Enga III (5 sauer)
Noen kjenner kanskje igjen denne enga fra serien 'Morgentimer 12. juni 2005'.
Denne gangen er det 15. september 2005, klokka er 18:29, og uværet tok en liten pause. Sånn 10 minutter senere var himmelen igjen blåsvart og regntung.
På en slik høstkveld ble det til at jeg tenkte på en tallerken med dampende varm fårikål og mandelpoteter, med mørkt fyldig øl og akevitt attåt.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Nina S.

Mye stemning i dette bildet, passer godt med høy himmel, litt malerisk med det behagelige kveldslyset og det litt uskarpe inntrykket.
Bra formidlet synes jeg.
Mvh Nina
Camilla S.

Heisann

Fint landskaps bilde, dybden sitter bra.
Liker måten du forteller om bildet, gir meg en liten handling i selve motivet.
Synes kompen og utsnittet er fint, men føler sauene er litt gule i bildet, på min skjerm. Kanskje lyset som gjør det?

-Camilla
Espen A. I.

Dette var fint. Du viser oss et miljø som er typisk norsk uten at jeg skal gjette destinasjonen. Sauene er også bra plassert. Og som vanlig: Flotte farger!

Mvh Espen
Jarle W.

Flott stemningsbilde som bæres oppe av det fine lyset. Kraftig fargemetning gjør at varmen i lyset farger sauene gule, uten at det skjemmer bildet.
Lars-Anders M.

Meget. Ok.
Tone A.

Fin kveldsstemning med eit varmt lys som gjer farge både til sauene og spesielt graset i midten av bildet. Flott landskap med fine former og trea, det eine treet er prega av hausten og har mista mykje av blada. I bakgrunnen er landskapet heller flatt med fjell i det fjerne. Fin dybde og fine fargar. Himmelen med sine blåfagar og låge skyer gir flott kontrast til bildet. Fin skildring av bildet, sjølv om det ikkje gir meg tankar om fårikål, heller tankar om ''Fager kveldssol smiler''. Den ein sauen til høgre som står oppreist vendt med blikket mot høgre, gir litt liv til bildet.
:) Tone
Jan O Ø.

Hei. Kjempefint dette. Synes saua ser litt gule ut, men det er kanskje lyset som gjør det? Kunne kanskje vært beskjært i toppen, slik at landskap og himmel hadde blitt omtrent like breie.
Mvh Jan O.
Fred S.

Skal ikke gi meg i kast med å telle sauene dine, sovner sikkert ved fire. Pent og landlig bilde, med et forholdvis gjennomsnitlig ''spenningsnivå''

vh fre
Hans-Petter L.

Fint bilde av kulturlandskap. På min skjerm ser gresset flekkvis ''suddigt'' ut, er det på grunn av kraftig vind eller photoshopping (eller dårlig skjerm)?

mvh
hpl
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig, definitivt et av dine verk var min første tanke da jeg så bildet. Fine farger (gule gullkorn:), skyer og dybde. Flott. Vakkert kulturlandskap.

Hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Flott skildring av landskapet og de beitene sauene.

De beitene sauene synes jeg er viktige elementer i bildet................. det gjør bildet til noe mer enn et ''tradisjonelt'' landskapsbilde. Flotte farger, bra dybde, fin himmel og utsnitt.

MvhJRH
Odd Tore S.

Enga har utviklet seg siden Enga I, sauer har erstattet markblomster, og kanskje satt til livs en del av disse også.
Stemningen her er nok mer ordinær enn på forgjengerne, og det kan vel Tronsheimboerne kanksje være glade for. Da vi bodde i Nordliveien, fant vi at det klarnet opp ca. hvert 65 minutt før bygene kastet seg over oss igjen.
Pent og rolig bilde, og sauer kan være en god avkobling ved lunchtider.
Men ullfargen er ikke så hvit som snee (ref. Mary's lamb), heller med et slags gulgrønt skjær. Det gule er vel naturlig for uvasket ull, det grønne kan være fargestikk pga refleksjon fra gresset. Men jeg har omtrent samme farge på min toppsau (kommer snart), og den står på en forblåst fjelltopp. Har du tenkt mer over denne saken, evt. forsøkt med autokorreksjon av fargestikk, og vurdert resten av bildet etter dette??
Odd Tore
Helge A.

Fin, litt malerisk stemning i bildet.
Med får-i-kålen pent fordelt utover, og en flott himmel, er dette godkjent.

Helge
Kurt S.

Mye god fårikål på enga her-:) Det du skriver på slutten i teksten din gir meg ''vann i munnen'' - Høsten kan være en fin årstid den også-:)
Tror nok det er den lave ettermiddagsola med sitt gyldne lys som gjør at sauene blir litt gule. De blir nok slik når man betrakter dem i virkeligheten også, tror jeg. Det har jeg faktisk ikke lagt merke til. Det er ikke hver dag jeg betrakter sauer i lav ettermiddag/kveldsol-:)
Fine mettede farger og god høststemning.
Veldig flott himmel som drar blikket innover i bildet. Fin dybde.
Malerisk, idyllisk og vakkert tror jeg skulle være beskrivende for dette.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Et fredelig og fint motiv med gode farger og lys.Lyset må være årsak til at sauene har fått en gul farge. Og midt oppi all denne idyllen, og sauene intetanende, går du og tenker på fårikål;)
Men det ER et godt måltid du nevner,det må sies:) Spar meg bare for den grufulle akevitten! Det finnes mye bedre drinker:)
Nydelig himmel her.

Inger-Lise
Avsluttet .

Wow, nei bæææ. Nydelig. Helt fortreffelig. Hvordan får du det til gang på gang, jeg misunner deg, må nok legge meg i hardtrening.

Se på den himmelen med de utrolig vakre skyene. Og det enkle landskapet som du tryller frem til et bilde av dimensjoner.

Ble disse sauene fårikålen din, neii!

mvh arild
Stine J.

Malerisk og landlig bilde. Skarpe, fine farger og gode kontraster. Godt utsnitt. Bra!

mvh Stine
Johan K.

Veldig pent, litt typisk norsk :)
Fin balanse i komposisjonen, og freshe farger som vanlig. Reagerer litt på de gule sauene, men det er kanskje slik de er i kveldssola...
Uansett, likte dette veldig godt. Litt malerisk kanskje.

Johan
Judit W.

Hei Jan Frode :)

It's always good to count something; the sheep, for example, at nights before sleeping if it doesn't come easy. In this case your photo shows 1+1+1+2 or 4+1 sheep — it depends on grouping :) I really like the sheep on the right in the foreground what looks around carefully. I am curious what was in its focus, especially at 18:29 on 15th of September 2005 ;)

Some comments say that this landscape is typical ''norsk'' what can be true. This landscape reminds me of Irish countryside ... I spent some days in Clare Island last August where the number of inhabitants was only 128 and the number of sheep around 4000. There live around same number of cows and some horses too. That's interesting as well.

Your photo is perfect in every respect; I didn't find any fault on it at all but I am not surprised, of course :) I like the lonely tree in the middle — its form, among the ''normal ones'', is very unique for me ;) All in all, this ''enga'' is a really nice place with or without 5 sheep ...

Judit :)
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og synspunkter :-)

Uff, uff, jeg er seint ute med takketalen, men kan jo si at jeg bl.a. har forspist meg på fårikål i helga.
Joda, sauene (her på bildet altså) var godt gjennomblaute, og skitne, så de ble nok litt ekstra gyldne i det lave lyset ifra sola ;-)
Enga ligger langs veien hjemmeifra og ned til Rotvollfjæra. Stopper som regel alltid opp her, fordi jeg er litt fasinert av denne lille holmen utpå der med de to skjeive trærne. Og denne kvelden gikk da disse sauene og beita der, så de måtte bare foreviges. Om de har havna i gryta pr. idag, aner jeg ikke.

Hans-Petter: Jeg ser det du mener ang. gresset. Når jeg sjekker i bildene før og etter ferdigbehandling, aner det meg at det er litt for mye NeatImage som nok har viska bort endel struktur.

Judit: This is in my neighbourhood. Only these 5 sheeps here (as far as I have seen), and I guess around 30 cows. The rest of my neighbourhood is mainly humans ;-) Thank you for your nice comment.

mvh Jan Frode :-)


Tor-Erik E.

Bildet inneholder fine sterke farger, selv om de ikke er 100% naturlig med litt gule sauer så gjør det ikke så mye. Men det som gjør noe er den dårlige bildekvaliteten. Bildet bærer sterkt preg av å ha hatt for tøff bildebehandling. Masse detaljer i bildet som er vasket bort. Om du ser på gresset ser vi masse flekker som går fra å være brukbar skarpt til å være direkte uskarpt. Synd, fordi bildet er bra, men kvaliteten ødelegger hele intrykket...

Tor-Erik
Inger Anne Maritsdotter V.

Nydelig (høst?....hmm...fårikål?)- motiv, der lys, komp., farger stemmer veldig bra,
nydelig himmel, varmt lys på sauer og resten av landskap og gode mettede Jan Frode farger:-)
Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu