Høst på Strynefjellet
Strynefjellet var allerede vinterstengt (!) da jeg var der nå på fredag, men det var heldigvis nok av høstmotiver før man kom så langt som til bommen...
Bildet inngår i albumet Høstbilder - Bilder fra en tre-dagers fototur til Sognefjellet, Strynefjellet og Rondane høsten 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-27 13:48:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor AF-S 17-55 mm 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_157187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
John B.
Jeg synes dette er flott. Kunne ønsket meg litt mer av den bekken.
John B.
Villy N.
Ja, dette blei meget bra.
Skal selv på Hardangervidda om noen få dager, så da får jeg håpe at det er like fagert som dette bildet.

mvh Villy Norås
Nils B.
Joda fargene er fine og høstlige. Likevell så savner jeg noe mer skarphet i bildet. Utstyret du benytter har jo absolutt de mulighetene. (benyttet du stativ?)
mvh Nils
Robin S.
JB: Enig mht. elven, men landskapet var for flatt til å få et høyere utsiktspunkt. Dessuten ville jeg gjerne få forgrunnen så nær som mulig.
VN: Jeg reiste hjem via Hardangervidda, riktignok i gråvær, men sammenlignet med flere av høyfjellsstrøkene østpå synes jeg den faller igjennom mht. variasjon og intensitet i høstfargene.
Robin S.
NBH: Origalbildet er sylskarpt, selv uten stativ, men filstørrelsen ble for stor etter oppskarping, så jeg lot bildet forbli uten ekstra USM. Alternativet hadde vært å gå ned i billedstørrelse eller økt komprimeringen, noe jeg ville unngå.
Nils B.
Ser og forstår hva du skriver, men likevell så mener jeg bestemt at om bildet er sylskarpt i orginalen så lar det seg lett gjøre å vise det skarpt her også. Årsaken til at jeg stresser dette litt er at bildet er såpass godt og med delikate toner at jeg godt kunne tenkt meg å se bildet opptimalt her på dotten. Det er en fordel mange ganger å ta bildet ned i den størrelsen det skal vises i før du legger på usmen.
Robin S.
NBH: Bildet er ikke oppskarpet hverken under opptak eller etterbehandling. Versjon 1 er nedskalert v.hj.a. Bicubic sharpen, ellers ingen oppskarping. V.2 har i tillegg fått en lett usm, men for å holde filstørrelsen nede, måtte jeg redusere fra 800 til 700 pixler. Komprimering: 7 i PS på begge.
Husk at dette bildet inneholder ekstremt mange små detaljer, noe som gjør det vanskelig å få ned filstørrelsen uten en altfor kraftig komprimering.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu