Moloen
Vurderte og fjerne stakene i sjøen, men valgte å la de være da de er en del av miljøet. Samme kveld og sted som bilde bilde nr. 197779 bare litt tidligere.
Bildet inngår i albumet Ut mot Havet - I denne serien vil jeg samle forskjellige bilder fra kysten slik jeg opplever den.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-04 21:27:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-04 22:45:40
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Blenderf/10
  • Lukker30s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger561
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158353} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Venche J.
Hei Tone.

For min del må stakene være der, de hører med til miljøet og er en viktig faktor - syntes nå jeg.

Bildet er skarpt hele veien inn så vidt jeg kan se, men jeg syntes det er i mørkeste laget. Kanskje du kunne lette litt på de mørkeste partiene? Flotte blåfarger. :)

Wenche.
Steinulf L.
Ikke sikker på den piggen som stikker opp til venstre. kanske du burde klone den bort eller beskjære til høyre for den. Stakene hører med. Vakkert, og melankolsk,ikke for mørkt på min skjerm.
Eirik H.
Eg trur du vil oppnå eit lang reinare og sterkare uttrykk dersom du kuttar bort piggen og antennene på venstre side og neset på høgre side. Motivet er jo fyrtårnet, moloen og sjøen. Fjernar du forstyrrande element vil heilskapsinntrykket bli sterkare etter mitt skjønn. Du er inne på noko her, men eg veit ikkje om du har utnytta potensialet i motivet til det fulle. Det veit du berre sjølv :)
Espen A. I.
Stemningsfullt, men ikke noen innertier fra deg denne gangen. Fyret gjør hele bildet for min del.

Espen AI
Tone B.
Takk for konstruktive tilbakemeldinger - de settes stor pris på.

Wenche; Bildet fremstår ikke som mørk på skjermen jeg sitter. Prøvde meg alikevel litt frem men ble ikke fortrolig med resultatet. Derfor har jeg ikke gjort redigeringer her.

Steinulf/Eirik; ser hva dere mener og har fjernet både delen av kunstverket som var piggen som stakk opp og antennene. Har også fjernet neset som stakk inn fra høyre. Er egentlig ikke så glad i å fjerne elementer som tilhører miljøet og burde vel heller valgt en vinkel under opptak som forhindret disse elementene i å bli forstyrrende.

Espen; din ærlige mening settes pris på!

mvh Tone
Eirik H.
I staden for å fjerne elementa ved å klone dei bort, så kan du beskjære biletet tilsvarande. Då vil du få eit trangare utsnitt som kanskje gir meir fokus mot fyrtårent.
Tone B.
Takk for nytt innspill Eirik! Har prøvd på nytt utsnitt etter ditt forslag. Til min irritasjon ser jeg at jeg skulle kikket enda litt til på utsnittet før jeg la ny versjon ut, og kuttet enda litt i bunn slik at jeg kom over den nederste steinen som ble littforstyrrende i mine øyner. Synd en ikke kan slette nye versjoner.

mvh Tone
Stine J.
Hei Tone,

Et stemningsfullt bilde. Moloen danner en fin diagonal innover mot fyrtårnet som er med å gi dybde til bildet.

Syns bildet blir vel mørkt og foreslår en justering i curves eller levels for å få frem mer detaljering.

Sender deg et forslag. :-)

mvh Stine
Kurt S.
V3 ble kjempebra synes jeg.
Her får du all fokus rettet mot fyrlykta som blir fint plassert i bildet.
Linja i moloen til venstre peker mot lykta. Det samme gjør faktisk linjene i havet. Stakene må være der for at ikke den delen av bildet skal bli for tomt.
M.a.o flott komposisjon og bildet ble stemningsfullt, rolig og fint.
Mvh Kurt
Tone A.
Eit stemningsfullt bilde med flotte blåtonar, Tone. Du har også fotografert i den blåe timen. V3 blei veldig fin med eit roleg uttrykk med moloen som leder inn mot det vesle fyrtårnet. Linjene i sjøen går også innover. Skyene heng litt tunge med fine blåtonar. Flott komposisjon og eg synes ikkje at bildet er for mørkt, blåtonane og fine detaljar gjer mykje for bildet!
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone

Vakkert og stemningsfullt er mine adjektiv i denne bildeserien,
litt usikker på hvilken versjon eg likte best,
l i t t for mørkt i det mørkeste, men veit at det varierer frå skjerm til skjerm.

Mvh Inger Anne
Jan Frode A.
Jeg blir sittende å veksle mellom versjonene #2 og #3. Det er disse to som jeg syntes best om, og etter endel fram og tilbake blir det 2'ern.
Et flott motiv med et stemningsfullt lys. Fine valører i bildet, og utsnitt og komposisjon syntes jeg altså best om i versjon #2.
Den lille fyrlykta med lys er et veldig viktig element i bildet.
Stakene i sjøen hører med til miljøet.

mvh Jan Frode
Oddvar B.
Fint bilde Tone, men det er kanskje en anelse for mørkt/grått? Tror jeg liker v3 best, men v2 er også bra. Det burde forøvrig vært kuttet noe mer i bunn som du er inne på.
ob
Karl Morten R.
Nydelig nattstemning (trenger ikke være lysere for min del) ! Liker best ver. 3. Fyrlykten er bra plassert i det gyldne snitt ! Flotte blåtoner i bildet. Stakene i sjøen hører absolutt med ! Moloen leder blikket fint inn mot lykten. God dybde.

Mvh
Karl Morten
Odd Tore S.
Så du har kastet deg ut i mørket nå? Og det med bra resultater!
Her går jeg for v3, fordi jeg synes at det gir det reneste motivet. Nattbilder tjener gjerne på at det ikke blir for mange detaljer, som har en tendens til å trekke til seg oppmerksomhet fordi man lurer på hva de er.
Liker godt linjeføringen her, plasseringen av fyrlykten og de mørke blåtonene. At bildet er så mørkt, gir en fortettet nattstemning.
v2 er også OK, men gir et annet og lysere inntrykk.
v1 har vel mange forstyrrende detaljer.
Odd Tore
Avsluttet .
Mye av det samme som ditt forrige bilde, men her synes jeg at dybden i bildet blir enda bedre formidlet. Jeg liker også komposisjonen. Det eneste som bryter de deilige blåtonene i dette bildet er fyrlykten. Lyset fra fyrlykten passer veldig godt inn i bildet.

MvhJRH
Tim Ø.
Et bra nattbilde Tone. Fin trolls stemning. I versjon tre synes jeg at komposisjonen fungerer best. Øyet finner linjene lettere. Jeg må desverre slutte meg til de som mener at det litt i mørkeste laget, men det kan selvfølgelig ha med mine skjerminstillinger å gjøre.

Mvh Tim
Hege J.
Hei Tone!

Et fint oppbygd motiv, helt i min smak.
Pene og kledelige blåtoner i bildet. Fyret er et naturlig interessepunkt som blikket søker etter. Er det litt uskarpt? (Mulig det er mine slitne øyne... ;-))

Versjon #3 er det utsnittet som jeg ville gått for selv.

Mvh Hege



Odd Eirik S.
Dette må jeg si jeg likte svært godt. Fine linjer med fyret som et klart interessepunkt. Tror du kunne brukt et High-Pass filter for å gjøre det litt skarpere. Likte nok best v3.

mvh
OddES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu