Septemberkveld
Rotvollfjæra 19. september 2005
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger362
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156537} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Audhild E.

Fin, rolig stemning.
Stille vann og fine pastellfarger på himmelen. Likte dette bildet!
Flott med berget med høstoransje tang i forgrunnen! Passende tittel!

Mvh-Audhild
Helge A.

Fin kveldstemning, med båten bra plassert i bildet.
Vannkantens diagonal gir en fin dybde i bildet sammen med bakgrunnen.
Fargene på forgrunnen med tang er en fin kontrast mot sjø og himmel.

Helge
Karl Morten R.

Fredfullt stemningsbilde ! Båten er bra plassert i bildeflaten (gir komposisjonen stor harmoni). Fin skrå på fjærelandet i forgrunnen. Nydelige duse farger.

Mvh
Karl Morten
Kurt S.

Tror jeg ville beskjært ca 1 cm i bunn for å få bort litt av det mørkeste partiet der. Bildet tåler det uten av horisonten blir midtstilt.
Det var pirket.
Rolig og fin stemning, god komposisjon og behagelige farger.
Den fine gyldne fargen på tangen står fint til de varme fargene i bakgrunnen.
Dersom man betrakter bare øverste del av bildet kunne man fort tro det var sommer. Det kalde og våte berget i forgrunnen kjøler imidlertid ned bildet og fremkaller den rette septemberkveld-stemningen.
Nok et vakkert bilde fra deg.
Mvh Kurt
Judit W.

Hei Jan Frode!

Your colours follow the changing of the seasons, of course! :) Beautiful evening picture – with beautiful silver-grey-blue colours! I like the light ochre on the right and the brownish foreground too. The setting of your photo is very nice either. The atmosphere has some nostalgic feeling, hasn't it? All in all, this is an elegant presentation of a shore in late September.

God natt!

Judit :)
Avsluttet .

Hei Jan Frode

Enig med øvrige talere, fint bilde. Jeg synes at det er himmelen som ''gjør'' bilde her med sine lekre farver og skyer. Derfor kunne du kanskje gjort et kutt i nedre del slik som Kurt sier.

mvh arild
Tone A.

Vakkert kveldsstemning frå eit åpent landskap. Det låge svaberget med den brune tangen, gir litt liv og kontrast til det mørke og blanke svaberget. Sjøen ligg roleg og opplyst av den rosa himmelen. Fine fargar spesielt på himmelen med dei blåtona skyene. Fin dybde i bildet og den vesle båten gir litt liv til bildet. Flott komponert bilde med eit roleg og åpent uttrykk og vakre kveldsfargar!
:) Tone
Oddvar B.

Pent og behagelig bilde.
Fine fargevalører i himmelen, men synes det er fargene på berget i forgrunnen som gjør at bildet skiller seg litt ut fra mengden. Mulig det svarte partiet i front stjeler litt mye oppmerksomhet, det hadde kanskje vært mulig å løse opp skyggene litt i ps.
ob
Espen A. I.

Jeg går litt forbi de andre kommentarene i kveld og kaller dette minimalistisk landskap. Vakkert med flotte farger og nydelig forgrunn som balanserer! Ville kanskje kuttet litt, men det er minimalt.

Ha en god helg da Jan Frode!
ingebjørg fyrileiv g.

vakker bilde, Jan Frode. Likte det svært godt. Harmoniske farger, behagelig å se på. Fine skyer..Utsnittet synes jeg du skal beholde. Det eneste jeg kan pirke på, er båten. Den står ''feil'' vei. Men det er vel bare meg:)

Hilsen ingebjørg
Torbjørn K.

Veldig fint kveldslys du har fanget i dette bildet. Liker godt komposisjonen din med diagonalen som gir gradvis mer vann, og båten som fyller dette økende tomrommet. Forgrunnen har også mange spennende elementer og mønster. Som vanlig veldig mettede farger fra deg, noe jeg liker godt. Synes dog du har vært noe hard på komprimering/oppskarping.

Torbjørn
Jan Frode A.

God morgen, og takk for kommentarer og synspunkter :-)

Ja, utsnitt kan være vanskelige greier. Ser at jeg kunne ha gjort det annerledes med forgrunnen her. Egentlig ville jeg få med meg det litt tunge og høstaktige, sammen med lys og stille sjø. En slags pustepause etter dagevis med regn og surt vær.

Ha en fin dag! :-)

mvh Jan Frode
Elise K.

Nydelige farger og krystallklart høstvær. Liker slik bøyene og båten ligger på vannet. Det mørke feltet i bunnen skaper for meg dypde i bildet og jeg ville ikke fjernet det. Nok et flott bilde fra deg!

Mvh Elise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu