Sofa pose (bør sees i fullscreen)
Syns det er fin symmetri i bildet, bra komposisjon og balanse.
Har fått mange tilbakemeldinger på det fra før av andre fotografer og de er enige men lurer på hva dere syns.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-04 13:22:54
    Versjon #2
Utstyr
  • EOS 300d
  • EF 18-55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1666
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Torgeir E.

Jo da, funker dette. Kan vel si meg delvis enig med din egen vurdering, men føler vel at bildet har langt større potensial. Litt slapp lyssetting…
Nikolai T.

Takk for kommentar. Hvordan har bildet langt større potensial? Sier ikke at jeg er uenig men bare lurer hvordan man kunne gjort det anderledes. Har sikkert 10 andre bilder fra samme sofa og litt forsjellig poses.
Ett av de andre kan du se på profilen min. Ang. lyssettinga så har de fotografene jeg har snakket med vært veldig positive. Men det er vel egentlig mest komposisjon og vinkel jeg syns sitter. Plus posen til modellen.
Lyset var bare litt lys fra en takluke i taket. Litt vansklig å få til noe særlig men jeg ble fornøyd med at modellen ble såpass lys og bakgrunnen litt mørkere. Liker også de få elementene i bildet, fordet om det er såpass ''ghetto'' med sofaen og slikt. Men takk for kommentar. Gi gjerne tilbakemeldinger på det andre bildet fra samme session. Ligger på profilen min.
Torgeir E.

Helt enig med deg, positur og komposisjon sitter begge veldig godt.. Det er som sagt lystet jeg synes kunne vært bedre. Med en slik komposisjon ville jeg ha valgt enten å fokusere lyset på ben eller overkropp. Du har en mer eller mindre jevn belysning over hele motivet (jeg snakker da om modellen, ikke bakgrunnen). Du har fokus på overkroppen, men siden lyset er jevnt over hele tar bena (til dels sofaen) mer oppmerksomhet enn de burde. Det er som sagt en spennende komposisjon, med potensial om du hadde jobbet mer med lyset for å sette et mer markant fokus. Neste gang burde du ta med deg et par blitz lamper. Men du har her et godt utgangspunkt her, tror bare litt jobb i PS faktisk hadde løftet helhetsinntrykket påfallende…
Nikolai T.

Tusen takk for kritikk! Nydelig, akkurat det jeg var ute etter.
De eneste jeg har vist bildene til hittil er modellen og 3 andre fotografer. Den ene fotografen gikk så langt som å kalle bildet perfekt. Jeg er også selv veldig fornøyd men skjønner nå hva du mener. Det er sånne ting man ikke ser på sine egne bilder når man er fornøyd. Hjertelig takk! Jeg har dessverre ikke muligheten til å ''ta med meg ett par blitz lamper'' fordi jeg rett og slett ikke har penger enda. Er fortsatt akkurat bare blitt 15 år og har litt lite penger.
Men neste gang så kan jeg vi kanskje få tatt med noen lamper eller slikt.
Dette er jo faktisk første gangen jeg prøver meg på å ta modell bilder eller slike portrett bilder om du kan kalle det det.
Så kommentarer til forbedringer hadde vært fint, fordet om jeg fortsatt er i lykkerus etter å ha tatt bildet.
Et eller annent magisk med komposisjonen som bare får meg til å gape. Hehe.
Men uannsett, tusen takk for veldig fin konstruktiv kritikk igjen! Nydelig!
Thomas M.

skikkelig ''slut'' detta, hehe!
kjipt med det ufokuserte beinet, og som sagt veldig slapt lys.
ellers har jeg ikke sansen for bilder der ting stikker opp fra hodet til mennesker, det ødelegger mye på helheten.
men posituren og kompen er helt grei

mvh thomas mørch
Nikolai T.

Ja, sier meg enig. I ettertid ville jeg kanskje hatt en høyere blender verdi (13 f.eks) for å få hele hun i fokus. Nå er det jo forsåvidt ansiktet som skal være i fokus men ser i etterkant at det kunne blitt finere sånn ja. Takk for kommentar. Lyset er jeg klar over ja, som diskutert over med Torgeir.
Neste gang blir forhåpentligvis med mer lamper, så fort jeg får råd.
Torgeir E.

Shit, bare 15 år… Jeg er imponert, ikke mange på din alder som kan vise til slike bilder.. Ønsker deg lykke til videre…!
Avsluttet .

Hmm...syns ikkje dette var så bra. Ser ut som dama er 6 meter lang. O_o scary... syns ikkje bilete blir så bra når dei blir tatt på denne måten. Ho fer alt for store fotar.
Jon Asle B.

Hei
Jeg synes du også her har gjort mye bra. Komposisjon og posering av modellen er bra.

Skal jeg være kritisk så synes jeg beina hennes virker veldig lange (du har sikkert brukt vidvinkel..?). Jeg liker heller ikke stolpen som gror opp fra hodet hennes. Ellers enig i kommentarene foran vedr. lyssettingen.

Jon Asle
Nikolai T.

Takk for kommentarer Torgeir, Nataliie og Jon Asle.

Torgeir: Takk, takk, for ros og bra kritikk i tidligere poster.

Nataliie: Grunnen for at jeg tok bilde på denne måten er jo at jeg tenkte det med at modeller har lange fine modell ben. Denne modellen er forsåvidt ganske lav så tenkte jeg ville prøve ut å få litt lange ben. Men takk for svar.

Jon Asle: Takk for ros. Linsa jeg har brukt der er EF 18-55mm. 18mm er vel en liten vidvinkel ja.
Stolpen er det nå 2 stykker som har klagd på, så legger ut en ny versjon uten stolpen.
Nikolai T.

Dobbel post. Sorry. Glemte bare at jeg skulle si at jeg syns bildet mista den fine balansen og symmetrien som var i bildet. Jeg likte bare at stolpen var der. Nå får dere si hva dere syns. Hehe.
Lars S.

synes den stolpen ødlegger,den vokser litt ut av hode. men uten mangler det noe som støtter hun der hun sitter....
Helge R.

Gikk litt fram og tilbake, men falt ned på V2, der får bildet et mye bedre uttrykk. Gratulerer;)
Helge
Trond H.

synes v2 fungerer best. Det vert meir klarare slik, og linjer (utfordrende sådan) finnes det i hopetall i dette biletet uansett.

Eg tykkjer utsnittet du har valgt er fint, men eg ville valgt ein lengre brennvidde. Då hadde du unngått litt av vidvinkelproblematikken som oppstår her (lange ben etc) men likevel beholdt komposisjonen intakt i stor grad.

Kan godt skjønne at du har fått kred for bildet av fotografer, du har skjønt (eller bare hatt griseflaks) noko essensielt ang lyssetting. Slik taklys er svært ynda for fotografer for å bruke, blir ofte naturlig soft og flott, men setter sine krav til modellens plassering.

Du treng ikkje meir lys enn dette for opptakets del, det ville berre ødelagt den litt mørke stemninga som er i bildet. Kommer tilbake til dette.

Tvert imot ville eg kanskje heller ha justert litt i PS for å hjelpe til. Beina er i det store og heile veldig viktige for komposisjonen, men dersom du ser etter er det eit kvitt lys som går langs skinnebeinet på hennes venstre legg. Det gjør at beinet får litt meir merksemd enn eg tykkjer det skal ha, og gjør også at ein får meir fokus på foten, som er delvis utanfor lyskjelda, og dermed ganske grumsete i fargen. Det eg ville gjort er å dempe de lyseste delene av toneomløpet på beina (særlig hennes venstre), uten å påvirke mellomtoner eller skygger. Det vil dempe det littegrann, uten å nødvendigvis gjøre det mørkere. Deretter ville eg likeeins lysna opp overkroppen hennes. Ikkje mykje, berre slik at du kompenserer litt andre veien også. Ikkje mykje som skal til.

Kanskje vurdere en beskjæring, gjere det meir kvadratisk? kutte rett under foten, en lite bit fra venstre, og litt mer enn det fra toppen? prøv og se på linjene...

Sist, men ikkje minst, er eg imponert over at du har klart dette i en alder av 15 år. Bare det å skaffe en slik modell hadde vore omtrent utenkbart for meg i den alderen, og eg vet da søren om eg hadde klart å holde kameraet stødig en gang... At du har truffet såpass bra på lyssetting og komposisjon er en ting, kanskje bare flaks?. Men en slik litt skjult og mørk lyssetting, kombinert med mer antydning enn avsløring, gir meg et inntrykk av en ganske voksen (bortimot mørk) sensualitet, som eg i alle fall ikkje ville forbundet med en ungdoms (der i alle fall gutter har en ganske rett-på-oppfatning)... Der imponerer du faktisk ganske stort.

Eg vil ikkje kalle dette bildet perfekt, men at det er mykje som er bra her er liten tvil om. Kikk nøye på bildet, og legg merke til kva som fungerer, kva som bergtar deg. Tenk deretter på det neste gang du får muligheten, og kanskje får du det enda bedre....

MVH TH
Nikolai T.

Der har man kritikken sin ja! Tusen tusen takk!
Orker nok ikke å svare og forklare alt som du har skrivd over her men jeg er enig kan du si.
Likte ''Bare det å skaffe en slik modell hadde vore omtrent utenkbart for meg i den alderen, og eg vet da søren om eg hadde klart å holde kameraet stødig en gang... '' kommentaren. :D Haha.
Joda, var vansklig det, særlig med en lukker på 1/15. (HAHA).
Men jeg og modellen er ganske gode venner og kjent hverandre lenge så det var nok ikke så flaut som det det hadde vært med en ukjent.

Tar all kritikken til meg og takker igjen. Hjertlig takk. Setter pris på det.
Thomas Alexander V.

veldig kult! Liker vinkelen, poseringa, mørket og den slitte sofaen.. bra! Likte best versjonen uten stolpen.
Nikolai T.

Hei hei Thomas.
Takk for kommentar! Jeg er veldig glad i det loftet til å ta bilder på. Hehe. Bra at du likte det!
Nina R.

synes dette kunne vært bedre.. du kunne funnet en finere sofa.. foreksempel en knæsj rød eller bare en utslitt en.. men litt annen type form kanskje.. men litt mer spennende farger.. i tillegg plager det meg at hun sitter rett foran stolpen.. da virker det som om stolpen ikke burde vært der.. at den er i veien.. hun skulle kanskje suttet mere på siden av den, kanskje lent seg fra siden, eller lagt en arm omkring den, eller noe annet for å fått det mer spennende.. på slike bilder synes jeg det burde fokuseres veldig på ansikt, og her ble det alt alt for mørkt.. øynene burde vært i fokus og fått mer lys slik at hun kunne vist oss et dirrty blikk, men her ser jeg bare mørke flekker..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu