnen til at du tok dette bildet her, det vil derfor være naturlig å rette blikket mot disse. De tre blomsterkrukkene stjeler dog veldig mye oppmerksomhet, spesielt siden de er såpass spredd utover bildet. Bakgrunnen blir et tredje element som også krever sin oppmerksomhet i bildet.

Jeg tror et mer minimalistisk bilde ville gjort seg bedre. Dersom du hadde fått med noen diagonale linjer og en eller to blomsterurner i et hjørne så ville nok bildet blitt mer behagelig å se på.

Torbjørn
Kurt S.
Du er absolutt inne på noe interessant. Jeg er imidlertid enig med Torbjørn om at det nok ble litt for mye av det gode. Et tettere utsnitt om en eller to blomsterurner. Det kunne blitt bra.
Du skal ha ros for å ha oppdaget alle disse fine linjene som rekkverkene danner. Fine mønstre i muren også.
Så var det dette med lyset da-:) og det er viktig. Tror absolutt dette motivet hadde gjort seg bra i et varmt og mykere ettermiddags eller kveldslys.
Mvh Kurt
Per Harald O.
Blikket flakker litt her! Mangler kansje en person i forgrunnen?
Synes lyset funker selv om jeg normalt foretrekker morgen/kveldslys på slike motiver.
Arne S.
Motiv med potensiale. Linjer og punkt er godt plassert i flaten. Problemet er fasaden i bakgrunnen. Den framstår som uryddig. Spesielt linjen som krysser døråpningen og det avkuttede treet.

Når linjer er hovedmotivet gjelder det å rendyrke motivet. I motsatt fall ender man opp med et halvferdig produkt, som her.

Godt sett, men ikke i mål.
Fred S.
Jøss, for noen linjer. Her har du utsnittmuligheter i haugevis. Et motiv en sikkert kunne tilnærmet seg på en haug med måter. Om du har valgt den beste måten er jeg ikke helt overbevist om, men du har hatt med deg øynene, og bildet er severdig.

vh fred
Judit W.
Hei Nina!

This photo is very well composed; I like the way as the stairs (actually you in this case) lead the sight higher and higher. This feeling forces me to go up and look around inside and outside of this (probably very) nice building. The walls beside the stairs are as beautiful as the criss-crossing bars. Perfect play with lines and forms! The red geraniums give a very good rhythm to the photo – they are bonus of your picture. And the last one is exactly beside the main door what is waiting for the entering people. That's the goal ... SUPER!

Judit :)
Jan Frode A.
Jeg føler ikke at blikket flakker. Snarere vil jeg heller si at blikket mitt vandrer langs linjene oppover trappeavsatsene. Plasseringen av urnene med røde blomster blir som små stopp i vandringen, og gir derfor en spesiell visuell effekt. Døra øverst mot venstre er flott plassert som et naturlig endepunkt.
Allikevel føler jeg at der er endel elementer som forstyrrer i bildets øvre del, og dermed trekker ned litt på et ellers bra helhetsinntrykk.

mvh Jan Frode
Johan K.
Sier meg enig i JFA sin kommentar her. Flotte linjer, som en kan følge opp til toppen :)
Litt uryddigheter i toppen. Men dog et bilde jeg likte veldig godt.

Johan
Odd Tore S.
Et bilde som er skapt for øyegymnastikk. Her finner i alle fall ikke mine øyne ro, de farer i sikk-sakk og hopp oppover og nedover bildet, ikke ofte jeg har opplevet slikt.
Egentlig har bildet mye for seg, med føring fra nedre venstre hjørne til det hele ender ved døra i toppen. Egentlig logisk og greit, med urnene som hvilesteder underveis. Men her vil ikke øynene høre på logikk.
Odd Tore
Gunnar H.
Spennende bilde! Fine linjer. Som alternativ til strammere utsnitt, som enkelte har foreslått, tror jeg det (avhengig av bakgrunnen selvsagt) også kunne ha fungert med et mer åpent utsnitt. Øynene mine ''spør'' etter mer av husveggen over trappene. Uansett et godt bilde.
hilsen Gunnar
Jarl L. B.
Jeg synes dette var morsomt, og den muren var bare råflott.

Synes de asymmetriske linjene er flott - det eneste jeg ikke liker helt er treet - men det er vel litt mye å klone vekk....
Karl Morten R.
Fantastisk komposisjon ! Liker måten blikket vandrer frem og tilbake oppover - eller nedover - bildet. Døren øverst er prikken over i-en. Herlig struktur i murveggene langs trappene. Et bilde man kan se lenge på !

Mvh
Karl Morten
Inger Anne Maritsdotter V.
Flott arkitektur, det eg legger mest merke til er linjer og diagonaler.
Fint formidlet.
-iav-
Egil E.
Du har et bra blikk for temaer. Det viser du her. OK utsnitt som gir betrakteren det som er nødvendig av info.
Tim Ø.
Er litt sen med å kommentere her. Det meste er egentlig sagt.

Så på det for en god stund siden. Greide ikke helt å bestemme meg. Grunnen var at jeg ønsket en litt strammere komposisjon uten å ha noe konkret forslag.
Nå når det har modnet har jeg kommet fram til at stolpen helt til høyre ødelegger mye for flyten i linjene. Den får blikket mitt til å stoppe opp, i stedet for å følge trappene nedover. Tar du vekk den, og i tillegg litt i venstre kant for å gjennopprette ballansen da er du i mål, i mine øyne.
Da blir det et svært interesant bilde. Noe jeg godt kunne tenke meg å ha på veggen.

Mvh Tim
Jonny E.
Hei hei Nina

Du e flink og kommentere andres bilder og har sjøl et godt blikk for motiv.

Eg har sett på de fleste av dine bilda i dag og liker det eg ser,
men eg liker som oftest tette utsnitt og eg synes at du på det her bildet kunna vært tettare på, dvs at eg villa kutta under øvre del av ''døra'' til høyre.
Eg synes det villa åpna bildet for fantasien min.

Ha en riktig god dag

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu