- Sløyken -
Mot natt i Andenes Havn
Bildet inngår i albumet Ut mot Havet - I denne serien vil jeg samle forskjellige bilder fra kysten slik jeg opplever den.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-03 18:04:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Blenderf/10
  • Lukker25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger693
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158049} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
ingebjørg fyrileiv g.
kjempefint bilde, Tone! fine skyer, farger og kjempebra lys! Finner ikke noe negativt ved dette. Stille og rolig.

hilsen ingebjørg
André M.
God stemning (nesten vindstille i Andenes??!!). Lekkert lys og fine detaljer (og fin bevegelse i skyene). Bildets venstrekant er kanskje litt tom og tung. Hva med å lette opp lyset selektivt på skjæret (lysne), slik at det blir litt mer balanse?. Bare en idé fra en som ikke går av veien for litt ''naturlig manipulasjon'' :-)
Stine J.
Flott stemning og skarpe, klare farger i bildet ditt. Ville gjerne sett båtene til høyre i fokus, men det fungerer som det er også. Flott himmel og fine speilinger i vannet. :-)

mvh Stine
Steinulf L.
Stemningsfullt og fint. Den høye himmelen bidrar til fin dybde i bildet.
Tone B.
Takk for tilbakemeldinger! Dette er et av bildene jeg tok denne kvelden som er mitt første forsøk på fotografering etter mørkets frembrudd. Med kyndig veiledning og god hjelp ble dette en lærerik kveldsstund. Skal være ærlig å si at jeg er ganske fornøyd med resultatet selv.

André; ja vindstille på Andenes har jeg forstått ikke er hverdagskost. Var noen dager her, og den siste kvelden var også den fineste værmessig. Ellers blåste det ganske kraftig de andre dagene. Enig med deg ang venstrekant og takk for forslaget. Er ingen reser i ps, men jeg skal se hva jeg kan få til.

mvh Tone
Venche J.
Dette må da være et ganske så værdig førsteforsøk Tone. Likte fargene i den høye himmelen som ga en flott dybde.

Stå på med nattfotografering. Det er kjempeartig. :)

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.
Heisann Tone.

Flott nattstemning dette, fint med båtene på kaia der og lyset som reflekteres i sjøen.
Min første tanke her var å kutte bort en del av himmelen, som forøvrig er veldig fin, for å få mer fokus på stemningen i bildet.

Mvh Inger Anne
Espen A. I.
Kjempefint, nydelig bruk av lukkertid. Dette likte jeg.

Espen AI
Kurt S.
Tror jeg ville kuttet 1 cm i bunn. Da hadde du fått enda litt bedre fokus på båtene ved kaia og samtidig litt mere forskjell mellom himmel og forgrunn.
En veldig fin himmel med flott sug i og som gir fin dybde i bildet.
Ellers er jeg enig i det Andre sier om venstresida. Forbedringsforslaget hans var også en god ide.
Uansett: Veldig fin kveld/nattstemning og et fint bilde.
Mvh Kurt
Tim Ø.
Rett og slett lekkert Tone. Eneste minus er at jeg tror det heller en anelse mot venstre (ca 1 grad). Dette kan synes som unødig pirk, men det forstyrrer meg faktisk litt.
Men, et virkeleig hederlig nattbilde.

Mvh Tim
Tone B.
Takker igjen for hyggelige tilbakemeldinger!

Wenche; ja det var kjempeartig, så nattfotografering blir det mere av.

Inger Anne; jeg liker så godt den høye himmelen i dette bildet så jeg tror jeg heller følger Kurt sitt forslag til kutting i bunn.

Kurt/Tom; skal se å få lagt ut en ny versjon etter jobb i dag.

Ha en riktig fin dag alle sammen!

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Helt ok Tone, men det grønne lyset i sjøen, bør du ihvertfall beholde, syns det gjorde mye i dette bildet:-)
Inger Anne
Inger-Lise S.
Fint motiv med god stemning og lekre fargetoner. Flott med den høye himmelen og fine speilinger.

Inger-Lise
Tone B.
Takk til dere siste for tilbakemeldinger.

V 2 er lagt ut og her har jeg prøvd etter beste evne å lysne skjæret til venstre i bildet. Ville ikke ta for hardt i for da ble det unaturlig. Hva sier dere - ble det bedre? Fremgangsmåten jeg brukte var å merke skjæret for så å bruke Exposure og lysne det på den måten. Andre fremgangsmåter som hadde vært bedre?

Inger Anne; Jeg er helt enig i det du sier og det gikk vel litt vel fort i dag tidlig. Hadde kanskje ikke fått øynene helt opp! Har sett nærmere på utsnittet og har bestemt meg for å beholde det slik som det var fra begynnelsen av.

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
#2 ble kjempefin Tone!:-)

(noterer meg forøvrig din framgangsmåte, trenger å lære det selv:-)

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Hei
Kjempeflott bilde. Liker nok v1 best fordi her er skjæret mørkt og harmonerer med farver/elementer ellers i bilde. Jeg ville heller kuttet en del i bunn, ca. 1cm nedenfor båten. Jo, ser poenget med speilingen i vannet, men tror jeg hadde ofret den grunnet at horisonten nå deler bildeflaten nokså 50-50. Eller du kunne jo kappet himmelen endel, den øverste delen er jo ganske monoton.

Jo, tror jeg ville kuttet himmelen jeg.
Ellers som sagt, et kjempeflott bilde.

mvh arild
André M.
Yepp, v2 faller bedre i smak hos meg. Jeg ville ikke kuttet i himmelen. Ser poenget til Arild mht 50/50 deling, men synes at den mørke himmelen tilfører dramatikk og inramming av hovedmotiv.
Tone B.
Takker for tilbakemeldinger! Gledelig at bildet faller i smak!

Arild; Takker for konstruktiv tilbakemelding. Jeg er ikke helt enig i at horisonten deler bildefalten 50-50 slik bildet står nå, men kutter jeg av himmelen vil jeg nærme meg en 50-50 deling. Hadde tenkt å kutte litt i bunn for å få fokus på båtene, men ønsker å beholde speilingen fra lysene da jeg synes dette er positivt for bildet.

André: kjekt at v2 faller i smak. Jeg lærte noe nytt fra forslaget ditt :-)


mvh Tone
Roger K.
Hei og god kveld, Tone!
Den kveldshimmelen over Andenes havn var det spenst i. Her tøyde du nok lukker og blender ganske langt og får det igjen på litt uskarpe båter som nok ikke klarer å ligge helt stille i havna. Til gjengjeld har du fått fint driv i det tunge skydekket. Jeg holder helt klart på din versjon 1 og samstemmer med Arild når det gjelder lyset. Kveldsmørket gir vel ikke mere lys og regner med at det var slik du såg det. Ser noen kuttforslag, men tror jeg ville beholdt din utleggelse slik den er. Likte det her og flott levert jobb.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Jarl L. B.
Nå har jeg vært mye på Andenes men tror aldri jeg har sett det så vakkert der som på dette bildet. Er fullstendig enig i at du skal beholde den høye himmelen.

Veldig vakkert!! gratulerer.
Janne L.
Nydelig kvelds stemning du har fanget. Roligt og vakkert bilde.
Janne
Karl Morten R.
Hei Tone
Likte best ver. 1. (Fin jobb du har gjort med skjæret på ver. 2, men synes det blir unaturlig i forhold til resten av bildet). Nydelig stemningsfullt havnebilde ! Her har du gjort en god jobb med eksponeringen ! Ser at båtene er litt uskarp, men de har jo tross alt vugget frem og tilbake i bølgene de 25 sekundene opptaket foregikk ! Dersom du skulle brukt kortere lukkertid, ville det gått utover blenderverdien. Noe som igjen ville gitt annen uskarphet og mindre ''fres'' i lyskasterne. Har lest kommentarene om deling av bildet. Er i utganspunktet enig om å tilstrebe en 1/3-dels oppdelig, men da går det ut over de flotte refleksene i sjøen foran båtene. Synes du har gjort et riktig valg ! Flott nattstemning ! Gleder meg til flere av disse.

Mvh
Karl Morten
Avsluttet .
Dette er en nydelig kveldsstemning som er godt formidlet. Blåtonene i bildet og vidvinkeleffekten gjør seg godt på dette motivet. V2 ble en forbedring.

MvhJRH
Fred S.
Fin nesten-nattstemning, som forsterkes av den dystre, tunge himmelen. Litt høyretungt når det gjelder både elementer og lys, tror det hadde gjort seg med et balanserende objekt ( båt, bøye...) i sjøen nedenfor den brune øya. Jeg sier ''tror'', for egentlig fungerer dette bra som det er, og det er mulig at jeg tenker litt for mye ''etter boka''.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu