<center>Se gjerne i fullskjerm..</center>
Bildet inngår i albumet Underwood - Under the wood is the underwood
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger647
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156568} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Øistein T.

heftig svart hvitt arbeid, Kristoffer! dette falt virkelig i smak, flott med den høye kontrasten og de dramatiske skyggene i det fine lyset

Øistein
Peter W.

Spännande bild med fina kontraster, bra jobbat.

Mvh Peter
Pål Hilmar S.

Mere røtter! Det minner meg om en film jeg så for mange år siden som skremte meg kraftig. ''The day of the Triffids''. Vesner som formerte seg og snirklet seg mot menneskene for å suge livskiten ut av dem. Ved bruk av kontraster og gråtoner blir dette ganske skummelt. Men det er meg da.
Odd Tore S.

Røtter er spennende, spesielt når de blir frilagt som her.
Om trifidene så slik ut, vet jeg ikke, men dette hadde vært en passende illustrasjon til hørespillet om dem, som forøvrig var svært bra og stimulerte fantasien mer enn nok for min alder da det ble sendt.
Igjen ville jeg likt mer konsentrasjon på røttene, men her har vi rett og slett forskjellige oppfatninger.
Du inspirerer meg til å grave frem vårens røtter-i-soloppgangslys bilder for å se om det er noe i dem som jeg ikke så da.
Odd Tore
Avsluttet .

Stemning og fine tonevalører samt en komposisjon som fungerer bra. Jeg kunne godt ha hatt dette på veggen. Breddeformatet er gunstig for denne type motiv synes jeg.
Kristoffer L.

Hjertelig takk for fine og inspirerende kommentarer!

Ja, hvem husker ikke triffidene - i hvert fall de av oss som er gamle nok? ;-)

Det var litt i den banen jeg tenkte da jeg så motivet selv også. Røttene snirkler seg omkring i en undergrunn vi sjelden eller aldri ser - noen dypt nedover, andre vidt utover. Ikke bare utfører de livsviktige funksjoner, de lever også selv et slags liv. Når de en sjelden gang avdekkes på denne måten, kommer formene fram, og forener seg med fantasidyrene som har levd i underbevisstheten like fra barnsben av.

Personlig synes jeg rot-dyret øverst tar prisen. Det ser ut til å ha vært i fullt firsprang inn fra venstre kant, og står nå årvåkent stille, klar til angrep, etter å ha fått øye på et mulig bytte. Blikket er olmt, og kjeften klar til hugg. Det verste er at når han beveger seg, flytter hele treet seg samtidig. Men kanskje det er slik det er, her i denne fantasi-skogen? Slangen som smyger seg omkring til høyre, ser imidlertid ut til å søke tilflukt innover i skogen, og vil kanskje redde livet...

Hører svært gjerne flere tilbakemeldinger på dette bildet! Kanskje noen ser andre dyr her, eller har andre innfallsvinkler? ;-)

- Kristoffer

Avsluttet .

Villt og kraftig! Ser ut som om bjørka har revet seg løs for å komme nærmere den andre bjørka. For meg går alt her langsomt. Ikke noe skummelt, bare naturomant.

Er imponert over hvordan du har behersket det rotete så bra (både rotete og rotete). Og selvfølgelig S/H som vanlig.

Stian Håpnes
Asbjørn M.

Røtter som er på vei til å ''ta ut''.
Blir som som en illustrasjon fra et eventyr. Vekker i allfall min fantasi, i
retning av Asbjørnsen og Moe.
Kontrast og skygge er virkningsfullt her og avgjørende.
Et ''fabel''aktig bra bilde.

mvh Asbjørn

Kristoffer L.

Hjertelig takk til Stian og Asbjørn for kommentarer jeg setter stor pris på!

- Kristoffer
Ioannis L.

Hei Kristoffer!

Jeg likte disse ''mørke og lyse'' bildene dine veldig godt!
De er fortellene og mystiske, skremmende og lokkende, frastøtende* og vakre... alt på samme tid!
Du har klart å få frem disse kontrastene frem på en fantastisk måte! Synes du har skapt en solid sammenhengende metafor mellom den visuelle og den estetiske siden av alle disse bildene!


*Ikke i ordets bokstavelige betydning! Jeg ville bare formulerere de store kontrastene jeg ser i bildene.
Kristoffer L.

Det var utrolig fint sagt.

Tusen takk, Ioannis!

- Kristoffer
Daniel M.

Nå kjenner ikke jeg til den filmen dere refererer til, men bildet ga meg deriomt en helt annen filmasossiasjon og en litt nyere og mer kommersiell en om jeg ikke tar feil - nemlig 'Ringenes herre - to tårn' med disse 'entene' som trærne het i den filmen :)

Jeg ser ihvertfall et tre som tar seg en aldri så liten skogstur så klart som lyse dagen, så presentasjonen er helt klart levende i mine øyne og det er ment som et stort kompliment.

-Daniel-
Hans Jacob H.

Jeg ser både slanger og blekkspruter og en elefantsnabel av de viltvoksende røttene, hvis jeg legger godviljen til. Men først og fremst ser jeg et spennende og fint dramatisert bilde fra bunnen av de dype skoger. Antakelig lurer Fantomet på sin hvite hest i nærheten.
Lurer forresten litt på hva den helt vertikale linjen midt i trestammen er.
Er det to sammenvokste trær kanskje?
Kristoffer L.

Takk for nye kommentarer!

Hans Jacob: Har ikke originalen på maskinen jeg sitter på nå, men med forbehold om at jeg ikke får blåst detaljene nok opp, ser den vertikale linjen ut til å tilhøre stammen på et tre som står mellom (og litt bakenfor) de to andre.

- Kristoffer
Linda L.

Synes dette var et fantastisk godt bilde Kristoffer! Eventyrlig og stemningsfullt. Et slikt motiv kunne fort blitt litt rotete, men synes du har truffet veldig bra her. Nydelig s/h arbeid.

Imponerende!

Linda
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu